Монокристален соларен панел 50W

  • Код на продукта: 0040-2
  • Наличност: В наличност
  • 175.00лв.


ПРОФЕСИОНАЛЕН МОНТАЖ ЗА ЦЯЛАТА СТРАНА
БЪРЗА ДОСТАВКА ЗА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ
ВРЪЩАНЕ НА ПРОДУКТА ДО 14 ДНИ

Соларният панел преобразува слънчевата енергия в електрически ток. Монтира се насочен на юг, наклонен на 45 градуса. Може да се фиксира през отворите на алуминиевата рамка.

Спецификации

Тип клетки Монокристални
Максимален ток 2,77 A
Максимална мощност 50 W
размери 625 × 530 × 25 mm
ISC 2,99 A
Voc 22.1 V
RMS 18 V

Ако обмисляте да използвате електропастир в отдалечен от централната електрическа мрежа район, е нужно да помислите за метода, по който ще захранвате електрическата си ограда. Фотоволтаичните системи са един финансово рентабилен и сигурен метод за енергизиране на оградните съоръжения. Основният компонент на такава система може да бъде този монокристален соларен панел 50W.

Характеристики и предимства на технологията

Прегледът на този продукт вече показва недвусмислено, че планирате да изградите собствена фотосоларна система. Това определено е похвално решение, тъй като с развитието на технологията цените на соларните системи намаляват, а ефективността им се подобрява. Когато решите да купите соларен панел, ще срещнете предимно два избора - моно или поликристален. Третият тип е тънкослойна технология.

Монокристалните панели по настоящем са най-предпочитани по множество причини, основно заради високата им производителност. Какво представлява технологията обаче? Нека опитаме да обясним възможно най-просто и кратко. При производството на полисилиций е възможно да се добие чист силиций, направен от единичен (моно) кристал.

Соларните панели, направени от такъв монокристал от чист силиций, се наричат ​​монокристални слънчеви модули. Те са изработени от най-висококачествения силиций, поради което ефективността на монокристалните соларни клетки е висока и варира между 18% и 24%. Модулите са черни на цвят и имат еднакъв облик. Цената им е по-висока от тази на поликристалните разработки.

Панелите от единични силициеви клетки заемат по-малко пространство на покривната конструкция и на всяко място, където са монтирани. Размерите на 50-ватовия монокристален соларен панел например са: 625 × 530 × 25 mm. Съвсем компактна структура, която обаче притежава висока производствена мощ и се представя добре дори при лоши условия на слънцегреене.

Фотосоларният модул е важно да се избира според нуждите и местоположението, където ще бъде използван. 50 W монокристалният слънчев модул има около 22% ефективност дори при слаба слънчева светлина и облачно време. Това означава, че електропастирната ви система ще има осигурено непрекъснато захранване дори през сезоните, когато естествената светлина е налична за по-кратко време и е с по-нисък интензитет.

За да се улесни максимално монтажът, панелът е облечен в алуминиева рамка, така че допълнителната здравина да не се отразява на теглото. Предвид обичайното монтиране на покриви, монокристалните пана се ограждат в алуминиева конструкция. Алуминият е същевременно изключително лек и неподатлив на корозия материал.

Експлоатационният живот на качествените монокристални панели 50W е средно 25 - 30. Това съвсем не означава, че след този период панелът ще спре да работи, тоест да преобразува слънчевата енергия в електрическа, а че с времето работният му капацитет ще пане под нивото, което индустрията е приела за оптимално.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър


Подобни продукти

Промоции


Лесна поръчка

Попълнете Email и телефон и наш представител ще се свърже с Вас, за да потвърди поръчката Ви.

Име:
Email:
Телефон:*

ПОРЪЧАЙ