50W Монокристален соларен панел с регулатор на зареждането

  • Код на продукта: 0090
  • Наличност: В наличност
  • 184.00лв.


ПРОФЕСИОНАЛЕН МОНТАЖ ЗА ЦЯЛАТА СТРАНА
БЪРЗА ДОСТАВКА ЗА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ
ВРЪЩАНЕ НА ПРОДУКТА ДО 14 ДНИ

Тази фотоволтаична система е много ефективно решение на места, където няма възможност за свързване към електрическата мрежа, например: подвижни къщи, каравани, полета. Системата се използва предимно за захранване на електрически огради (електропастири) или за осветление. Системата се доставя частично сглобена. Пускането в експлоатация е доста лесно: соларният панел трябва да бъде обърнат на юг, наклонен на 45 градуса. Може да се фиксира през отворите на алуминиевата рамка. За захранване използвайте автомобилен акумулатор 12 V, макс. 70 Ah (не е включен в комплекта). Акумулатора се свързва към регулатора за зареждане. Регулаторът ще покаже дали нивото на заряд на батерията е ниско, но при правилно натоварване системата може да работи без проблеми с години. Регулаторът за зареждане трябва да бъде инсталиран на места без вода и влага.

Дължина на кабелите

От панела към регулатора: 5 m.

От регулатора към батерията (акумулатора): 1 m.

Спецификации на слънчевия панел 50W

Тип клетки Монокристални
Максимален ток 2,76 A
Номинална мощност 50 W
Размери 453 × 565 × 30 m
ISC 2,92 A
Voc 21.57 V
RMS 18 V

Спецификации на PWM 10 A регулатора на зареждане

Мощност 10 А.
Автоматично откриване на работно напрежение 12/24 V
Натоварване за изравняване на напрежението 12/24 V
Увеличаване на усилването на напрежението 14.4 V
Свързващи кабели 2.5 mm
Тегло 0.25 kg
Размери 14 × 9 cm
Работна температура -20....+60 ° C
   

Монокристален соларен панел с мощност 50 W, съчетан с контролер за зареждане, е ефективно и надеждно решение за оползотворяване на слънчевата енергия, проектирано за редица ниско-мащабни приложения. Комплектът е подходящ за използване в агро сектора, където да послужи за захранване на електрически огради и друга техника от по-малък калибър.

Технологично превъзходство на монокристалния соларен панел

Монокристалните слънчеви панели са известни със своята висока ефективност и издръжливост. Те са направени от единична непрекъсната кристална структура, която позволява на електроните да се движат по-свободно, като по този начин произвеждат повече електричество в сравнение с поликристалните панели със същия размер.

Ефективността на монокристалните панели обикновено варира от 15-20%, което ги прави идеални за ситуации, в които пространството е ограничено и се желае максимална мощност на електрическата енергия.

Капацитетът от 50 W показва, че при оптимални условия на слънчева светлина панелът може да произведе 50 вата мощност. Това е достатъчно за зареждане на малки батерии, захранване на малки устройства или осигуряване на резервно захранване на отдалечени места. Може да бъде особено полезен за къмпинг, каравани, лодки и малки системи извън мрежата, където лекотата и преносимостта са важни.

Функция на регулатора на зареждането

Контролерът за зареждане е основен компонент в тази инсталация, чиято функция е да регулира напрежението и тока, идващи от слънчевия панел към батерията. Той предотвратява презареждането, което може да повреди батериите, и също така спира обратния ток през нощта, което може да изтощи батерията.

Регулаторите за зареждане се предлагат в различни типове, като модулацията на ширината на импулса (PWM) и проследяването на максимална мощност (MPPT) са най-често срещаните. MPPT контролерите са по-ефективни, тъй като регулират електрическата работна точка на модулите, за да осигурят максимална мощност.

Интегрирането на контролер за зареждане с 50 W монокристален слънчев панел гарантира по-стабилна и надеждна работа на системата за захранване. Той оптимизира процеса на зареждане, удължава живота на батерията и предпазва цялата система от електрически аномалии. Комбинацията е особено полезна за приложения, изискващи постоянна мощност за продължителни периоди без необходимост от честа поддръжка.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър


Подобни продукти

Промоции


Лесна поръчка

Попълнете Email и телефон и наш представител ще се свърже с Вас, за да потвърди поръчката Ви.

Име:
Email:
Телефон:*

ПОРЪЧАЙ