70W Монокристален соларен панел с регулатор на зареждането

  • Код на продукта: 0202
  • Наличност: В наличност
  • 244.00лв.


ПРОФЕСИОНАЛЕН МОНТАЖ ЗА ЦЯЛАТА СТРАНА
БЪРЗА ДОСТАВКА ЗА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ
ВРЪЩАНЕ НА ПРОДУКТА ДО 14 ДНИ

Тази фотоволтаична система е много ефективно решение на места, където няма възможност за свързване към електрическата мрежа, например: подвижни къщи, каравани, полета. Системата се ​​използва предимно за захранване на електрически огради (електропастири) или за осветление. Системата се доставя частично сглобена. Пускането в експлоатация е доста лесно: соларният панел трябва да бъде обърнат на юг, наклонен на 45 градуса. Може да се фиксира през отворите на алуминиевата рамка. За захранване използвайте автомобилен акумулатор 12 V, макс. 100 Ah (не е включен в комплекта). Акумулатора се свързва към регулатора за зареждане. Регулаторът ще покаже дали нивото на заряд на батерията е ниско, но при правилно натоварване системата може да работи без проблеми с години. Регулаторът за зареждане трябва да бъде инсталиран на места без вода и влага.

Дължина на кабелите

От панела към регулатора: 5 m.

От регулатора към батерията (акумулатора): 1 m.

Спецификации на слънчевия панел 50W

Тип клетки Монокристални
Максимален ток 4 A
Максимална мощност 70 W
Размери 1050/350/30
ISC 2,99 A
Voc 22.1 V
RMS 18 V

Спецификации на PWM 10 A регулатора на зареждане

Мощност 10 А.
Автоматично откриване на работно напрежение 12/24 V
Натоварване за изравняване на напрежението 12/24 V
Увеличаване на усилването на напрежението 14.4 V
Свързващи кабели 2.5 mm
Тегло 0.25 kg
Размери 14 × 9 cm
Работна температура -20....+60 ° C
 

Монокристалният соларен панел 50W е предназначен за автономно захранване на електрически огради. Също така може да се използва като преносим, туристически комплект за захранване на мобилни устройства посредством USB порт. Панелът е окомплектован с регулатор на зареждането, както и със свързващи кабели с дължина 5 и 1м.

Какво означава мощността на соларния панел?

Мощността е сред основните параметри, по които се избират PV модули и затова тя често присъства в наименованието на продукта. Така например панелите с мощност 320 вата се смятат за стандартни при изграждането както на домашни, така и на промишлени слънчеви електроцентрали.

Мощността на електрическите уреди се измерва във ватове, това важи и за уреди, които генерират електричество. Друг важен параметър е количеството консумирана електроенергия, то се измерва в kWh (киловат-часа). В сметките за електроенергия, които всички получаваме, можете да видите количеството консумирана енергия на месец в kWh, цената на 1 kWh и общата сметка.

Например, 50 W крушка, включена за един час, ще изразходва 0,05 kWh електроенергия, електрическа кана с мощност 1300 W ще консумира 1,3 kWh за час непрекъсната работа, за 2 часа 2,6 kWh за 3 часа - 3,9 kWh и т.н. С 50-ватовия модул можете спокойно да захраните електропастир, използвайки 12V автомобилен акумулатор за захранване.

Предимства на монокристалните модули

Монокристалната соларна система представлява десетки фотоелементи, обединени в един общ панел. Всеки от кристалите е фиксиран върху основа от фибростъкло, която предпазва от прах и влага. Материалът на елементите е пречистен силиций. Светлочувствителните клетки са ориентирани в една посока, поради което ефективността на монокристалните панели е по-висока от тази на поликристалните.

Други характеристики на монокристалния модул включват:

  • Продължителност на непрекъсната експлоатация - най-малко 20 години;
  • Ефективността на монокристалите е средно до 20-22% (без загуби на получената електроенергия), в някои случаи - до 20%;
  • Нивото на абсорбция е по-високо, отколкото при поликристалните панели.

Единственият недостатък на монокристалните системи, към които принадлежи нашият соларен панел 12V 50W, е по-високата цена, но първоначалните разходите бързо се изплащат. При недостиг на пространство, когато е изключително важно да се получи максимално количество енергия от всеки квадратен метър, подобно решение е за предпочитане.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър


Подобни продукти

Промоции


Лесна поръчка

Попълнете Email и телефон и наш представител ще се свърже с Вас, за да потвърди поръчката Ви.

Име:
Email:
Телефон:*

ПОРЪЧАЙ