Влагомер за кафе и какао DRAMIŃSKI TG pro coffee & cocoa

 • Производител: DRAMINSKI
 • Код на продукта: DRAMIŃSKI TG pro coffee & cocoa
 • Наличност: В наличност
 • 672.00лв.


ПРОФЕСИОНАЛЕН МОНТАЖ ЗА ЦЯЛАТА СТРАНА
БЪРЗА ДОСТАВКА ЗА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ
ВРЪЩАНЕ НА ПРОДУКТА ДО 14 ДНИ

Влагомер за кафе и какао. Номер 1 сред влагомерите, оборудвани с модалност за компресиране на зърното.

Защо да изберете DRAMIŃSKI TG pro coffee & cocoa

Факторите на околната среда като влажност, излишен въздух, светлина и температура оказват значително влияние върху вкуса, аромата и срока на годност на кафето и какаото.

Пробите кафе съдържат ароматни масла, които се неутрализират при излагане на недостатъчна или прекомерна температура. В допълнение, температурната промяна от много ниска до положителна излага материала на отрицателен ефект на влага (кондензен ефект).

Това води до неутрализиране или намаляване на ароматизантите, съдържащи се в кафето, като по този начин намалява качеството му.

DRAMIŃSKI TG Pro coffee & cocoa прецизно и бързо оценява състоянието на тествания материал. Това ще осигури адекватна сигурност на запасите и ще избегне финансови загуби.

DRAMIŃSKI TG pro влагомер за кафе и какао гарантира най-високото качество на продукта. Вносителите и износителите на кафе и какао, заводи за печене на кафе, кафенета, кафенета и бариста ще оценят устройството в ежедневната си работа. Особено по време на производство, преработка, съхранение и транспорт.

Устройството се използва на всеки етап от производството на кафе и какао, като например:

 • по време на процеса на сушене на пергаментно кафе
 • по време на сушене и съхранение на зелено кафе
 • по време на печене и съхранение на смляно кафе

 

Ключовите характеристики на устройството

 twist-grain-pro-1

 

МОМЕНТАЛЕН КОНТРОЛ ЗА КАЧЕСТВО

Устройства като пещите, обикновено измерват влагата и "цвета" на печеното кафе (цветът варира от светъл до тъмен). Това позволява да се контролира процесът на печене. Действителното измерване на влагата е интуитивно и бързо.

 twist-grain-pro-1

 

КОМФОРТ И БЕЗОПАСНОСТ

Ние сме  реномиран европейски производител на висококачествени електронни устройства. Ние даваме 3-годишна гаранция на нашия детектор. Устройството не изисква периодични проверки за калибриране.

Разполагаме с два изключително взискателни сертификата за Система за управление на качеството: ISO 9001 и ISO 13485 - потвърдени от нашия професионализъм и продуктите с най-високо качество.

twist-grain-pro-2

ДВА РАБОТНИ РЕЖИМА

Влагомерът за кафе и какао е оборудван с два лесни за ползване режима на работа, които могат да се променят по всяко време от менюто:

Стандартен - позволява бързо и точно измерване на влагата (интуитивна и много удобна функция дори за начинаещи потребители).

Разширен - дава възможност за много допълнителни функции и за най-взискателните клиенти. Усъвършенстваният режим позволява съхраняване на резултатите от измерването на влагата и температурата на проба от кафе или какао с действителната дата и час на измерване, предаване на данни към компютър, измерване на температурата чрез свързване на външна температурна сонда и много други опции.

twist-grain-pro-3

ТОЧНО ИЗМЕРВАНЕ

Четири честоти осигуряват по-стабилно измерване, по-малко податлив резултат на нетипични проби, по-малък риск от индикационни пикове и високо ниво на повторяемост. Измервайте мигновено влагата с точност от ± 0,5%. Прецизността също е черта на баристите, които ще оценят тази функция в ежедневната си работа, особено когато избират кафе, предназначено за варене.

Температурата на пробата също играе важна роля в теста, така че за точното й определяне, TG pro coffee & cocoa има цифров сензор за температура в тестовата камера, което прави резултата изключително прецизен (точност от ± 0,5 ° C). Влагомерът има функция за автоматична температурна компенсация.

Струва си да се отбележи, че устройствата DRAMIŃSKI SA не изискват периодично обслужване на калибрирането.

twist-grain-pro-4

ПРАВИЛНА ПОДГОТОВКА НА ПРОБИТЕ

Не са необходими допълнителни инструменти, нито специална повърхност за запълване на тестовата камера. Просто сложете проба от кафе или какао в устройството, изстържете излишното до ръба на камерата и затегнете гайката.

При затягане на гайката звуков сигнал ще сигнализира за правилното компресиране на тествания материал и всичко това, докато удобно държите устройството в ръце (затягането на гайката не изисква много сила, така че не уморява дори след много измервания).

twist-grain-pro-5

ЛЕСНО ПРОЧЕТАНЕ НА РЕЗУЛТАТИТЕ

Много голям графичен дисплей с LED подсветка позволява четене на резултата при всякакви условия. Менюто позволява регулиране на настройките на дисплея: време за подсветка, интензивност и контраст на подсветката.

twist-grain-pro-6

СЪХРАНЯВАНЕ НА РЕЗУЛТАТИТЕ

Влагомерът за кафе и какао TG pro има часовник в реално време, който в комбинация с мощна памет дава възможност за запазване на 50 000 резултата от измерване на влага и температура от външна сонда (с дата и час).

Паметта позволява разширяване на списъка с нови сортове кафе и какао и има 20 езикови версии, което го прави изключително полезен и универсален работен инструмент за всеки бариста или бизнесмен, работещ ежедневно в производството или транспорта на кафе или какао.

twist-grain-pro-7

СОФТУЕР ЗА ТРАНСФЕР НА ДАННИ

DRAMINSKI TG pro coffee & cocoa се предлага с безплатен многоезичен софтуер за пренос на данни към персонални компютри.

Софтуерът генерира листове на Excel и отчети за измерванията (по видове и по дата на измерване), представя измененията на влагата във времето на графиките, филтрира резултатите по дата, позволява преглед на съхранените данни, има функционалност за архивиране, ограничена само от капацитета на твърдия диск, записва документите като PDF файлове, разпечатки и има много други полезни функции.

twist-grain-pro-8

ЯСЕН СПИСЪК ЗА КАЛИБРИРАНЕ

За удобно използване дисплеят на устройството позволява четене на пълното име на сорта, без да се налага да използвате съкращения или символи (дълго име се превърта автоматично на дисплея).

twist-grain-pro-9

ДИСТАНЦИОННО АКТИВИРАНЕ НА НОВИ ВИДОВЕ

DRAMIŃSKI наблюдава динамично променящия се пазар на кафе, включително тенденциите в смесването на сортове и в отглеждането на нови видове кафе в различни части на света.

Бихте ли искали да тествате влагата на нов сорт, който нямате във вашето устройство? Свържете се с нас  и ние ще направим всичко възможно, за да отговорим на вашите нужди.

Как да добавя нов вид?

Просто изберете опцията „Добавяне на вид“ в менюто и след това въведете специален код (кодът, предоставен от нашия представител), който активира за постоянно необходимото калибриране в списъка в устройството.

Благодарение на такива иновативни решения, потребителят за няколко минути, без да излиза от къщата или да изпрати устройството обратно към производителя, може да обогати устройството с нова опция за измерване на сорта или, например, да деактивира сортовете от списъка, които трябва да да бъдат премахнати. За повече информация, моля свържете се с нас .

twist-grain-pro-10

АКСЕСОАРИ

Може да се поръча сонда за външна температура за устройството.

Устройството работи с неограничен брой сонди с различна конструкция и дължина (без да е необходимо калибриране на сондата с устройството). Всяка свързана сонда може да бъде именувана съответно (паметта на устройството позволява съхраняване на имена за 20 сонди ).

Папка със събрани измервания се създава след запазване на име на сонда в паметта на устройството и след това се изпраща на компютър за анализ, генериране на отчети, архивиране и др. След свързване на сондата устройството автоматично я разпознава и показва името.

Висококачествената неръждаема стомана осигурява адекватна якост (включително устойчивост на корозия). Паметта на устройството може да съхранява 50 000 измервания на температурата с дата и час.

 twist-grain-pro-11

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПРЕДИМСТВА ЗА ВАШАТА ФИРМА

Моменталната оценка на влагата и температурата позволява управление на производството на кафе и какао на всеки етап от процеса и скоро ще доведе до ръст на печалбата.

 twist-grain-pro-12

USB ПОРТ

Уредът DRAMIŃSKI TG pro coffee & cocoa е оборудван с издръжлив мини USB порт. Той позволява свързване на външна температурна сонда, прехвърляне на данни към компютър и актуализиране на софтуера и кривите на влага. Това прави DRAMIŃSKI TG pro coffee & cocoa ненадминат!

 twist-grain-pro-13

БОГАТО ОБОРУДВАНО КОМПАКТНО УСТРОЙСТВО

Влагомерът има 4 бутона на клавиатурата, осигуряващи удобна и лесна работа (бутонът OK потвърждава, бутонът ESC отменя, стрелките ↑ ↓ осигуряват интуитивна навигация по MENU).

Уредът предлага много удобни за потребителя опции от менюто:

 • изберете броя на измерванията за изчисляване на средното съдържание на влага,
 • запазване на резултатите от едно измерване или от изчислена средна стойност,
 • по избор модифицирайте индикациите за всеки сорт поотделно (стойността на модификацията е видима по време на измерванията),
 • отдалечено добавяне на нови сортове със специални кодове,
 • напълно коригирайте настройките на дисплея,
 • задайте времето за автоматично изключване на устройството,
 • управление на външни сонди (добавяне, редактиране, изтриване),
 • управление на паметта на устройството (свободно пространство, форматиране, настройка на дата и час),
 • изберете език,
 • промяна на температурната скала,
 • много други полезни функции, които не са ограничени по никакъв начин.
 twist-grain-pro-14

ДЪЛГОСРОЧНА ИНВЕСТИЦИЯ

Без значение къде се използва устройството, например в стая за пушачи, в производствено предприятие или в кафене. Устойчивите на удар метални компоненти с твърд ABS корпус и специално подсилената, нечуплива гайка винаги гарантират максимална издръжливост при всякакви работни условия!

   

Актуализация на фърмуера

Налична е актуализация на фърмуера (за устройства с фърмуер, по-стар от V: 1.18 ), подобряваща стабилността на системата и сигурността на вашия влагомер.

Проверете версията на фърмуера на вашето кафе и какао TG Pro  и го актуализирайте безплатно  тук .

Налични видове и диапазони на измерване:

 • Какао 4% - 20%
 • Зелено кафе Арабика 8% - 30%
 • Зелено кафе Робуста 8% - 30%
 • Пергаментно кафе Арабика 8% - 39%
 • Сухо кафе череша 6% - 21%
 • Кафе Арабика грубо смляно 2% - 10,5%
 • Кафе Арабика фино смляно 2% - 9,5%
 • Кафе Робуста грубо смляно 2% - 11,5%
 • Кафе Робуста фино смляно 2,5% - 8,5%
 • Печено кафе Арабика 2% - 9,5%
 • Печено кафе Робуста 2% - 9%

Активиране на нови сортове в TG pro coffee & cocoa pro с опцията „Добавяне на вид“ в менюто на устройството (без да е необходимо да се обслужва устройството).

За да активирате нов сорт, моля, свържете се с нас за специален код. Ако в списъка не е намерен сорт, можем да създадем ново калибриране.

Комплектът включва:

 • DRAMIŃSKI TG pro влагомер за кафе и какао
 • Затягаща гайка на тестовата камера (с монтирана 3V батерия CR-2032),
 • Куфарче,
 • Каишка за калъф,
 • 4x AA, 1,5V алкални батерии,
 • Гумен капак за мини USB порта,
 • USB кабел за комуникация с компютър,
 • Транспортна опаковка,
 • Професионално ръководство за потребителя.

 

Гаранция

Ние предоставяме 3-годишна гаранция за нашите влагомери.

 

Технически данни

Размери   16,5 × 7,0 × 7,5 cm
Тегло на устройството   520 g (вкл. Батерия и гайка)
Запълване на камерата   ръчно
Метод за измерване на влагата   импеданс на 4 честоти
Обем на пробата   90 ml
Контрол на измерването   едночипов микрокомпютър
Захранване   4 1,5V AA батерии + 1 3V CR-2032 батерия
Текущ вход   30 до 72 mA в зависимост от потребителските настройки
Приблизително продължително време на работа на комплект батерии   77 часа с настройка на подсветката на 0%
54 часа с настройка на подсветката на 30%
Индикатор за зареждане на батерията   графичен
Разделителна способност на дисплея   влага - 0,1%, температура - 0,1 ° C
Точност на измерване на влагата   ± 0,5% за стандартно зърно
± 1% в диапазона до 10% съдържание на влага
± 1,5% в диапазона над 10% съдържание на влага и може да нараства с увеличаване на съдържанието на влага в пробата
Точност на измерване на температурата   ± 0,5 ° C от 0 ° C до 85 ° C
± 0,9 ° F от 32 ° F до 185 ° F
Обхват на измерване на температурата   0 ° C до 125 ° C
Корекция на показанията   от клавиатурата - опция за модификация
Запис на данни   вътрешна памет
Капацитет на вътрешната памет   - 50 000 измервания с дата и час
- 20 сонди за външна температура, разпознати автоматично по идентификационен номер
- езикови версии
- 400 разновидности
Проверка на състоянието на паметта   от елемента на менюто
Сонда за външна температура   с цифров сензор за температура, свързан чрез мини-USB порт
Дисплей   2 "LCD с LED подсветка
Клавиатура   с мембрана
Температурна компенсация   автоматично включени
Допълнителни функции   часовник в реално време,
запазване на измерванията в паметта (с дата, час и номер на пробата),
предаване на данни към компютър,
преглед на състоянието на паметта, преглед на
състоянието на батерията,
измерване на температурата с външна сонда,
промяна на режима на работа (стандартен / разширен)
модификация на индикацииte за влага,
добавяне на нови сортове със специални кодове,
изчисляване на средния резултат,
автоматична температурна компенсация,
изскачащо меню,
показване на настройките на работните параметри,
избор на език, избор на
температурна скала,
автоматична промяна на времето на изключване,
актуализация на данни и софтуер,
специален софтуер за управление на данни, съхранявани в компютъра (генериране на отчети, електронни таблици, графики, разпечатки)
Препоръчителна работна температура   10 ° C до 35 ° C
Препоръчителна температура на съхранение   5 ° C до 45 ° C
EAN код   5906874410189

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър


Подобни продукти

Промоции


Лесна поръчка

Попълнете Email и телефон и наш представител ще се свърже с Вас, за да потвърди поръчката Ви.

Име:
Email:
Телефон:*

ПОРЪЧАЙ