Метален кол за заземяване

  • Код на продукта: 0088
  • Наличност: В наличност
  • 8.00лв.


ПРОФЕСИОНАЛЕН МОНТАЖ ЗА ЦЯЛАТА СТРАНА
БЪРЗА ДОСТАВКА ЗА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ
ВРЪЩАНЕ НА ПРОДУКТА ДО 14 ДНИ

Метален кол за заземяване на системата. Поцинкован, снабден с резба и две гайки М12.

Качеството на заземяването изцяло влияе върху работата на електрическата оградна система. Ако заземяването не е подходящо, системата работи с ниска ефективност или дори спира.

Заземителния кол трябва да бъде поставен в земята на дълбочина най-малко 1 метър. Материалът трябва да е поцинкован или неръждаем, като по този начин да е устойчив на корозия (ръжда).

Най-важната част при изграждането на електроограда е инсталирането на подходяща заземителна система. През годините на нашата дейност, ние от EuroAgro установихме, че 90% от проблемите в работата на електропастирите се дължат на липсващи или неправилно монтирани заземителни елементи. Поцинкованият метален кол за заземяване е често най-достъпното и правилно решение.

Ако не е заземена, оградата ви няма да бъде ефективна

За да разберете приложението на металния заземителен кол, трябва на първо място да знаете как работи електрическата ограда. Когато животно докосне електрически заредена оградна тел, то усеща електрически импулс, докато зарядът преминава през тялото му. След това зарядът завършва веригата през почвата чрез заземяващия прът и се насочва нагоре по заземяващия проводник към зарядното устройство.

Ако животното и зарядното устройство на оградата не са достатъчно заземени, пътят на електрическия ток не може да бъде завършен и самото животно няма да почувства шока, който е основната идея на електропастирите. Тъй като почвата осигурява половината от веригата на електрическото поле, от решаващо значение е да имате правилно инсталирана заземителна верига.

Инсталиране на заземяващи колове

Когато заземявате оградата си, използвайте минимум три заземяващи кола, разположени на разстояние най-малко 3 метра. Изкопайте дупка за заземителните колове, след което старателно и непрекъснато овлажнявайте почвата вътре в дупката, за да помогнете при забиването на коловете дълбоко в земята.За най-добри резултати ги забивайте на дълбочина от поне 1м.

При суха или песъчлива почва може да се нуждаете от повече колове от препоръчаните три. Това е така, защото в тези почви има по-малко влага, което прави по-трудно придвижването на енергията към вашата ограда. С повече колове имате повече възможности за събиране на енергия, затова се възползвайте от поцинкования заземителен кол на ниска цена, който ви предлагаме,

Най-добрите колове за заземяване са направени от мед или поцинкован метал и трябва да са дълги минимум 1.20м. Колкото по-дълги, толкова по-добре. Една обикновена тръба или парче арматура са лоши заземяващи пръти. Те обикновено са направени от метали, които ще корозират само след няколко години в земята и ще доведат до повреда на вашата оградна система.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър


Промоции


Лесна поръчка

Попълнете Email и телефон и наш представител ще се свърже с Вас, за да потвърди поръчката Ви.

Име:
Email:
Телефон:*

ПОРЪЧАЙ