Найлон за оранжерии - бял - различни размери - дебелина 120 микрона

 • Производител: Euroagro
 • Код на продукта: NAILON ZA ORANJERII, BQL, 120 MIKRONA
 • Наличност: Разпродаден
 • ПО ЗАПИТВАНЕ

ОпцииПРОФЕСИОНАЛЕН МОНТАЖ ЗА ЦЯЛАТА СТРАНА
БЪРЗА ДОСТАВКА ЗА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ
ВРЪЩАНЕ НА ПРОДУКТА ДО 14 ДНИ

Найлон за оранжерии - бял - различни размери - дебелина 120 микрона

Найлон за оранжерии, бял от натурален полиетилен с стабилизация към UV лъчите. Обикновенно се използва в оранжерийството за покриване на големите оранжерии. С отлично качество и дебелина само 120 микрона! Найлона е произведен от полиетилен с отлични свойства на прозрачност, голяма пластичност и висока издръжливост на огън. За професионално земеделие - за покриване на парници, сушилни на тютюн, оранжерии и всякакви други в строителните и промишлените дейности дори!

Размери:

 • 6 метра широчина, 67 метра дължина - тегло 50 килограма
 • 7 метра широчина, 57 метра дължина - тегло 50 килограма
 • 8 метра широчина, 50 метра дължина - тегло 50 килограма
 • 9 метра широчина, 53 метра дължина - тегло 60 килограма
 • 10 метра широчина, 48 метра дължина - тегло 60 килограма
 • 11 метра широчина, 44 метра дължина - тегло 60 килограма
 • 12 метра широчина, 40 метра дължина - тегло 60 килограма

Цената е на килограм!

Минимална поръчка - 1 ролка, независимо от размера!

Всяка ролка найлон се претегля предварително, защото както виждате теглото е различно. Дължината на найлона и цената зависи от тежестта, при поръчка първо ще ви се обадим да се уточним и тогава ще Ви го изпратим, ако имате желание.

Предлагаме ви висококачествен найлон за оранжерии с дебелина 120 микрона. Имате възможност да поръчате различни размери по отношение на ширината и дължината на ролката. Продажбите се извършват единствено на ролка, като цената на всеки топ варира спрямо неговото тегло. Това е висококачествен продукт с UV стабилизация и дълъг работен живот.

Характеристики на оранжерийните найлони

Основна функция на найлона за земеделски нужди е да предпазва растенията от атмосферни фактори (слънце, дъжд, градушка, сняг, вятър и др.). Той служи също за удължаване на вегетационния период на растенията и за създаване на контролиран микроклимат вътре в оранжерията, независимо от метеорологичните условия навън.

Класическият найлон за оранжерия се среща в два варианта: Стабилизиран, тоест проектиран за дълъг експлоатационен живот - 12 месеца или повече. Това става чрез добавяне на специално вещество - стабилизатор, който предпазва структурата на филма от UV лъчите; Нестабилизиран. Той може да издържи в оранжерията не повече от 6 месеца, поради липсата на защита от UV лъчи.

Всички наши оранжерийни филми са стабилизирани и се предлагат в прозрачен цвят за максимална свтлопропускливост вътре в оранжериите. Това е еднослоен стабилизиран бял найлон с експлоатационен живот до 12 месеца и ширина от 6 до 12 метра. Продуктът е подходящ както за малък бюджетен парник, така и за оранжерия. Дебелина на филма е 120 микрона.

Дебелината е съществена характеристика на найлона. Така например, найлонът с дебелина 100 микрона се използва за покриване на оранжериите през пролетно-летния сезон. Препоръчително е той да се премахне преди настъпването на зимата. Найлоните с дебелина 120, 150 микрона - могат да се използват за покриване на парници през зимния сезон или за ветровити райони.

Каква е разликата между еднослойните и многослойните найлони?

Многлослойният найлон за парник се произвежда чрез съвместно екструдиране на няколко слоя с различни полимери и добавки. Тоест, по време на производството, към всеки слой на филма могат да се добавят отделни компоненти, което ще му придаде определени свойства. В резултат на това всеки слой има различни характеристики и повишава своята ефективност чрез взаимодействие с другите слоеве.

В резултат на това многослойните UV филми са 30% по-устойчиви на разкъсване и 50% по-устойчиви на пробиване от еднослойните, дори при по-ниска дебелина и съответно тегло. UV стабилизираният полиетилен за оранжерии се среща в 4 разновидности с различен експлоатационен живот и дебелина:

 • UV2 - многослойно стабилизирано парниково фолио с живот от 12 месеца и ширина от 8 до 12 метра. Дебелина на филма е 100 микрона. Цветът на всички разновидности варира от прозрачен, светъл цветен до тъмен и плътен;
 • UV4 е многослойно стабилизирано покритие с експлоатационен живот 24 месеца и ширина от 8 до 12 метра. Дебелината му е 120 микрона;
 • UV6 е с експлоатационен живот от 36 месеца и ширина от 8 до 12 метра. Дебелината му е 150 микрона;
 • UV10 е с експлоатационен живот 60 месеца и ширина 12 метра. Дебелина 180 микрона.

Влияе ли цветът на найлона върху неговото качество и върху добива?

Разнообразието в цветове при найлоните на определени производители е създадено за удобство на купувача. Потребителят може според цвета да определи колко сезона е животът на даден вид найлон за парници. В същото време цветът на покритието, или по-скоро цветният пигмент и неговата дебелина, не влияят по никакъв начин на прозрачността - на неговата способност да пропуска светлина и да я разсейва.

Високата светлопропускливост е абсолютно необходима за растежа на растенията. Производственият опит, качественото оборудване и подборът на материали гарантират, че найлоните на даден производител имат максимална пропускливост на светлина. Нашите прозрачни покрития имат светлинна пропускливост от поне 90% PAR - фотосинтетично активно излъчване.

С времето найлоните от всеки тип частично губят своята светлопропускливост. И тук качеството на филма и какви суровини е използвал производителят е много важно. Висококачественият найлон за оранжерия с по-висока цена губи само до 2% от светопропускливостта си годишно. Но независимо от цвета на найлона, слънчевата енергия се предава еднакво през оранжерийното покритие към растението, където активира фотосинтетичния процес.

На какво трябва да обърнете внимание при избора на покритие за оранжерия?

Факт е, че найлонът е най-често използваното покритие за парници. Предвид голямото разнообразие от найлони на съвременния агро пазар, е важно да познавате основните критерии за избор на такъв материал. Макар да сме твърдо убедени, че продаваме изключително качествено полиетиленово фолио за оранжерии, не искаме да приемате думите ни на доверие, а да се уверите сами.

Материалът, от който е изработено фолиото е основният критерий за правилния избор. Най-разпространени са полиетиленовите покрития. Сред тях има и съвсем евтини модели, произведени от рециклирани материали без никакви добавки. Те няма да издържат и един сезон. Нашите клиенти не купуват евтините покривала, защото знаят, че те ще им струват скъпо, когато се наложи да бъдат подменени в средата на активния сезон.

Има различни начини за увеличаване на трайността на пластмасовата оранжерийна покривка. Обикновено в найлона се въвеждат специални добавки за защита от разрушаване (термични и светлинни стабилизатори). По правило производителят посочва периода, за който е предназначен даден модел полиетилен за оранжерия - 1, 2, 3 години.

Има найлони с експлоатационен живот от 7 години и повече. Те са направени от други полимери, но за купувача е важно те да се различават от конвенционалния полиетилен по свойства. Един метър/килограм многогодишен найлон за парник е с доста по-висока цена, но като се има предвид, че няма да се налага да се сменя няколко години, в крайна сметка се оказва по-евтин.

Срокът на експлоатация не е единственото нещо, на което трябва да се обърне внимание при избора на найлон, независимо от неговата цена. Дебелината е също параметър от съществено значение, но тя не е абсолютна стойност – тоест, колкото по-дебел, толкова по-здрав е найлонът.

Филмът може да бъде с дебелина 120 микрона и да покрива оранжерията в продължение на 7 години, както вече споменатите по-горе многогодишни съполимерни найлони за оранжерии. Той обаче може да бъде с дебелина 200 микрона и да се разпадне за сезон, ако в структурата муне са въведени специални добавки.

За съжаление, наличието на добавки не може да бъде определено на око, затова можем само да ви посъветваме да изберете надежден доставчик, предлагащ качествени продукти. Препоръчителната дебелина на филм за дъгови оранжерии е 100-120 микрона; за оранжерия с покрив тип "къща" и височина до 2,5 метра в билото - 120-150 микрона; за сводести оранжерии и оранжерии над 2,5 м в билото 150-180 микрона; за промишлени оранжерии - 180-200 микрона.

Специални свойства

Найлоните могат да имат специални свойства, които да избирате според вашето желание и нужди. Хидрофилността е способността на повърхността на найлона да привлича вода (кондензат), който се образува в оранжерията. Тоест, в оранжерия с хидрофилен найлон за оранжерии на изгодна цена няма да има водни капки, защото кондензът ще потече по филма към земята. Това е добре както за растенията, така и за човека, работещ в оранжерията.

Ефектът на задържане на топлина е способността на найлона да съхранява топлината. В оранжерии с топлозадържащо фолио се създава благоприятен за растенията микроклимат, тъй като разликата между дневните и нощните температури е почти неосезаема и този филм ще защити по-добре растенията по време на повтарящи се студове.

Под топлозадържащия найлон за покриване на оранжерии през нощта е с 3 - 4 градуса по-топло, а през деня не е по-горещо. Поради липсата на рязък спад на температурата в оранжерията не се образува мъгла, която влияе неблагоприятно върху растежа и развитието на оранжерийните растения.

Трябва да обърнете внимание на спектъра от светлина, който пропускат оранжерийните покрития. Филмът задължително трябва да предава ултравиолетова светлина, в противен случай пчелите няма да могат да се движат в оранжерията и да опрашват растенията. Ултравиолетовата светлина е важна и за каляване на растенията.

С липсата ѝ растенията значително изпреварват своите събратя по растеж, но според резултатите от изследванията на специалисти агрономи те са много по-податливи на всякакви болести. Можете да намерите също полиетиленово фолио за оранжерии с по-високи цени с добавка "против мухъл", както и химически устойчиви на въздействието на пестицидите модели.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър


Промоции