Акумулаторна лозарска ножица STIHL ASA 65, с батерия и зарядно устройство

 • Производител: STIHL
 • Код на продукта: P48610116221
 • Наличност: 2 -3 Дена
 • 2,769.00лв.

ОпцииПРОФЕСИОНАЛЕН МОНТАЖ ЗА ЦЯЛАТА СТРАНА
БЪРЗА ДОСТАВКА ЗА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ
ВРЪЩАНЕ НА ПРОДУКТА ДО 14 ДНИ

STIHL ASA 65 e aкумулаторна ножица с висока производителност при работа за бързо рязане на лози и тънки клони. Подходяща е за използване и в овощни градини и лозови и маслинови насаждения. С нея могат да работят и десничари и левичари. Ножицата има здрав алуминиев корпус, ергономична форма на ръкохватката, електронно регулиране на отвора между режещите рамена, лесна смяна на режещите рамена. В комплект с акумулаторна батерия STIHL AP 100/200/300 и зарядно устройство STIHL AL 101/AL 300/AL 500, които се заплащат отделно.

Технически данни:

 • Тегло на ножицата: 750 g (с батерия AP300)
 • Дължина на кабела: 1,1 m
 • Време за зареждане до 100 %: 165 min
 • Максимален отвор на режещата челюст: 35 mm
 • Диаметър на рязане на клони: 10-35 mm
 • Обороти на двигателя: 20000 RPM (оборота в минута)
 • Технология на батерията: Li-ion
 • Тегло на батерията: 1200 g (батерия AP200)
 • Капацитет на батерията: 5,2 Ah (с батерия AP200)
 • Напрежение на батерията: 36 V (с батерия AP200)
 • Автономност: 7 часа (с батерия AP200)
 • Модулна акумулаторна система: Да

Производителността на привидно малката акумулаторна лозарска ножица Щил е просто невероятна. Броят на срезовете и темпото на работа с минимални усилия дават неограничени възможности за продължително рязане. Тя лесно, и най-важното, чисто и ефективно реже клони с диаметър до 35 см.

В комплект с акумулаторната батерия AP 200, ножицата осигурява до 7 часа непрекъсната работа. Ножиците Stihl ASA 65 предлагат напълно нов, модерен и ефективен подход към професионалното земеделие при отглеждане на лозя и поддръжка на градини. Батерията не е включена в комплекта, което ви дава възможност да изберете индивидуално най-подходящата като мощност и вид. Препоръчителна батерия за този модел е AP 200.

Уникални технически характеристики

Професионалните ножици Щил от тази и всички останали серии имат отлични технически параметри и дълъг работен живот. Благодарение на мощния си електромотор и двустранно наточени остриета, ножицата показва максимално висока продуктивност. Тя е идеална за използване в паркове, градини и лозя. Може да се използва както от професионалисти, така и от любители.

Други съществени данни, касаещи техническото изпълнение на електрическата лозарска ножица с батерия, включват здрав алуминиев корпус, ергономична форма на ръкохватката и четиристепенен електронно регулируем ъгъл на отваряне на ножа. Максималният отвор на режещите детайли е 35мм. Теглото на инструмента е само 750гр.

Здравият алуминиев корпус надеждно защитава вътрешността на ножицата от прах и мръсотия, като по този начин гарантира нейния дълъг експлоатационен живот. Модулът за управление показва информация за настройката на ъгъла на отваряне на челюстта и нивото на заряд на батерията. Контролният блок също така контролира промяната в режимите на рязане.

Безчетковият двигател (EC) STIHL е ефективен и не изисква поддръжка. Той гарантирано ще увеличи работния капацитет на уреда и неговия експлоатационен живот като цяло. Новото електронно управление на STIHL (EC) разпознава нивото на натоварване, например при рязане на дебели клони, и съответно регулира двигателя, дори преди оборотите му да спаднат. Така броят на ходовете по време на рязане остава непроменен и производителността на рязане е максимална.

Кое определя правилния избор на такъв тип градинска техника?

Земеделските стопани и любителите градинари все повече предпочитат електрическата техника, към която принадлежи и нашата акумулаторна лозарска ножица. В същото време на много от купувачите не е напълно ясно кои параметри на електрическия инструмент са важни за техните цели.

При нужда от обработка на големи лозови и овощни масиви, както и при поддръжката на храсти и декоративни растения в парковете, механизацията на процесите е изключително необходима. С механичните ножици е трудно да се обработи наличната зеленина, без ръцете да се уморят и покрият с мазоли. Бензиновите модели, пък са твърде скъпи и тежки за продължително използване.

Ето защо опитните градинари все по-често избират акумулаторната лозарска ножица за храсти и други растения. Основните предимства на тези устройства пред другите видове градински инструменти са следните:

 • Не е необходимо да се зарежда от електрическата мрежа. Това означава, че можете да работите на всякакво разстояние от обсега на най-близкия електрическия контакт;
 • Не е необходимо гориво, следователно няма да се налага да вдишвате вредни вещества, отделяни по време на рязане с ножиците;
 • Лекотата на използване позволяват да се работи с инструмента без специално обучение с дясна и лява ръка.

Обикновено този вид градински инструменти са оборудвани с литиево-йонни батерии, какъвто е случаят с компактната електрическа лозарска ножица STIHL ASA 65. Батериите могат да бъдат вградени в инструмента или да се нуждаят от смяна, в зависимост от модела. Времето, през което ще работят без презареждане, зависи изцяло от капацитета на батерията и варира от половин час до 7 - 10 часа.

Вторият фактор, влияещ върху продуктивността на удобната акумулаторна лозарска ножица с достъпна цена, са условията на работа. Колкото по-дебели са растенията, които планирате да режете, толкова по-бързо ще се изтощи батерията. За пълно зареждане на този тип батерия са необходими около 2.5 - 5 часа. Едно от най-значимите предимства на ножиците Щил е тяхното ниско тегло.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър


Промоции