Инкубатори


Подкатегории:
 • 210.00лв.

 • 430.00лв.

 • 430.00лв.

 • 430.00лв.

 • 430.00лв.

 • 430.00лв.

 • 532.00лв.

 • 728.00лв.

 • 770.00лв.

 • 837.00лв.

 • 1,260.00лв.

 • 1,320.00лв.
Собствениците на птицеферми, както и хората, притежаващи малко дворно стопанство с отглеждане на птици могат да се възползват от богатата ни гама любителски и професионални инкубатори на максимално ниски цени. В раздела ще откриете супер модерни смарт устройства с дигитален дисплей, както и по-големи съоръжения, подходящи за нуждите птицевъдите. Качеството и ефективността на нашите продукти са 100% гарантирани.

Насоки за правилен избор

За да изберете и закупите правилния уред за съответните цели, е важно да знаете по какво различните видове инкубатори се различават един от друг. Пазарът изобилства от такива продукти, сред които се срещат руски, китайски и на европейски производители. Редно е да споменем, че цената на такова устройство не е символична, така че изборът на качествен продукт с дълъг работен живот е от значение.

Люпилните се различават преди всичко по начина, по който в тях се залагат яйцата. По този показател те се делят на конвейрни (яйцата могат да се добавят постепенно в инкубационен режим) и едновременни (поставят се наведнъж, без възможност за добавяне). Различен е и начинът на преобръщане на яйцата. Съществуват автоматични, механични и с ръчно обръщане. Най-модерно в момента е автоматичното обръщане.

В автоматичен режим, потребителят задава режима/интервала на завъртане, така че то става изцяло без човешко участие. Купувайки инкубатор за пиленца с автоматичен режим, няма да ви се налага да следите времето за преобръщане и да се притеснявате, че може да го пропуснете.

Съвременните инкубатори за пилета се различават и чисто технологично. Те биват: стари модели и съвременни дигитални устройства. Първите са аналогови с термометър, вграден в камерата. Дигиталните измерват по-точно температурните стойности, като могат да измерват също и влажността. Съвременната разработка е безспорно по-прецизна и удобна за използване.

Инкубаторите за домашно използване варират по размер, в зависимост от броя яйца определен за инкубация. Съвременните люпилни са универсални. В тях можете да излюпите всякакъв вид птици, но за целта е нужно да се снабдите с подходящите тави или решетки, съответстващи на формата и големината на птичето яйце.

Различен е и начинът на подаване на електрическа енергия. Болшинството уреди се захранват директно на 220V от електрическата мрежа, но в случай, че електричеството бъде прекъснато за дълго време, това може да се превърне в сериозен проблем за птицевъда. Инкубаторите с опция за захранване чрез батерия спасяват съединителната тъкан на яйцето от хипотермия (преохлаждане).

Днес много често се срещат люпилни за пилета с корпус от пенопласт.Този корпус има множество предимства. Инкубаторът е лек и подходящ за хора, които по някакви причини не могат да вдигат тежко. Материалът също така поддържа отлично топлината, така че при спиране на тока зададената температура се запазва в продължение на около 2 часа.

Пенопластовият корпус е влаго и въздухонепроницаем, както и изключително здрав и дълготраен, стига производителят да е следвал стриктно технологията на производство. Цените на люпилните са различни за различните модификации. Логично, модерният, практичен и удобен модел с голям набор от функции ще бъде малко по-скъп от уредите с по-ниско качество и функционалност.

Оптималният избор е да закупите автоматичен инкубатор за пилета на изгодна цена с цифров термостат и допълнително 12V захранване. Необходимо е да вземете решение за размера на уреда. Помислете предварително какъв капацитет (за колко яйца) е добре да предлага устройството. В случай че ви липсва опит с тази технология, а и с птицевъдството изобщо, не се колебайте да ни потърсите за съвет и професионална консултация.

На кои характеристики е важно да обърнем внимание?

За всеки любител и професионален птицевъд, инкубаторът е добър, когато изпълнява качествено своето предназначение – пилетата се излюпват добре, лесен е за употреба и не се чупи всеки месец. Има обаче и специфични характеристики, отличаващи качествените инкубатори за яйца от посредствените. Именно на тях е редно да обърнем сериозно внимание.

Надеждността е показател за качество, но за жалост е трудно да се определи кой уред и на коя марка е наистина надежден. Практиката на болшинството птицевъди показва, че и тези 200, и тези 1000 лв се чупят, особено ако се използват неправилно или се правят опити за нерегламентирани модификации.

Наличието на резервни части за съответния модел му дава предимство, затова препоръчваме да пазарувате важната апаратура за животновъдството от директен вносител като нас. Дори да нямате никаква вина, в процес на използване някакъв детайл може да се повреди. За вас е по-удачно да отремонтирате устройството, вместо да купувате ново.

Резервните части за съответните люпилни за бройлери е желателно да са налични на склад и да са на разумна цена. Не бива да разчитате само на гаранцията, защото основните повреди не са гарантирани и често се случват заради самите нас – скъсан проводник, намокряне. Важно е също да не оставяме инкубатора на студено.

Цената е и винаги е била водещ фактор при избора, което създава предпоставки за ключови грешки. Купувайки най-евтиното устройство от случаен сайт, няма как да очаквате то да работи дълго и безпроблемно. Обикновено клиентите ни подценяват качеството, търсейки максимално изгодна цена, но трябва да се знае, че вложените компоненти, когато са качествени, оскъпяват уреда.

Например, добрият температурен датчик струва пари, докато евтиният дава големи грешки и му липсва стабилност. Ето защо, използвайки евтини компоненти, евтините инкубатори ни „лъжат“ сериозно по отношение на температурните стойности. Сензорът за влажност е още по-скъп. И т.н. Затова специалистите смятат, че инкубатори на ниски цени, по-евтини от 400 лв., са утопия.

Вентилацията е един от изключително важните параметри на инкубаторите, особено ако говорим за люпилни за патета. Той дори може да бъде поставен над температурата. Много хора смятат за по-важни температурните показатели, но се лъжат. Температурата е повече или по-малко стабилна в болшинството инкубаторни системи: термостатът, сензорът и нагревателят са отговорни за това.

Без добра вентилация обаче няма да има излюпване, ще липсва стабилна температура в ъглите на инкубатора и нормална работа на системата като цяло. Обърнете специално внимание на този аспект и в никакъв случай не купувайте инкубатор за яйца без вентилатор, независимо от атрактивната му цена! Няма да работи добре. Освен това е препоръчително да се уверите, че вентилаторът работи правилно: при повдигане на ръката, въздушният поток е редно да се усети.

Инкубаторите с малка вместимост се задоволяват с един средно голям вентилатор, но по-големите се нуждаят от няколко такива, като е особено важно какъв вид изпълнение имат (колко бързо задвижват въздуха) и дали го циркулират правилно във вътрешното пространство на инкубатора. Големите професионални модели имат дори отделни вентилатори: за обдухване на нагревателя, за циркулация на въздуха (смесване) и изпускане / всмукване за чист въздух отвън.

Поради неправилната и недостатъчна циркулация вътре и липсата на чист въздух в някои случаи температурата в ъглите / ръбовете на вътрешното пространство на самия инкубатор за люпене на пилета не е стабилна. Излишъкът от CO2 също е пагубен за ембрионите. Обърнете особено внимание на вентилаторите и как са направени вентилационните отвори. Входът за свеж въздух, за предпочитане винаги трябва да е през нагревателя (т.е. срещу него), това е гаранция за стабилност на температурата.

Материалът на корпуса е фактор, пренебрегван от много любители в птицевъдството. Не само издръжливостта и удобството, но и качеството на излюпването на пилетата зависи от материала, използван за производство на инкубатора. Всеизвестно на професионалистите е, че след всяко излюпване инкубаторът трябва да е старателно измит и дезинфекциран.

 Инкубаторът създава идеална среда не само за яйцата, но и за бактериите и микроорганизмите, а именно висока влажност и температура, водейки до влошаване на последващото излюпване. Използваният инкубатор за люпене на яйца трябва да бъде много старателно обработен и измит. След дезинфекция с разтвори, камерата се измива с препарат и се изплаква обилно с вода.

Виж още