Високонапорни моторни помпи за поливане


Богата гама високонапорни моторни помпи за поливане на утвърдени производители като Gardelina, BRIGGS & STRATTON, KENTSEL CQGZ, LOMBARDINI и др., са представени в тази категория на онлайн магазин EuroAgro. Изборът ви се простира между продукти с различна производителност и предназначение, но с еднаква ефективност, дълъг работен живот и удобство на използване. Цените ни са едни от най-ниските на родния пазар.

Характеристики и приложение

Според своето приложение, мотопомпите се делят на такива за чиста вода, за слабо замърсена, за отпадни води и с високо налягане. Моторната високонапорна помпа се среща в множество варианти - оборудвана с бензинов/дизелов двигател или на газ. На съвременния пазар се среща голям избор от моторни помпи за поливане с по-достъпни и доста високи цени.

Мотопомпата е предназначена за изпомпване и подаване на течности под висок напор и се използва в следните приложения: пожарогасене, сондажи, за овлажняване на почвата, при благоустройство на планински и морски терени, за почистване на големи площи и др. Високонапорната моторна помпа за поливане прави възможно транспортирането на течности на доста големи разстояния.

Професионалните помпи за поливане се използват за изтегляне на чисти или слабо замърсени води с малки изключения (допустими фракции до 8 mm). Те правят възможно извличането на течността на дълбочина от 5 метра. В процеса на пробиване на кладенци основното оборудване е сондажната платформа, но без мотопомпата е почти невъзможно да се извърши цялата гама от сондажни операции.

Устройствата работят паралелно - по време на процеса на пробиване, помпата доставя водата под високо налягане, като по този начин измива свредлото на сондата и почиства работната зона. Силата на подаване на течност при тези устройства значително надвишава налягането на конвенционалното оборудване.

Например, високонапорната помпа за поливане осигурява височина на водния стълб до 100 метра. Те е способна да транспортира течност на големи разстояния. Ако е необходимо оборудването да се транспортира до ново работно място, ще е достатъчен малък товарен автомобил, с какъвто разполага почти всяко агро стопанство.

Всички поливни помпи, представени в каталога ни, са оборудвани със защитни системи, които предпазват агрегатите от неочаквани повреди в процес на транспортиране и ускоряват придвижването им.

Друга съществена област на приложение на моторната водна помпа за поливане е гасенето на пожари. Всеки знае, че борбата с горските пожари изисква специален подход и специализирана техника. За да се премахне източникът на огън, е необходимо да се осигури не само наличие на голям обем вода, но и тя да се подаде под силно налягане.

Именно под такъв напор се предава водната струя с помощта на моторни помпи за вода. Тези устройства могат да бъдат оборудвани с бензинов двигател и да имат различни характеристики. Общият принцип на работа на различните помпени агрегати се базира на действието на центробежните сили.

Благодарение на усилената си конструкция, високонапорните ни моторни помпи за вода са с невероятно изгодни цени. Те имат изключително висок капацитет на изпомпване на свръхголеми обеми водна маса. Целият им корпус, както и всички работни детайли, са изработени от висококачествени и дълготрайни материали. Работата им е непрекъсната, независимо от количеството на водата, подлежаща на изпомпване.

Сред предимствата на високонапорните ни помпени агрегати, можем да изтъкнем дългият експлоатационен живот. Вътрешната и външната страна на помпите е надеждно защитена. Всички вътрешни части са изработени от чугун, който абсолютно не е обект на корозия, а външната конструкция е покрита с боя, предпазваща от ръжда.

Въздушното охлаждане, осигурено във всеки модел, предпазва двигателя от прегряване. Това гарантира дългосрочно време на работа за всяко устройство. Отличават се с висока производителност. Поради разположението на горния клапан (OHV), скоростта на изпомпване на водата е значително увеличена - при някои модели капацитетът достига 2000 л / мин.

Обемните резервоари за гориво (до 6,5 литра) позволяват на оборудването да работи дълго време без презареждане. 4-тактовият двигател, използван за изпомпване на течности, не изисква постоянно смазване – това се случва автоматично. Освен това помпата може да работи с намалена скорост, което намалява разхода на гориво.

Надеждността и стабилността е гарантирана от правоъгълните опори и масивна основа, които предотвратяват движението на съоръжението. Благодарение на тях, вашата помпа за високо налягане на вода е здраво монтирана на всякакви повърхности. Изгодната цена на всеки модел, включен в раздела, е просто допълнителен плюс.

Приложение на поливната мотопомпа

Мотопомпата е високоспециализирано оборудване, разработено във вид на центробежен помпен агрегат, оборудван с двигател с вътрешно горене. Благодарение на компактния си, стабилен дизайн, тя демонстрира много висока производителност при голямо разнообразие от условия на работа.

Моторните високонапорни помпи се състоят от няколко основни детайла:

  • Мултифункционална рамка;
  • Помпен агрегат;
  • Двигател;
  • Резервоар за гориво.

Процесът по подготовка на устройството за работа ще отнеме няколко минути, но за да го пуснете в експлоатация, не се нуждаете от специални умения. В зависимост от техническите особености и възможностите на модела, който използвате, можете да изпълнявате с помпата различни операции. Такъв уред е нужен най-вече в промишлеността и селското стопанство.

Днес високонапорни помпи за вода се използват активно за овлажняване на земеделските земи при дълго засушаване. С такъв уред можете да напоявате полезните култури в ниви, парници и оранжерии, както и тревните площи в дворове и други открити пространства. Помпите с висок напор са особено полезни и в други дейности.

С тях източването на водата от басейни, шахти и резервоари става много по-лесно и бързо. Помпата е незаменим помощник при гасене на пожари, като тя може да се използва за изпомпване на водата от естествен или изкуствен водоем и доставка на същата на мястото на пожара. Високото налягане на струята позволява огънят да се гаси от безопасно разстояние.

Работен принцип на модела

Безспорните предимства на използването на високонапорни моторни водни помпи включват тяхната мощност, производителност и функционалност, съчетани с доста компактен размер на самата машина. Устройството е самостоятелно, лесно за работа, лесно за съхранение и транспортиране.

В зависимост от типа на задвижването се разграничават електрически, дизелови и бензинови водни помпи за поливане. Дизеловите инсталации са от порядъка на по-мощните модели, поради което най-често се използват за промишлени цели. В същото време най-често срещаните модели в селското стопанство са именно бензиновите.

Агрегатът може да бъде оборудван с 2 или 4 тактов двигател. Първият вариант е по-компактен и има ниска мощност. От друга страна 4-тактовите двигатели са много ефективни и способни да издържат на големи натоварвания. Приспособени в поливна система, те могат за кратко време да осигурят водоснабдяване на големи земеделски площи.

Как да изберем помпата за напояване?

Моторната поливна помпа е преносимо оборудване, предназначено за изпомпване на вода в големи обеми. Работата му се осигурява от двигател с вътрешно горене или електромотор. На пазара се срещат много модели, които се различават по технически характеристики. Ето защо, преди да закупите такова съоръжение, трябва да разберете основните критерии за избор.

Един от основните параметри на инструмента е производителността. Този индикатор показва колко вода може да изпомпва устройството за определен период от време. Например по-производителен модел помпа за напояване е в състояние да изпомпва 45 кубически метра. м на час.

Налягането е друг важен параметър, показващ колко високо може да се издигне водната струя. Ако планирате да напоявате големи по площ насаждения отдалеч, изберете помпи за поливане с по-високо налягане. Не по-малко важна характеристика е дълбочината на засмукване. Този критерий показва максималната дълбочина, от която устройството може да повдигне течност. Например, моторната помпа на Honda WB20xt е способна да смуче вода от резервоар с дълбочина до 8 м.

Богатата гама водни помпи за поливане, представена в каталога ни, е предназначена за изпомпване на чисти и слабозамърсени течности. С тях можете да изпомпвате вода, в която големината на твърдите частици и утайките не надвишава 8мм. Не е желателно да използвате помпата за почистване на запушени шахти и канализационни отвори. Агрегатът, който ще ви предложим е подходящ за поливни системи и за пожарогасене, но само ако водата се взема от чист водоем.

Основните консумативи при работа с помпа за напояване са маркучите (ръкави). Те биват смукателни (с гофрирано покритие) и напорни. Първото нещо, на което трябва да обърнете внимание при избора на маркуч, е неговият диаметър. Той трябва да съответства на диаметъра на дюзите на устройството, в противен случай ще ви е необходим преходник.

Изключително важно е да обърнете внимание и на диаметъра на дюзата. При закупуване на маркуч е необходимо да се надгражда върху този параметър. Освен това, колкото по -голям е диаметърът на дюзата, толкова по-мръсна вода може да се изпомпва с въпросната помпа за поливане.

Вторият много важен момент е дължината на маркуча. Ако се налага да удължавате ръкавите, като ги съедините един към друг, налягането на водата ще намалее. За високоефективните модели помпи за напояване, както и за изпомпване на мръсна вода, е препоръчително да се използват маркучи за високо налягане, т. нар. напорни.

Получавате достъпно оборудване с доставка и гаранция

Нашата компания ви дава възможност изцяло онлайн да закупите висококачествена агро техника от водещите световни производители. Асортиментът ни включва богат избор от помпи за напояване на достъпни цени, предназначени за промишлеността и частните земеделски стопанства.

Максимално опростеното меню на сайта ни и удобната филтърна система ви позволяват бързо и лесно да намерите оптималния модел водна помпа за поливане въз основа на необходимите технически параметри. Не се колебайте да свържете с нашите сътрудници, защото само така винаги можете да получите експертни съвети за правилен избор на техническото оборудване.

Виж още