Високонапорни моторни водни помпиБогата гама високонапорни помпи на утвърдени производители като Gardelina, BRIGGS & STRATTON, KENTSEL CQGZ, LOMBARDINI и др., са представени в тази категория на онлайн магазин EuroAgro. Изборът ви се простира между продукти с различна производителност и предназначение, но с еднаква ефективност, дълъг работен живот и удобство на използване. Цените ни са едни от най-ниските на родния пазар.

Характеристики и приложение

Според своето приложение, мотопомпите се делят на такива за чиста вода, за слабо замърсена, за отпадни води и високонапорни. Моторната високонапорна помпа се среща в множество варианти - оборудвана с бензинов/дизелов двигател или на газ.

Предназначена е за изпомпване и подаване на течности под висок напор и се използва в следните приложения: пожарогасене, сондажи, за размиване на почвата, при благоустройство на планински и морски терени, за почистване на големи площи и др. Този вид устройства правят възможно транспортирането на течности на доста големи разстояния.

Професионалните високонапорни помпи за вода се използват за изтегляне на чисти или слабо замърсени води с малки изключения (допустими фракции до 8 mm). Те правят възможно извличането на течността на дълбочина от 5 метра. В процеса на пробиване на кладенци основното оборудване е сондажната платформа, но без моторната помпа е почти невъзможно да се извърши цялата гама от сондажни операции.

Устройствата работят паралелно - по време на процеса на пробиване помпата доставя водата под високо налягане, като по този начин измива свредлото на сондата и почиства работната зона. Силата на подаване на течност при тези устройства значително надвишава налягането на конвенционалното оборудване, например:

 • Високонапорната мотопомпа осигурява височина на водния стълб до 100 метра;
 • Способна е да транспортира течност на големи разстояния.

Ако е необходимо оборудването да се транспортира до ново работно място, ще е достатъчен малък товарен автомобил, с какъвто разполага почти всяко агро стопанство. Всички водни помпи, представени в каталога ни са оборудвани със защитни системи, които предпазват агрегатите от неочаквани повреди в процес на транспортиране и ускоряват придвижването им.

Друга обща област на приложение на мотопомпите с високо налягане е гасенето на пожари. Всеки знае, че борбата с горските пожари изисква специален подход и специализирана техника. За да се премахне източникът на огън, е необходимо да се осигури не само наличие на голям обем вода, но и тя да се подаде под силно налягане.

Именно под такъв напор се предава водната струя с помощта на този тип моторна помпа. Такива устройства могат да бъдат оборудвани с бензинов двигател и да имат различни характеристики. Общият принцип на работа на различните помпени агрегати се базира на действието на центробежните сили.

Благодарение на усилената си конструкция, нашите високонапорни моторни водни помпи имат изключително висок капацитет на изпомпване на свръхголеми водни обеми. Целият им корпус, както и всички работни детайли са изработени от висококачествени и дълготрайни материали. Работата им е непрекъсната, независимо от количеството на водата, подлежаща на изпомпване.

Сред предимствата на високонапорните ни помпени агрегати, можем да изтъкнем дългият експлоатационен живот. Вътрешната и външната страна на помпите е надеждно защитена: всички вътрешни части са изработени от чугун, който абсолютно не е обект на корозия, а външната конструкция е покрита с боя, предпазваща от ръжда.

Въздушното охлаждане, осигурено във всеки модел, предпазва двигателя от прегряване. Това гарантира дългосрочно време на работа за всяко устройство. Отличават се с висока производителност. Поради разположението на горния клапан (OHV), скоростта на изпомпване на водата е значително увеличена - при някои модели капацитетът достига 2000 л / мин.

Обемните резервоари за гориво (до 6,5 литра) позволяват на оборудването да работи дълго време без презареждане. 4-тактовият двигател, използван за изпомпване на течности, не изисква постоянно смазване – това се случва автоматично. Освен това помпата може да работи с намалена скорост, което намалява разхода на гориво.

Надеждността и стабилността е гарантирана от правоъгълните опори и масивна основа, които предотвратяват движението на съоръжението. Благодарение на тях, вашата помпа за високо налягане на вода е здраво монтирана на всякакви повърхности. Изгодната цена на всеки модел, включен в раздела, е просто допълнителен плюс.

Виж още
 • 2,860.00лв.

 • 2,591.00лв.

 • 2,728.00лв.

 • 3,180.00лв.

 • 2,480.00лв.

 • 2,580.00лв.

 • 2,680.00лв.

 • 3,200.00лв.

 • 2,760.00лв.

 • 2,880.00лв.

 • 2,760.00лв.

 • 2,860.00лв.