Оградна лента  • 49.00лв.

  • 55.00лв.

  • 57.00лв.

  • 67.00лв.

  • 66.00лв.

  • 73.00лв.

  • 69.00лв.
Изграждането на ограждения тип електропастир може да се изпълни с различни видове проводници, сред които са и електрическите оградни ленти. Лентите имат редица предимства пред мрежите и въжетата. Те осигуряват по-добра видимост и по тази причина са подходящи за места, където се гледат бързо движещи се животни. Продуктите ни са с различна якост на опъна, варираща между 60, 90 и 140кг.

Характеристики и предимства

Електрическите ленти за електропастирни системи са съставени от поцинковани метални проводници с пластмасово покритие. Подсилената с полиетилен конструкция на лентата придава здравина и еластичност на оградата. Лентата е предпазена от пречупване и скъсване под влияние на тежестта на животните и атмосферните условия.

Електрически ленти могат да се използват еднакво ефективно за постоянни и временни ограждения. Продуктите на VOSS Farming, които са важна част от продуктовия ни каталог имат редица предимства. Вместо обичайните 4 проводника, продуктите VOSS предлагат 5 такива от неръждаема стомана на същата цена. Това означава: 40% по-висока проводимост и безопасност за животните.

Допълнителният, пети проводник осигурява по-добър поток на електроенергията и по този начин вашата електрическа ограда осигурява по-добра безопасност на стопанските и домашни животни. Пластмасовите UV устойчиви полиетиленови (PE) монофиламенти са с най-високо качество. Пластмасовите нишки са по-плътно изтъкани в ръбовете, което прави лентата за ограда на марката особено стабилна при вятър.

Тъй като лентите са изложени на повишено износване при ветровити условия, винаги избирайте най-тясната лента, подходяща за конкретното приложение. По принцип не препоръчваме използването на ленти с широчина 40 мм в зони с постоянни силни ветрове, освен в постоянни инсталации, използващи изолатори с висока спецификация.

Високата устойчивост на вятър на широката лента ще има тенденция да раздухва оградата, а по този начин скоростта на износване на оградата се увеличава. Това означава че продължителността на нейното използване ще бъде по-ниска от тази на алтернативите. Особено важно при избора на електрическа лента за ограда, е да се съобрази нейната товароустойчивост с вида на отглежданите животни, както и електрическото ѝ съпротивление с дължината на оградата.

Виж още