Кабели  • 90.00лв.

  • 4.00лв.

  • 20.00лв.

  • 8.00лв.

  • 4.00лв.

  • 40.00лв.
Окабеляването е сърцето на всяка оградна система от типа Електропастир. Ето защо, при нас ще намерите и подходящия вид кабели, нужни за свързването на импулсния генератор към самото ограждение. За целта се използват изолирани високоволтови проводници , които остават под напрежение през цялото време на активно действие.

Приложение и особености

Кабелите, свързващи електрическата ограда с енергизатора са обикновено с гъвкава структура, което улеснява изграждането на оградната система. В каталога ни се предлагат различни видове кабели, като те могат да бъдат за високо напрежение или за свързване на импулсния генератор с акумулаторната батерия.

Гъвкавият кабел може да осигури пренос на мощност до 20 kV без загуба на напрежение, пренасяйки високоволтови импулси от енергизатора към електрическата ограда. Полага се под или над земята, като при направени връзки или извършени ремонти в окабеляването, се следи връзките да са максимално защитени от корозия. Кабелите за високо напрежение се предлагат с макара за по-голямо удобство на полагане.

Другият вид – кабелите за свързване на импулсния генератор и батерията играят не по-малко важна роля в оградната система. Предлагаме ги под формата на комплекти с клеми тип крокодил в единия край и пръстеновидни тип кабелна обувка с диаметър 6мм. в другия. Понеже техническите проблеми при електропастирите възникват най-често поради слаби връзки, е нужно клемите на захранващото устройство и акумулаторните батерии да се проверяват редовно и почистват от корозия.

Свързващият кабел трябва да бъде с добра електропроводимост, затова обикновено се използват проводници с медни жила, със сечение 1.5кв.м. В зависимост от приложението може да се използва и комплект включващ кабел за заземяване. Този проводник осигурява връзката между енергизатора и оградата.

При редуване на заземителни и фазови кабели на електрическата ограда, когато животното докосне двата проводника едновременно, електрическата верига се затваря. Поради тази причина е важно окабеляването да бъде изправно и съставено от подходящи за целта проводници. В каталога ни ще откриете пълният набор от съединителни кабели, както и конектори и други компоненти на електрическите оградни съоръжения.

Виж още