Електрическа ограда за кучета и котки  • 319.00лв.

  • 239.00лв.
Домашните любимци – кучетата и котките обичат да бъдат максимално свободни. Хората, живеещи в къщи с просторни дворни пространства имат уникалната възможност да осигурят на четириногите си приятели свободата, от която те се нуждаят, като се помисли за надеждна защита на тях самите и на хората, намиращи се извън имота. Предоставената от EuroAgro електрическа ограда за кучета и котки е удобно и рентабилно решение.

Предназначение и свойства

Електрическата ограда е възможно най-подходящият начин да попречите на домашния си любимец да напусне пределите на имота ви, като същевременно му позволите да се разхожда свободно, без да е завързано на каишка. Целта на електропастирите е не да накажат, а да обучат животните да не опитват да напускат дворното място. Животното се приучава да избягва контакт с оградата, поради неприятното усещане от лекия токов удар.

Техническите компоненти на електропастирите включват: импулсен генератор, оградни стълбове (дървени, метални или пластмасови), оградни проводници на електрически ток (неизолирани проводници, електропроводими ленти, въжета или мрежи), изолатори, високоволтов кабел за свързване на енергизатора с проводниците, заземителна инсталация, кабел за свързване на захранващото устройство със заземителната инсталация.

Захранващото устройство генерира кратки високоволтови импулси, които се изпращат по оградните проводници. Когато животното докосне фазов проводник, веригата се затваря, тъй като електрическият ток протича през почвата към заземителните колове и се връща обратно в захранващото устройство. Типичните стойности на напрежението при електрическите огради-електропастири са в обхвата между 3kV и 10kV.

Ние предлагаме готово окомплектовани електрически огради за кучета и котки, включващи цялото оборудване, нужно за изграждане на такова съоръжение. Такъв комплект е напълно подходящ за ограждане на 400м открита площ, като якостта на опън е до 65кг. Това е показателят, помагащ да се разграничат електрооградите спрямо тяхното предназначение.

Окомплектованите огради включват: Енергизатор с адаптер за захранване; комплект кабели за свързване (импулсен генератор към батерия) + заземяване; Електрическа оградна тел - 400 m - 65 kg - 4,8 Ω / m; пръстеновидни и ъглови изолатори; телен конектор, метален кол за заземяване; предупредителни табели.

По желание можете да закупите комплект електропастир за кучета с включени в него колчета за закрепване на оградата. Количеството им в комплект е 30бр.

✅ Напълно безопасен и хуманен метод ли е електрическата ограда за домашни любимци❓

Добре проектираната и инсталирана електрическа ограда е напълно безопасна за вашия домашен любимец. Електрическото напрежение, протичащо през проводника е в стойности, които не могат да причинят физическо нараняване на животното. Целта е допирът с оградата да предизвика у него неприятно усещане, така че то да се обучи да избягва контакт с нея в бъдеще, тоест, да не прави опит за напускане на заградената територия. Смятаме, че методът е много по-хуманен, отколкото ако животното стои вързано на повод или затворено в жилището.

✅ Какви допълнителни компоненти ще са ми нужни ако закупя някоя от вашите електрически огради за кучета и котки❓

Ние предлагаме готово окомплектовани електрооградни системи, включващи всички необходими за ефективна работа компоненти. Идеята на комплекта е именно да спести нуждата да се купуват допълнително каквито и да е детайли. Готовите ни комплекти включват: енергизатор с адаптер за захранване; комплект кабели за свързване (импулсен генератор към батерия) + заземяване; електрическа оградна тел - 400 m - 65 kg - 4,8 Ω / m; пръстеновидни и ъглови изолатори; телен конектор, метален кол за заземяване; предупредителни табели.

✅ Смятам да закупя една от вашите огради, но ще бъде ли тя подходяща за дворно място, в което се отглеждат три кучета❓

Да, няма ограничения за броя на кучетата и котките, които ще бъдат охранявани от ограждението, стига всеки от елементите му да бъде подбран и инсталиран правилно. Броят на животните може да се променя по време на използване на оградата, като единственото условие е новото животно да бъде обучено към границите на имота. За целта е необходимо всеки път да се поставят тренировъчни флагчета, за да се осигури ясна визуализация на очертанията на периметъра.
Виж още