Електрическа ограда за кучета и котки  • 330.00лв.

  • 260.00лв.

Домашните любимци – кучета и котки обичат да бъдат максимално свободни. Хората, живеещи в къщи с просторни дворни пространства имат уникалната възможност да осигурят на четириногите си приятели свободата, от която те се нуждаят. За целта е нужно обаче да се помисли за надеждна защита – за тях самите и за хората, намиращи се извън имота. Електрическа ограда за кучета и котки е удобно, рентабилно и надеждно решение.

Предназначение и свойства

Електрическата ограда е възможно най-подходящият начин да попречите на домашния си любимец да напусне пределите на имота ви, като същевременно му позволите да се разхожда свободно, без да е завързано на каишка. Целта на електропастирите е не да накажат, а да обучат животните да не опитват да напускат дворното място. Животното се приучава да избягва контакт с оградата, поради неприятното усещане от лекия токов удар.

Техническите компоненти на електропастирите включват: импулсен генератор, оградни стълбове (дървени, метални или пластмасови), оградни проводници на електрически ток (неизолирани проводници, електропроводими ленти, въжета или мрежи), изолатори, високоволтов кабел за свързване на енергизатора с проводниците, заземителна инсталация, кабел за свързване на захранващото устройство със заземителната инсталация.

Захранващото устройство генерира кратки високоволтови импулси, които се изпращат по оградните проводници. Когато животното докосне фазов проводник, веригата се затваря, тъй като електрическият ток протича през почвата към заземителните колове и се връща обратно в захранващото устройство. Типичните стойности на напрежението при електрическите огради-електропастири са в обхвата между 3kV и 10kV.

Ние предлагаме готово окомплектовани електрически огради за кучета и котки, включващи цялото оборудване, нужно за изграждане на такова съоръжение. Такъв комплект е напълно подходящ за ограждане на 400м открита площ, като якостта на опън е до 65кг. Това е показателят, помагащ да се разграничат електрооградите спрямо тяхното предназначение.

Окомплектованите огради включват: Енергизатор с адаптер за захранване; комплект кабели за свързване (импулсен генератор към батерия) + заземяване; Електрическа оградна тел - 400 m - 65 kg - 4,8 Ω / m; пръстеновидни и ъглови изолатори; телен конектор, метален кол за заземяване; предупредителни табели.

По желание можете да закупите комплект с включени в него колчета за закрепване на оградата. Количеството им в комплект е 30бр.

Виж още