Електрическа оградна мрежа  • 240.00лв.

  • 200.00лв.

  • 70.00лв.

  • 69.00лв.

  • 78.00лв.

Основен компонент на електрическите ограждения тип Електропастир, е електрическата оградна мрежа. Това е най-функционалната част на оградата, тъй като тя се явява физическото препятствие, с което животните влизат в контакт. Ние от EUROAGRO ви предлагаме мрежи, подходящи за ограничаване преминаването на по-дребни домашни и диви животни. Разделът съдържа също различни видове електрически въжета с различна якост на опън и електрическо съпротивление.

Предназначение и функция

Електроогражденията, в по-голямата им част се изработват от стандартни неизолирани проводници с висока механична якост. При мрежите има няколко важни технически характеристики, сред които ключов показател за качеството е съпротивлението на проводниците. Колкото по-ниско е то, толкова по-големи са дължините, които могат да се реализират.

Все по-осезаемо навлизат и оградните ленти (въжета), изработени от здрави синтетични материали. Въжетата са съставени от поцинковани метални проводници, покрити с пластмасова обвивка, притежаваща висока устойчивост на разкъсване и UV лъчи. Всеки вид въже притежава необходимата еластичност, така че да се запази здравината на проводниците, в случай на по-голямо натоварване, вследствие на сблъсък с по-голямо животно.

За да се осигури ефективност на оградната система, е важно оградите (мрежи и въжета) да се избират съобразно вида на животните, чието преминаване следва да бъде ограничено. За целта е необходимо да се вземе предвид якостта на опън на всеки от продуктите. Тя е отбелязана в килограми, с които се определя допустимото натоварване. Можем да предложим въжета с якост на опън от 350 до 590кг.

Имайте предвид, че най-добрите проводници са със съпротивление 0. 1Ω/m. С тях могат да се изграждат електрически огради с дължина до 20 000м. Проводниците с високо съпротивление са подходящи за малки ограждения. Например, проводник със съпротивление над 5Ω/m е по-удачно да се използва за огради с дължина до 1500м. Предимството на тези огради е по-ниската цена.  

Електрическите ни мрежи се предлагат в комплект с оградни стълбове. В зависимост от приложението, се използват също специални изолатори на оградните стълбове, навиващи макари, тестери, алармени системи и различни съединителни елементи за увеличаване дължината на оградите, каквито също можем да осигурим.

Виж още