Въже за ограда  • 69.00лв.

От този раздел на фирмения ни уебсайт можете да се снабдите с подходящо за вашата електропастирна система въже за ограда. Електрическите въжета са подходящ вид ограждение за постоянна и временна защита, както и за изграждане на големи и малки по площ огради. Те са приложими особено на места, където видимостта е от голямо значение.

Характеристики и приложение

Електрическите въжета за електропастири са съставени от поцинковани метални проводници с добра електропроводимост, облечени в еластична пластмасова обвивка. Важна тяхна характеристика е якостта на опъна, която е различна при различните продукти. Изборът на електрическо въже се прави на база големината и теглото на животните, за които е предназначена оградата. Можем да доставим въжета с якост от 350 до над 500кг.

Оградните въжета, предлагани от нас са дело на марката VOSS Farming, което гарантира отличното им качество, касаещо здравина и период на използване. Здравата синтетична обвивка на въжето не позволява скъсването му, поради тежестта на по-големи животни, както и заради разрушаване под влияние на ултравиолетовите лъчи.

Важен показател за качеството на оградните проводници е тяхното съпротивление. Колкото по-ниско е то, толкова по-големи дължини могат да се реализират. За ниско съпротивление се счита всяко със стойност под 0. 4Ω/m. Най-добрите проводници имат съпротивление 0. 1Ω/m, като с тях могат да се изграждат електрически огради с дължина до 20000m. Проводниците с високо съпротивление над 5Ω/m са подходящи за малки огради с дължина около 1500m.

Полиетиленовото въже е с по-малка видимост от електрическата лента, но то е значително по-дълготрайно и подходящо за изграждане на електрически огради на места със суров климат. Стоманените му нишки осигуряват добра електропроводимост постоянно. За изграждането на една електропастирна система са нужни и разнообразни съединителни елементи, с които да се увеличи дължината на ограждението.

Можем да предоставим пълната гама допълнителни компоненти, от които електрическата ви ограда би могла да се нуждае – енергизатори, изолатори, заземителни проводници, врати и други важни аксесоари, които да повишат функционалността на електрооградите.

Виж още