Въже за електропастир  • 70.00лв.

  • 69.00лв.

  • 66.00лв.

  • 83.00лв.

  • 78.00лв.
От този раздел на фирмения ни уебсайт можете да се снабдите с подходящо за вашата оградна система въже за електропастир. Електрическите въжета са подходящ вид ограждение за постоянна и временна защита, както и за изграждане на големи и малки по площ огради. Те са приложими особено на места, където видимостта е от голямо значение.

Характеристики и приложение

Електрическите въжета за електропастири са съставени от поцинковани метални проводници с добра електропроводимост, облечени в еластична пластмасова обвивка. Важна тяхна характеристика е якостта на опъна, която е различна при различните продукти. Изборът на електрическо въже се прави на база големината и теглото на животните, за които е предназначена оградата. Можем да доставим въжета с якост от 350 до над 500кг.

Оградните въжета, предлагани от нас са дело на марката VOSS Farming, което гарантира отличното им качество, касаещо здравина и период на използване. Здравата синтетична обвивка на въжето не позволява скъсването му, поради тежестта на по-големи животни, както и заради разрушаване под влияние на ултравиолетовите лъчи.

Важен показател за качеството на оградните проводници е тяхното съпротивление. Колкото по-ниско е то, толкова по-големи дължини могат да се реализират. За ниско съпротивление се счита всяко със стойност под 0. 4Ω/m. Най-добрите проводници имат съпротивление 0. 1Ω/m, като с тях могат да се изграждат електрически огради с дължина до 20 000m. Проводниците с високо съпротивление над 5Ω/m са подходящи за малки огради с дължина около 1500m.

Полиетиленовото въже е с по-малка видимост от електрическата лента, но то е значително по-дълготрайно и подходящо за изграждане на електрически огради на места със суров климат. Стоманените му нишки осигуряват добра електропроводимост постоянно. За изграждането на една електропастирна система са нужни и разнообразни съединителни елементи, с които да се увеличи дължината на ограждението.

Освен висококачествено въже за електропастир на изгодна цена, можем да предоставим и богата гама допълнителни компоненти, от които електрическата ви ограда би могла да се нуждае – енергизатори, изолатори, заземителни проводници, врати и други важни аксесоари, които да повишат функционалността на електрооградите.

✅ Универсално ли е приложението на електропроводящото въже в различните видове електрически огради❓

Не, по тази причина се предлагат различни видове оградни проводници – ленти, мрежи, поцинкована тел и т.н. Изборът на проводник за електропастир зависи главно от големината на животните (диви и селскостопански), които оградата ще пази. Така например конете и едрият рогат добитък е добре да бъдат оградени с електрическо въже, за да виждат ясно границите на територията, в която пребивават. Въжетата, които предлагаме са с висока якост на опън, способни да издържат голямото натоварване при допир на животните с оградата.

✅ Каква е структурата на електрическото въже – гарантирана ли е неговата безопасност❓

Въжетата за електрически огради представляват поцинковани метални проводници с еластично пластмасово покритие. Синтетичната обвивка на въжето е изключително здрава и не позволява скъсване на проводника под тежестта и напора на големи животни. Въжетата имат много висока якост на опън. Безопасността е гарантирана при нашите продукти, защото са произведени съобразно международните стандарти за качество. Не можем да дадем гаранция за безопасността на други подобни продукти, налични на родния пазар.

✅ Каква е формулата за избор на подходящо въже спрямо площта на оградената територия❓

По този показател (площ), основна характеристика за съвместимост на електрическото въже е неговото съпротивление. Колкото по-ниско е то, толкова по-големи дължини могат да се реализират с оградата. За ниско съпротивление се счита всяко със стойност под 0. 4Ω/м. Най-добрите проводници имат съпротивление 0. 1Ω/м, като с тях могат да се изграждат електрически огради с дължина до 20 000м.
Виж още