Комплекти - Електропастир


Подкатегории:Чрез фирмения си уебсайт, ние от EUROAGRO даваме достъп на потребителите от цялата страна до богата гама слаботокови електропастири с невероятно изгодни цени. Този конкретен раздел съдържа готови комплекти, включващи цялостно оборудване, тоест всички необходими елементи на електрическото ограждение. Предлагаме продукти с отлично качество и ефективност на водещи европейски производители.

Предназначение и свойства на сетовете

Електрическите огради тип Електропастир служат за предотвратяване преминаването на животни отвъд оградения периметър. Те са едно гъвкаво техническо решение, използвано както при отглеждане на селскостопански добитък и домашни любимци, така и за защита от диви животни и хищници.

Правилно изградените електропастирни заграждения са напълно безопасни за хората и животните. За да протече електрически ток в оградната система, е необходимо електрическата верига да бъде затворена. Това става при допир на животното до един или повече проводници на електрическата ограда, като генерираните краткотрайни високоволтови импулси създават единствено неприятно усещане у животното, без дълготрайни последици.

Пълният набор компоненти на оградните системи включва:

  • Захранващо устройство;
  • Оградни стълбове (дървени, метални, пластмасови);
  • Оградни проводници на електрически ток (неизолирани проводници и електропроводими ленти);
  • Въжета / мрежи;
  • Изолатори;
  • Високоволтов кабел за свързване на захранващото устройство с проводниците;
  • Заземителна инсталация, кабел за свързване на захранващото устройство със заземителната инсталация;
  • Мълниезащитни устройства;
  • Компоненти на електрическа врата и други.

Ние сме сред водещите обекти за продажба на електропастири в България, като готовите ни комплекти са идеално стартово решение за контрол на животните, независимо дали те са диви, селскостопански или домашни любимци. Електрическата ограда може да осигури безопасни и надеждни граници на постоянни, полу-постоянни или временни приложения с цена, по-ниска от тази на конвенционалните огради.

Нашият уеб сайт е създаден с идеята да ви помогне при проектирането на вашата ограда, както и за избора на продукти от богатата ни гама големи, средни и малки електропастири под формата на фабрично окомплектовани системи. Комплектите ни включват: енергизатори, стълбове, изолатори, проводник/ лента и аксесоари. Можем да ви предложим също полезни съвети за монтаж и поддръжка на вашата оградна система.

Какво е необходимо за безотказна и безпроблемна работа?

За да си гарантирате безотказната работа на заграждението, е необходимо на първо място да заложите на висококачествен електропастир, чиято цена и работни параметри отговарят на вашите изисквания. Оградата би могла да бъде надежден генератор на електрически импулси, но за целта тя трябва да е оборудвана с необходимите технически компоненти, включително такива, които ще ѝ позволят да ви информира за възникнали неизправности, изтощена батерия и т.н.

Електропастирът представлява проста електрическа схема, съставена от токови проводници, сигнални ленти, изолатори, мълниеотводи и заземяващи стълбове. Всеки от изброените компоненти трябва да е с отлично качество, в противен случай ще се формират слаби звена, които ще направят оградата безполезна.

Най-важната част за един наистина надежден защитен периметър са проводниците, каквито са включени във всеки наш електропастир комплект, независимо от неговите мащаби и цена. Качеството на проводниците е изключително важно, когато трябва да се осигури непрекъснатост на системата и максимална безопасност.

Цената на готовия комплект е не по-малко важна, но тя не бива да бъде водещият фактор при покупката на готово електрическо ограждение. Понякога по-евтините модели не успяват да отговорят на очакванията на купувачите, поради факта, че параметрите им не отговарят на площта и особеностите на терена, който трябва да се защити.

Примерни модели и принцип на работа

Един произволен модел на фабрично окомплектована ограда е с мощност 12V. За да може да се захрани директно към електрическата мрежа, ще е нужен мрежов адаптер 220/12V, който се закупува допълнително. Стандартният енергизатор А500 е способен да предава две нива на мощност, като преходът става посредством специален превключвател.

Генераторът на електрически импулси е оптимално подходящ за ограждане на големи пространства с висока растителност (3000 метра тел за 25 или 14 хектара). Устройството е снабдено с индикатори на напрежение и за нивото на заряд на батерията. Има вградена система за автоматично изключване на захранването.

Енергизаторите, включени в комплектите са пригодени за захранване също от фотосоларен панел и автомобилен акумулатор с капацитет 45Ah, чиято непрекъсната работа е гарантирана за срок от 5 до 7 дни. Изборът на соларна система се определя от особеностите на терена, затова такава не е включена в нашите комплекти. Експертите ни ще ви насочат към подходящ модел за вашите нужди и характеристиките на оградната конфигурация.

Аксесоари – не е нужно да ги купувате допълнително

Всеки наш електропастир комплект е снабден с необходимите аксесоари – тестери, заземяване, конектори. За да може оградата да изпълни перфектно защитните си функции, допълнителните елементи, с които тя ще бъде оборудвана следва да бъдат съвместими и отново с изключително и безкомпромисно качество. Оградите, съставени от сходни по качество елементи имат много по-дълъг експлоатационен живот.

В каталога ни ще намерите също специални приспособления за навиване на проводниците (ленти, кабели, оградна тел), както и различни устройства за съединяване и подключване на кабелите, приспособления за изтегляне на токопроводящите елементи, превключватели и др. Дизайнът на съвременните електропастири е прост, но съставен от множество детайли с ключова роля в системата, затова не се колебайте да потърсите помощ и съвет от нашите експерти.

✅ По-скъпо ли е изграждането на ограда тип електропастир в сравнение със загражденията с бодлива тел❓

Колкото и невероятно да звучи – не, дори напротив. Както материалите, така и човешкият труд, нужни за изграждане на електрическа ограда са в пъти по-евтини от оградите с бодлива тел. Всъщност с около 1.700лв на 1.5км по-малко.

✅ Електропастирите с изцяло временно предназначение ли са❓

Електрическите огради, съставени от проводници с висока якост на опън са също толкова постоянни, колкото са и другите видове заграждения. Тук е моментът да дадем препоръка на своите клиенти, които ще инсталират такъв тип електропастир – не пренатягайте проводника! Използването на проводници с висока якост на опън позволява да се увеличи разстоянието между стълбовете с около 50м. Пренатягането обаче понижава гъвкавостта на оградата и я прави уязвима на механично натоварване при силен вятър и сняг.

✅ Напълно готови решения ли са предлаганите от вас електропастирни комплекти❓

В болшинството случаи да. За една стандартна оградна система, правилно избраната конфигурация включва всичко необходимо за монтаж, свързване и захранване. В някои случаи обаче локацията, топографията и площта на обекта налагат добавяне на допълнителни компоненти, като например соларен панел за автономно захранване на оградата за местата, отдалечени от централното електрозахранване.
Виж още