Изкуствен жив плет  • 88.00лв.

  • 106.00лв.

  • 134.00лв.

  • 106.00лв.

  • 134.00лв.

  • 96.00лв.
В настоящия раздел, ние от фирма EuroAgro ви предлагаме едно перфектно решение за декорация на външни оградни съоръжения и различни архитектурни елементи. Пана с декоративна функция под формата на изкуствен жив плет, ви позволяват да създадете уединение, уют и красота в своето дворно и всяко друго пространство.

Лесен и удобен начин да декорираме и прикрием дефекти

Всеки собственик на имот, към който има дори съвсем мъничко дворно пространство, се стреми да го направи колкото се може по-красиво и уютно. Много често дворната ограда не успява да ни предпази от погледите на външни хора, така че живите растения идват на помощ. Какво да правим обаче, когато по една или друга причина е невъзможно да използваме естествена растителност? Благодарение на индустрията, днес имаме лесно и достъпно решение.

Декоративният изкуствен плет има пластмасова основа, и по-точно решетъчна подложка от полиетилен (PE), върху която са втъкани филмирани ивици от сходен полимерен материал с различна форма и текстура – смърчови иглички, бръшлян, чемшир и др. Крайният резултат е една изключително красива тъкан с висока плътност и ниска светлопропускливост.

Дизайнът, пуснат първоначално в продажба е под формата на блокове от изкуствен материал. Това обаче затруднява осъществяването на различни украсителни проекти, тъй като за полагане на блоковете е нужна предварително изградена конструкция. Днес декоративните пана тип жива ограда се предлагат във вариант на олекотени мрежи, подобни на използваните в земеделието.

Този дизайн е много по-гъвкав и удобен за полагане, подходящ за изпълнение на проекти с всякаква геометрия и сложност. Приспособява се лесно към всяка съществуваща конструкция, била тя от дърво, метал, пластмаса или друг материал. Плътността на мрежата позволява да се прикрият с лекота участъците, където паното е укрепено за основата. Не е нужно дори цветът на връзката (тел /лента) да съответства на този на декоративната тъкан.

Една изключително важна характеристика на пластмасовия изкуствен жив плет, освен изгодната му цена е липсата на изисквания относно поддръжката. На всеки е ясно, че стойността на дори по-крупни проекти би била многократно по-ниска, отколкото ако се използват естествени, живи растения.

Да не забравяме и времето, което е необходимо на едно пълзящо или друго живо растение да покрие по-дълга оградна мрежа или друг вид масивно заграждения. Най-малко 3 до 5 сезона.

Изкуствените плетове не изискват абсолютно никакви грижи, като поливане, подхранване, премахване на изсъхналите листа. Те остават все така свежи дори през зимата, когато истинските растения губят листата си и своята пищност. Декоративната ограда е устойчива на намокряне (дъжд), слънчеви лъчи и много ниски температури. При запрашаване може да се измие със силна струя вода.

При правилно полагане и с правилни грижи, изкуствената зеленина ще запази структурата си непокътната в продължение на години. Там, където е невъзможно да се засадят живи оградни растения (чемшир, бръшлян, иглолистни дръвчета), нашите уникални декоративни оградни пана ще изпълнят перфектно своето предназначение.

Покритията се предлагат под формата на предварително оразмерени мрежи с дължина до 3 м и ширина от 1 – 1.5м. Стандартна ролка е с тегло малко над 3кг, което улеснява манипулациите и процесите по реализиране на всякакви екстериорни проекти. Възможно е разкрояване на модулите, като за целта се използва подходяща ножица.

✅ Цената на изкуствения жив плет е доста висока – защо си заслужава да го използваме❓

Всъщност, цената на изкуственото озеленяване се оказва по-ниска от естествената зеленина в дългосрочен план. На практика тя не се нуждае от специална поддръжка, както е при живите растения. Дори да не плащате на озеленител, ще ви се наложи да вложите много труд и време за отглеждане на истински жив плет, което в крайна сметка е свързано и с разход на пари.

✅ Кои са предимствата на изкуствения плет пред естествения❓

Отговорът на този въпрос зависи от това какво целите да постигнете с озеленяването. Изкуствените декоративни плетове имат множество предимства пред естествените, включително: висока естетическа стойност, минимална поддръжка, лесни за почистване, по-малки сметки за вода, не предизвикват алергии и могат да бъдат монтирани навсякъде – нямат изисквания към светлината.

✅ Изисква ли се професионалното им монтиране❓

Не. Изкуствените ни плетове са произведени под формата на мрежи, които се инсталират изключително лесно с наличните във всеки дом средства и инструменти. При нужда мрежите могат да се разкрояват в различни форми, така че да отговорят на проекта за декорация или на формата на основата. Необходимо е да се захванат към наличната конструкция с подходящи укрепващи елементи, включително мека и гъвкава тел с пластмасово покритие. Могат да се монтират на всякаква основа – от дърво, метал, пластмаса, тухла или бетон.
Виж още