Мрежи и фолиа


Подкатегории:
 • 26.00лв.

 • 347.00лв.

 • 1,205.00лв.

 • 1,446.00лв.

 • 2.00лв.

 • 0.70лв.

 • 0.48лв.

 • 0.58лв.

 • 191.00лв.

 • 145.00лв.

 • 174.00лв.

 • 203.00лв.
Щетите, нанесени от неблагоприятни атмосферни влияния често изправят земеделските стопани на прага на оцеляването. Унищожаването на огромни количества земеделска продукция обаче може да бъде успешно избегнато с осигуряване на адекватна защита. За целта агро секторът може да се възползва от богатия ни асортимент от мрежи и фолиа за земеделието.

Какви решения за надеждна защита съществуват в момента?

Мрежите и защитните фолиа, както и конструкциите за тяхното укрепване в големите земеделски стопанства, се разработват в множество варианти, спрямо индивидуалното им приложение и свойства. Защитните мрежи са разработени основно за селското стопанство и конкретно за сектор земеделие, за ефективно противодействие на природните стихии.

Някои от средствата за замрежаване са взели на прицел други, физически обекти, с не по-малка способност да нанесат значителни поражения на реколтите от плодове и зеленчуци. Сред най-агресивните вредители са птиците и насекомите, борбата с които обикновено започва още с посяване на растителните култури.

Иновативните технологични решения за защита на селско-стопанска продукция включват:

Конструкции, предпазващи от градушки, слани и слънце

Едни от най-агресивните за насажденията фактори са природните стихии, сред които особено опасни са градушките, силният вятър, поройните дъждове и сутрешните слани. Специалните защитни покрития се справят успешно със защитата на ранните култури и на късноесенните реколти. Предимството им е, че са здрави и устойчиви на UV лъчи и механични въздействия, и могат да се използват многократно.

Покривалата са леки и удобни за разстилане, като обикновено за използването им се изграждат специални конструкции и подпорни елементи. Изработват се от вълна, съставена от стабилизиран полиетилен монофил с висока плътност (HDPE). Материалът е с включени добавки, за да се осигури дълъг живот и максимална устойчивост на различните атмосферни условия и особено на ултравиолетовите лъчи.

По-различни като състав и структура са предпазните мрежи срещу градушки. Произвеждат се от полиетилен с висока плътност, способен да издържи на интензивното въздействие на ледените късове. Те също се отличават с нужната лекота, осигуряваща по-лесна и удобна манипулация. По-важното е, че не пречат на рутинните земеделски мероприятия.

Мрежите имат структура, която повишава защитните им свойства, действайки ефективно и срещу други неблагоприятни агрометеорологични условия. С тях се овладяват поривите на вятъра, който има разрушително действие върху по-младите и деликатни насаждения. Особено подходящи са и за ограничаване на пораженията от проливните дъждове.

Защита от насекоми и птици

Една немалка част от нашите мрежи са разработени да защитават земеделските култури от набезите на птиците и инсектите. Методите и средствата за предпазване на растенията от болести и гъбични инфекции се опират отново на полиетиленовите мрежи. Заболяванията по полезните култури често са предизвикани или разпространявани от насекоми, от които най-опасен враг е листната въшка.

Специално проектираните съоръжения и конструкции с покривна мрежа ограничават драстично влиянието на вредителите. Те ефективно спират навлизането в оранжериите на паразити и вирусоносители, недопускайки повреждането на листата, цветовете и плода на растенията. Мрежите против насекоми се произвеждат в бял цвят и с различен размер на отвора, който се адаптира спрямо вида на инсектите.

Мрежата си остава най-ефикасното средство и за опазване на земеделската продукция от птици. Механичната бариера е доказала своята ефективност през годините, вземайки превес над другите методи и средства за прогонване. Мрежестите покривала не губят своето въздействие, защото пернатите не могат да привикнат и да се адаптират към тяхното въздействие.

Фолиа

Покривните и защитни фолиа, използвани в агро сектора са достъпен, лесен за използване и доказано работещ метод за повишаване на добива и подобряване качеството на отглежданите плодове и зеленчуци. Тук също имаме продукти с различни характеристики и предназначение. Фолиата в каталога ни биват:

 • Силажни;
 • За мулчиране;
 • За оранжерии и тунели.

Всяка разработка има своите предимства и своя принос за високата продуктивност и отличните резултати в земеделските стопанства. Силажното фолио например, служи за покриване на силаж, фуражи, зърно и др. С него става възможно запазването на оригиналните хранителни стойности на културите, чрез ограничаване на плесени и гъбички при вероятни високи стойности на влага.

Силажните фолиа, предлагани от нашата компания са със стандартна ширина от 6 до 14м и дебелина от 125 до 200 микрона. Имат отлични механични свойства и висока устойчивост на механично въздействие и късане. Фолиата ни представляват безупречна преграда срещу вода и въздух, поддържайки подходяща за силажа температура на съхранение.

Мулчинг фолиата са друга разновидност, помагаща за по-ефективно и финансово рентабилно земеделие. Тяхното предназначение е да ограничавате развитието на плевелна растителност. Предлагат се в множество варианти под формата на найлонови и текстилни тъкани. Част от мулчиращите фолиа пазят площите от плевели, а други от прекомерно изпарение на съдържащата се в почвата влага.

Фолиата за изграждане на оранжерии и тунели са изработени от армиран найлон с висока плътност и механична якост. Характеризират се с изключителна дълготрайност и лекота с тегло на единица площ от 200 до 250 г/м2. За разлика от по-тънките полиетиленови материи, имат UV стабилизация, която не позволява увреждане на покритието под въздействието на слънчевите лъчи.

Сезал за балиране

Балировъчният сезал е масово използван в земеделските и животновъдните стопанства. Тази група материали за селското стопанство също се произвежда в множество разновидности, като основен показател е дебелината на усуканите полипропиленови канапи. Сезалът за връзване на балите при събиране на сеното, се произвежда от моноаксиално ориентирани полипропиленови ленти с различен размер.

Материалът е отново UV стабилизиран, за да се намали загубата на придадената му якост и плътност под влияние на силното слънце и влагата. В зависимост от дебелината и якостта на нишките, сезалът може да издържи натоварване от 80 кг и повече. Предлага се под формата на бубини с тегло около 5кг, съдържащи около 1600м. канап или 320 м/1 кг.

Богат асортимент – достъпни цени

Асортиментът ни от мрежи и фолиа за селското стопанство ще задоволи нуждите и очакванията на всички малки и големи производители. Капацитетът ни на предлагане ни позволява да изпълним максимално големи поръчки, но това в никакъв случай не ограничава достъпа на малкия зеленчукопроизводител до продукти с отлично качество и изгодна цена.

Категорията е разделена на няколко отделни подкатегории, в които ще ви бъде по-лесно да намерите дадена група продукти и да изберете подходящото решение, вместващо се във вашия бюджет. Предлагаме стоки на водещи европейски и български производители, сертифицирани за съответствие с директивите на ЕС и международните стандарти за качество.

Към всеки продукт е добавено кратко описание, съдържащо  информация за индивидуалните му характеристики и свойства.

Виж още