Пръскачки за дезинфекция • 1,880.00лв.

 • 2,060.00лв.

 • 2,680.00лв.

 • 2,940.00лв.

 • 3,200.00лв.

 • 3,540.00лв.

 • 3,860.00лв.

 • 3,336.00лв.

 • 2,155.00лв.

 • Цена по запитване

 • Цена по запитване

 • 132.00лв.
Голяма част от помещенията и оборудването в животновъдните и земеделските стопанства подлежат на дезинфекционни мероприятия. Как ще се изпълни процедурата – машинно или ръчно? Това зависи от мащабите на обработваемата площ и числеността на персонала. Обикновено се избира по-удобният, машинен вариант. В този раздел ще намерите подходяща за нуждите ви висококачествена пръскачка за дезинфекция.

Особености и приложение

Пръскачките се използват за дезинфекция в промишлени предприятия, в селското стопанство, в строителството и на много други места. Те могат да служат и за пръскане на растения в полета, оранжерии и градини с агенти за борба с вредители, за дезинфекция на помещения за добитък и птици, и за разпръскване на работни разтвори по време на ремонтни работи.

Като начин на работа биват моторни и пневматични. Първият вид са оборудвани с двигатели с различна мощност. Пневматичните работят съгласно хидравличния принцип: течността се измества от налягане от резервоара поради действието на бутало. Моторните инструменти са по-големи, по-тежки и по-мощни. Обикновено са монтирани на подвижна конструкция, тип количка.

Моторните пръскачки имат големи резервоари от 10 литра и голям радиус на пръскане. Хидравличните, пък са по-компактни, по-леки и по-удобни за използване. Имат каишки за укрепване към тялото и носене. Пръскачките работят само с течни дезинфектанти. Те разграждат течността на малки капчици за по-ефективно опръскване върху голяма площ. Тези уреди не са подходящи за обработка с пудри, прахове и гранули.

Дезинфектантите под формата на прахове, се пръскат ръчно или с дъстери - специални устройства с механичен принцип на работа. Вторият метод е много по-ефективен и икономичен по отношение на консумацията на смеси. Тези устройства са с по-малък размер и тегло от пръскачките, тъй като не изискват голям обем на резервоара. Компактните ръчни дъстери са предназначени за 1 литър прахова смес, а по-големите модели са проектирани за няколко литра.

Дъстерите са разделени на два вида: с вградена смесителна бъркалка и без. Моделите с бъркалка автоматично привеждат прах и гранули до желаната консистенция. За пръскане с конвенционални прахове без разбъркващ елемент, сместа трябва да се подготви предварително.

Освен богата гама моторни пръскачки за дезинфекция на марката Gardelina, в каталога ни ще откриете също и пълния набор от аксесоари, които ще направят дезинфекционните процедури много по-ефективни и финансово рентабилни. Изборът ви се простира между уреди с различен работен капацитет и големина на конструкцията.

Погрижили сме се да ви предложим максимално изгодни цени, за да не лишавате своето стопанство от така важната хигиенна поддръжка. От дезинфекцията зависи здравето на вашите животни и растителни култури, затова в никакъв случай не бива да правите компромиси при изпълнение на тази процедура. Машините ни ви позволяват да спестите време и работна сила, а те, както знаем, обикновено се измерват в пари.

Виж още