Мобилни пръскачки


Подкатегории:
 • 1,880.00лв.

 • 2,060.00лв.

 • 2,680.00лв.

 • 2,940.00лв.

 • 3,200.00лв.

 • 3,540.00лв.

 • 3,860.00лв.

 • 3,336.00лв.

 • 2,155.00лв.

 • Цена по запитване

 • Цена по запитване

 • 607.00лв.
Всеки собственик на частна / селскостопанска овощна градина се старае насажденията му да бъдат здрави и силни, да изглеждат добре и да дават редовно богата и качествена реколта. За да изглежда картината точно така, са нужни постоянство, труд, знания и технически средства. Сред агро оборудването важен дял заемат мобилните моторни пръскачки. EroAgro ще ви помогне да се снабдите с качествена спринклерна машина, която да ви служи вярно и удобно години наред.

Защо са толкова важен компонент от оборудването за растениевъдство?

Поддържането на овощните насаждения в оптимално плодородно състояние включва прилагане на набор от специални средства - химически и биологични, предназначени за борба с вредители и повишаване нивото на хранителни вещества в почвата, а от там към корените на растенията. За въвеждането на пестициди и други лекарства се използват специални разпръскващи устройства.

Изборът на любителски и професионални модели в специализираните магазини е доста голям. Вариантът, който е приемлив за вас обикновено зависи от множество фактори: площта на овощната градина, в която ще се извършват обработките, броят на растенията в нея, функционалността на самата ръчна / моторна пръскачка, удобството на работа с нея и дори физиологичните способности на самия градинар.

Да се избере най-подходящата за конкретните цели и нужди спринклерна машина е привилегия само на специалистите – технически лица, агрономи и производители на овощни култури с дългогодишен опит, натрупан не без допускане на някои грешки. За да спестим и на вас горчивия опит, който би могъл да ви коства много пари, ще ви дадем полезни насоки, относно избора на уред за пръскане на дървета, лозя и храстовидни растения.

Разглеждайки параметрите на даден апарат, е необходимо да си изясните следното:

 • От какви материали са изработените пръскачката и отделните ѝ компоненти;
 • Колко прецизно е направено свързването на отделните възли и детайли;
 • Налично ли е разнообразие от приставки за този модел;
 • Какво е разпространението на дадения уред, неговата популярност;
 • Доколко надеждно е укрепването му;
 • Удобство и лекота на ремонтите;
 • Наличие на консумативи – разпространение на резервни частни за модела;
 • Достъпност на сервизен център, обслужващ конкретния апарат. Условия за гаранционен ремонт.

Важно и удобно за ползвателя е, тялото на продукта да е прозрачно или полупрозрачно, така че да може да се следи визуално нивото на течността по време на работа. Някои професионални моторни пръскачки на по-високи цени разполагат със скала, показваща съдържанието в литри, галони и пинтове, с чиято помощ става възможно изготвянето на работни разтвори точно според инструкциите.

Излишно е да се спираме на компактните ръчни опръскващи устройства, защото, макар и изключително удобни за домашната градина, те не могат да бъдат каквато и да е алтернатива на мобилните моторни пръскачки за овошки, когато е нужно да се обработят десетки хектари насаждения. Нашият специализиран магазин е създаден в полза на по-големите земеделски стопанства, така че нека разгледаме наличните днес варианти сред пръскачките с двигател.

Безшумни акумулаторни модели

Подвижната моторна пръскачка на колела с акумулатор е по-скъпа, но много по-удобна от ръчната. Особеното при нея е, че отпада ръчното подкачване на налягането. Това се прави чрез електрическото задвижване на вградения акумулатор. Съответният земеделски производител има две свободни ръце, с които да държи пистолета с дюзата по време на опръскванията, което несъмнено е и по-лесно, и по-удобно.

Акумулаторът може да се зарежда от обикновен битов контакт. Пръскачките от този вид се различават помежду си не само по обема на изливаната в тях течност, но и по капацитета на батерията, което определя колко дълго ще се работи без презареждане. Ако градинарят трябва да работи далеч от източника на електроенергия, това е важен показател. Тогава ще бъде много неудобно връщането към източника на енергия, за презареждане на уреда. Също така е важно електрическите модели да работят достатъчно безшумно.

Мотоопръскватели

Време е да обърнем внимание и на супер функционалната моторна пръскачка за овошки. Тези машини представляват огромен интерес за фермерите, обработващи мащабни по територия градини. Транспортират се на стойки с колела, а работата им се осигурява от бензинови двигатели, следователно са и доста шумни.

Има двигатели с капацитет от 2 до 5 конски сили, в зависимост от това колко високо и далеч ще бъде хвърлена химическата струя. Прави впечатление, че сред тези устройства има и такива, които работят с брашнести агенти. С една моторна пръскачка, макар и с по-висока цена, работният процес е почти напълно автоматизиран и човекът полага минимум усилия.

Когато купувате бензинови пръскачки, е по-добре да се спрете на продуктите, при които стандартният тесен шланг се заменя с широка дюза. Те са в състояние да покрият растенията с мощна широка струя. През есента същите машини могат да се използват като вентилатор и за метене на суха зеленина от пътеките, а в началото на зимата – за почистване на първия лек сняг.

Технологични особености

Мобилната пръскачка тип моторна е монтирана на специална стойка с колела. Логично, тези машини са по-трудно подвижни, но имат огромен резервоар, позволяващ обработка на големи площи, без междинно зареждане. Особено подходящи са за хора, неспособни по някаква причина да вдигат големи тежести.

Детайлите на конструкцията са фактор, който не бива да бъде пренебрегван, понеже от него зависи ефективността и удобството при работа. Има прави и огънати версии, а шланговете биват конвенционални и телескопични. Последните са за предпочитане, тъй като ще позволят на оператора да променя дължината на пръскане в зависимост от задачата.

Дюзата на мобилната бензинова пръскачка може да бъде пластмасова или месингова (по-скъпите модели). Месинговите дюзи са много по-издръжливи и по-надеждни в експлоатация. Филтърът може да е тип перфорирана плоча или цилиндър. Неговата задача е да предпази дюзата от запушване. Следователно върху филтъра трябва да се задържат неразтворени частици от химикали и твърди вещества. Предпазният клапан е задължителен елемент, предназначен да освободи излишното налягане от контейнера при риск от разрив.

Свържете се с нас, ако се нуждаете от съвет и допълнителна информация.

✅ Доставките на продуктите покриват територията на цялата страна❓

Да, нашите продукти се доставят на територията на цяла България, като имате предвид, че не всички методи на доставка за налични за всички региони. При изготвяне на вашата поръчка, от вас ще бъде поискано да посочите най-удобния метод за доставка, наличен за вашия регион.

✅ Какво е предимството на мобилната пръскачка пред класическите ръчни и предназначените да се носят на гръб модели❓

Основно предимство на мобилната моторна пръскачка е големият обем на нейния резервоар. Този вид спринклерни машини са предназначени за обработка на големи по площ земеделски земи и овощни градини, без нужда от допълнително зареждане на резервоара с инсектициден или друг вид разтвор.

✅ Само за работа с течни разтвори ли са проектирани професионалните моторни пръскачки❓

Не, на пазара се предлагат пръскащи машини, приспособени да работят както с течности, така и с брашнести агенти. С добавяне на допълнителен накрайник, пръскачката ви на колела може да придобие подобна функционалност.
Виж още