Резервоар за нафта с колонка • 2,230.00лв.

 • 2,430.00лв.

 • 3,380.00лв.

 • 2,730.00лв.

 • 2,930.00лв.

 • 3,880.00лв.

 • 7,920.00лв.

 • 8,160.00лв.

 • 8,900.00лв.

 • 10,320.00лв.

 • 11,760.00лв.

 • 4,380.00лв.
Предвид факта, че голяма част от тежкотоварните превозни средства и земеделската техника работят с дизелово гориво, е изключително важно земеделските стопани да имат достъп до висококачествени резервоари за нафта, включително такива оборудвани с колонка за ведомствени нужди. Резервоарите се делят на две основни категории – за съхранение (от стомана) и полиетиленови за транспортиране на дизелово гориво в съответствие с наредба ADR.

Ключови характеристики и предимства

Резервоарите, предназначени за съхранение и тези за превозване на дизелово гориво са съвсем различни като конструкция, материал и вместимост. Тези с колонка са в голямата си част статични съоръжения, макар да съществуват и мобилни цистерни, които също отговарят на европейските стандарти за безопасност. Продават се придружени с необходимите сертификати за съответствие.

Резервоарът за съхранение на нафта е обикновено изработен от висококачествена въглеродна стомана, устойчива на корозия. В зависимост от приложението им, цистерните за дизелови горива могат да бъдат с двустенна или едностенна конструкция. За селскостопански и промишлени нужди, особено подходящи за мобилните дизелови резервоари с различен обем на съхранение.

В зависимост от вместимостта им, резервоарите с мобилно предназначение могат да бъдат хоризонтално или вертикално позиционирани. Хоризонталните имат вместимост от 380, 620 и 910 литра, докато вертикалните са с обем 250 и 450 литра. И двете разновидности са монтирани в стоманена клетка, която ги предпазва от преобръщане и удар.

По отношение на обезопасяването, всички резервоари за нафта имат херметически уплътнен отвор за напълване (гърловина) с различен диаметър, както и накрайник за зареждане, оборудван с предпазен клапан. На изхода на съоръжението, преди помпата е монтиран сферичен кран с механизъм, предотвратяващ нежеланото отваряне.

Разликата между статичните и мобилните резервоари се състои в наличието на елементи, помагащи за стабилното укрепване при транспорт – отвори за закрепване към каросерията на превозното средство и планки за повдигане с мотокар или кран. Всеки такъв модел е снабден с помпена група за зареждане, включваща ръчна /електрическа помпа с вграден бай-пасен клапан, захранващо напрежение 12/24V , механичен разходомер и пистолет с маркуч.

Колонката – обект на специално внимание

Оборудваните с колонка резервоари за нафта са предпочитани в по-големите индустриални и агро обекти, защото позволяват да се постигне максимален контрол над горивата, разходвани за различните нужди. Колонките от ново поколение представляват цифрови устройства с ограничен достъп само за оторизиран персонал.

Отделни модели колонки имат вградено печатащо устройство (принтер), както и опция за свързване с компютър, включително такъв, намиращ се на до 800м разстояние. По този начин отчетите за зареждане могат да се прехвърлят директно към административно-счетоводен отдел. Достъпът до данните става посредством мениджърски ключ.

Предвид ограничения достъп до колонката, идентификацията би могла да се извърши посредством електронен ключ или парола. В устройството могат да бъдат записани до 120 потребителя, докато паметта предлага съхранение на данните от последните 200 зареждания. Налична е опция за предварително задаване на лимити, както и при зареждане да се въвежда номер на автомобил и текущ километраж.

Колонките са оборудвани с множество компоненти, сред които: вграден принтер, издаващ квитанция с обозначени на нея потребител, количество гориво, дата и час; контролирано от сондата за минимално ниво блокиращо устройство; самозасмукваща помпа с дебит 70-90 л/мин.; автоматичен пистолет с маркуч; електронен зъбен разходомер и вграден филтър с воден сепаратор.

Виж още