Плашила за птици • 200.00лв.

 • 258.00лв.

 • 295.00лв.

 • 17.50лв.

 • 86.00лв.

 • 54.00лв.

 • 74.00лв.

 • 129.00лв.

 • 102.00лв.

 • 99.00лв.

 • 2,782.00лв.

 • 2,644.00лв.
С предлаганите в специализираните магазини плашила за птици е възможно да се осъществи ефективна защита на земеделските насаждения. Знаем колко пагубно би могло да се отрази струпването на свръхголеми птичи популации върху добива на плодове и зеленчуци в агро районите, затова нуждата от ефикасни, но същевременно хуманни методи и средства за борба с пернатите е голяма.

Какво представляват съвременните разработки?

Плашилата за птици, продаваните в определени търговските обекти са със сходно действие, но съвсем различни като структура и вид на материалите, от самоделните приспособления на селските стопани от миналото. Най-масово предлаганите изделия са проектирани под формата на балон. Целта е плашилото да бъде с максимална големина, но в същото време с минимално тегло, за да се полюшва по-лесно под поривите на вятъра.

Плашилото е най-лесното за използване приспособление срещу набезите на пернатите. То не се нуждае от електрическо захранване, не се дозира и нанася по специфичен начин, както химическите репеленти, и не генерира шум, който би могъл да нарушава спокойствието на хората, намиращи се в близост до защитената зона.

То просто се поклаща под въздействие на вятъра, създавайки илюзията за присъствие на човек или хищна птица, която е естествен враг на по-малките видове. Приспособимо е към всякакви условия. Можете да го закачите на дърво, веранда, навес или специално изграден за целта постамент. Важно е да се постави в максимална близост до мястото, където птиците създават проблеми.

Съвременните плашила за птици са изработени от висококачествени материали, устойчиви на UV лъчи и други неблагоприятни въздействия. Едни от най-достъпните продукти са изработени от винил, покрит с холограмно алуминиево фолио. Винилът позволява балонът да се раздуе в максимални пропорции, а фолиото създава отблясъци, които допълнително плашат нашественика.

Съвети за ефективна защита

Плашилата за прогонване на птици са универсално решение срещу почти всички представители на този животински вид. Те са достатъчно ефикасни срещу врабци, лястовици, косове, скорци, гарги, врани, бухали и кълвачи. Ефективността им е гарантирана в радиус до 500 кв.м., поради което е необходимо да се използват няколко броя подобни приспособления за опазване на по-големи открити пространства.

Имайте предвид, че птиците понякога се адаптират към присъствието на определени дразнещи ги обекти, затова е необходимо периодично да променяте местоположението на използваното плашило. Не е препоръчително да го закачвате на клоните на силно разклонени дървета, особено в подножието на короната. Важно е вредителят да го забелязва в полет, за да избягва кацането в съответната зона.

Тази група средства за защита срещу птичи нашествия предлагат едни от най-хуманните методи за справяне с проблема. Те не биха могли да въздействат на домашните животни, включително пернати (кокошки, пуйки, патици, гъски) в случай че са поставени на необходимото разстояние и височина от мястото, къде се отглеждат.

Болшинството плашила за птици са изключително достъпни като цена. Всеки земеделски стопанин би могъл да се снабди с необходимия му брой изделия, без разходите да се отразяват на  месечния/годишния бюджет на съответното стопанство.

Препоръчваме да използвате качествени продукти, произведени специално за целта, вместо да опитвате да приспособявате някакви домашни принадлежности. Плашилата са приложими както в градска среда, така и в големи незастроени пространства. Те гарантират ефективна денонощна защита, стига да са спазени основните изисквания за тяхната употреба.

Виж още