Комплект електропастир за охлюви SnailStop

 • Код на продукта: SnailStop
 • Наличност: В наличност
 • 222.00лв.
 • 120.00лв.


ПРОФЕСИОНАЛЕН МОНТАЖ ЗА ЦЯЛАТА СТРАНА
БЪРЗА ДОСТАВКА ЗА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ
ВРЪЩАНЕ НА ПРОДУКТА ДО 14 ДНИ

При правилен монтаж, електропастирът за охлюви представлява непреодолима бариера за всякакви видове охлюви.

Поради ниското напрежение на оградата (9V), охлювите няма да бъдат наранени, те само усещат неприятно изтръпване, което веднага ги кара да се върнат назад. За други животни и хора ефектът е незабележим и не представлява опасност.

Съдържание на комплекта:

 • Импулсен генератор

 • 9V суха батерия (която е поставена в отделението за батерии, но не свързана)

 • Винт за дърво за монтаж на импулсния генератор - 1 брой

 • Конекторна букса + оградна лайсна - 1 брой

 • Електрическа ограда лентова - 10 метра

 • Ръководство за употреба

Може да закупите отделно оградна лента в нашият сайт.

Импулсният генератор може да захранва 2-3 огради, в зависимост от общата дължина на лентата, но имайте предвид, че максималната дължина не трябва да надвишава 30 метра! За да свържете няколко корпуса, закупете свързващ кабел от нашият сайт за тази цел.

Елементи

Елементите на електрическата ограда с единичен корпус
Елементите на електропастира

А - Импулсен генератор

B - Конектор за лентата

C - Оградна лента

Импулсен генератор

Устройството излъчва 9V импулси в период от 2 секунди. Напрежението от 9V е толкова ниско, че не представлява абсолютно никаква опасност за домашните животни или за хората.

Импулсният генератор се захранва от батерия 9V. Тъй като консумацията на генератора е много ниска, батерията издържа около един сезон (6 месеца). Периодично проверявайте устройството чрез натискане на бутона CHECK – ако светодиодът отляво свети зелено, напрежението на батерията е достатъчно. Ако свети червено, сменете батерията.

Импулсният генерартор трябва да се монтира в близост до лентата на електрическата ограда, тъй като изходният сигнален проводник е свързан към устройството и е с дължина 75 cm. Закрепването на устройството става с прикрепения винт – завийте винта почти докрай, оставяйки 4 милиметра между главата и повърхността, след което просто закачете устройството.

Уредът е устойчив на водни пръски, но избягвайте умишлено пръскане!

Конекторна букса

Конекторната букса трябва да се монтира ПРЕДИ монтажа на лентата! По принцип лентата се монтира върху гнездото и конекторът, който е фиксиран върху лентата създава сигурен контакт с лентата.

Електрическа оградна лента

След като охлювите достигнат повърхността на лентата и я докоснат, те изпитват неприятно усещане, което ги кара да се върнат назад.

Тя се залепва в горната част на повдигнатите зеленчукови лехи или в горната част на дъските при оградените лехи. Тъй като лентата е самозалепваща се, тя трябва да се монтира върху чиста повърхност. Естествени или третирани с масло дървени повърхности не са подходящи, тъй като самозалепващата лента не залепва.

Лента за електрическа ограда, поставена върху повдигната зеленчукова леха
Лента, поставена върху повдигната зеленчукова леха
Електрическа оградна лента, поставена върху зеленчукова леха, оградена с дъска
Лента, поставена върху зеленчукова леха, оградена с дъски

Монтираната лента не трябва да образува затворена верига.

През целия сезон лентата трябва да се поддържа чиста, за да се избегнат нежелани къси съединения, които могат да доведат до намаляване на ефективността на оградата или дори до пълно спиране на нейната работа. Периодично отстранявайте мръсотията от повърхността на лентата и растенията, докосващи я.

Периодично проверявайте устройството с натискане на бутона CHECK - ако светодиода вдясно свети червено, има късо съединение на лентата!

Разширение на лентата

Има два случая, в които трябва да удължите лентата:

 1. Удължител в случай, че искате да продължите да монтирате лентата, но ролката е свършила. В този случай купете комплект лентови конектори, съдържащ две гнезда и два съединителя.

  Удължаване на лентата за електроограда
  Удължаване на лентата

  В стъпка 1. монтирайте конектора така, че лентата да завършва точно в средата му. Лентата, с която продължавате, също трябва да започва от средата на конектора. Внимавайте да не подреждате лентите една върху друга!

  В стъпка 2. Монтирайте конектора. Внимавайте при монтажа, конекторът може да се постави в гнездото само по един начин! Металните части на съединителя ще направят контакт между двете ленти.

 2. Разширение в случай, че искате да свържете друга ограда към съществуващата. В този случай закупете свързващ кабел , съдържащ два гнезда и 2,5 метра кабел с конектори в краищата.

  Взаимно свързване на няколко кутии със свързващ кабел
  Взаимно свързване на няколко огради със свързващ кабел

  Гнездото на конекторите трябва да се постави под лентата, след което да се вкарат конекторите в краищата на свързващия кабел.

Поддръжка

За да защитите вашите растения, уверете се, че системата работи правилно. Натиснете бутона CHECK, за да разберете информация за състоянието на батерията и лентата:

 • Светодиодът отляво показва състоянието на батерията. Ако свети зелено, батерията е наред, но ако светне червено, сменете батерията веднага.

 • Светодиодът вдясно показва състоянието на лентата. Ако свети зелено, няма късо съединение на лентата, но ако свети червено, проверете лентата.

Отстранявайте засъхналата слюнка на охлюва

Слюнката на охлюв, останала върху лентата, може да намали ефективността на системата и да намали живота на батерията. Отстранете слюнката с мека влажна кърпа. Не драскайте металната повърхност на лентата с твърди предмети, защото тънките метални ленти могат лесно да се счупят!

Отстранявайте растенията и мръсотията

Живите растения и мръсотията могат да създадат частично или пълно късо съединение. Отстранете растенията, които докосват лентата. Избършете мръсотията, натрупана върху лентата, с мека влажна кърпа.

 

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър


Подобни продукти

Промоции


Лесна поръчка

Попълнете Email и телефон и наш представител ще се свърже с Вас, за да потвърди поръчката Ви.

Име:
Email:
Телефон:*

ПОРЪЧАЙ