• Клетка за кокошки носачки / 200x75x80 cm, за 20 броя - Euroagro

Клетка за кокошки носачки / 200x75x80 cm, за 20 броя - Euroagro

 • Производител: Euroagro
 • Код на продукта: C/G/200 1N/3004
 • Наличност: Разпродаден
 • 166.00лв.


ПРОФЕСИОНАЛЕН МОНТАЖ ЗА ЦЯЛАТА СТРАНА
БЪРЗА ДОСТАВКА ЗА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ
ВРЪЩАНЕ НА ПРОДУКТА ДО 14 ДНИ

Клетка за кокошки носачки / 200x75x80 cm, за 20 броя - Euroagro

Клетка за кокошки носачки, напълно оборудвана с врата за достъп, адаптери, хранилка, колектор за яйца, тави за отпадъци. Може да се направи на 2 или 3 нива. Клетката е изработена от поцинкована тел от собствено производство, а аксесоарите са от поцинкована ламарина. В такава клетка може да се съберат около 20 кокошки носачки.

Размери:

 • Дължина: 200 cm
 • Широчина: 75 cm
 • Височина: 80 cm

Онлайн каталогът на фирма Euroagro ви позволява да закупите висококачествена клетка за 20 броя кокошки носачки с размери 200x75x80 cm – дължина, широчина, височина. Съоръжението е подходящо както за птицеферми, така и за домашни стопанства. Оборудвано е с врата, адаптери, хранилки, колектор за яйца и тави за отпадъците. По желание може да се изгради на 2 и 3 нива.

Изисквания към този вид конструкции

Клетките са основен компонент на оборудването за птицеферми. Някои стопани решават да ги създадат сами, но резултатите при саморъчно направените клетки са почти винаги далеч от желаните. Въпреки простотата на конструкцията, непрофесионалното изпълнение рядко може да осигури мултифункционалност на конструкцията.

Клетката за носачки се среща в два варианта – с твърда настилка и с колектор за яйца. Вторият вариант е по-проблематичен за създаване, но по-удобен за поддръжка. Освен това клетките трябва да съдържат осветително и фураж-подаващо оборудване. Осветлението е необходимо за удължаване на периода на снасяне на яйцата. То е особено необходимо в периодите с по-кратко слънцегреене.

Клетъчното отглеждане на яйценосещи птици е често срещана дейност в големите стопанства и в частни дворни имоти. Както показва практиката, клетката е най-евтиното и най-успешно решение за подобна дейност. Това се дължи на:

 • Възможността за непрекъснат контрол на птиците;
 • Компактна локализация на носачките;
 • Удобен начин на събиране на яйцата;
 • Възможност за постигане на последователност на храненето и грижите.

Изборът на клетка се извършва, като се вземат предвид голямо разнообразие от фактори, сред които ключов момент е мащабът на стопанството. При малка численост на кокошките, например 10 бр, не е оправдано отглеждането им в клетки. Съоръженията имат предимство само при голяма численост на пернатите и липса на възможност за свободно отглеждане.

Клетката, която ние предлагаме е изработена от поцинковани тел (конструкция) и ламарина (аксесоари) собствено производство. Материалите са изцяло съобразени с условията на използване, така че да се гарантират здравина, дълъг експлоатационен живот и възможност за поддържане на безупречна хигиена.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър


Подобни продукти

Промоции


Лесна поръчка

Попълнете Email и телефон и наш представител ще се свърже с Вас, за да потвърди поръчката Ви.

Име:
Email:
Телефон:*

ПОРЪЧАЙ