Клетки за кокошки носачкиАко на вашето голямо стопанство или малък частен двор е нужна висококачествена и функционална клетка за кокошки, то вие сте попаднали на правилното място. Агро секторът има полезен партньор в наше лице, който предлага последните разработки в полза на селското стопанство. Възползвайте се от богатия избор от продукти с отлично качество на ексклузивна цена, директно от вносител.

Оборудването на птицефермата – ключ към рентабилността на стопанството

Снабдяването на птицефермите и частни дворни стопанства с модерни технологични съоръжениия за индивидуално отглеждане на зрели птици и пилета, е гаранция за рентабилност и ефективност на самата дейност. Развъждането и отглеждането на птиците в клетъчни конструкции има множество предимства, на които си заслужава да обърнем специално внимание.

На първо място, чрез използване на специално проектирани за целта клетки за кокошки, се намаляват разходите за отопление на помещенията и хранене на пернатите. Така процедурите по грижа и контрол в многочислените птицеферми са максимално опростени и улеснени. Целта в животновъдството винаги е била да се осигурят добри грижи за животните, като се намали физическият труд, доколкото е възможно.

Многоредовото подреждане на клетките позволяват на една и съща площ да се отглеждат много повече птици отколкото в конвенционален кокошарник. Ние предлагаме не само богата гама метални кафези, но и готови модулни системи на 2 и 3 нива с размери, съответно: 200 х 75 х 145см и 100 х 75 х 200см.

Изборът на размер, дизайн и материал на съоръженията – клетки за кокошки носачки, за пилета, бройлери и т.н. определя производителността на фермата, лекотата на поддръжка, безопасността и здравето на домашните животни. Клетките с добро качество и функционалност имат следните характеристики:

 • Оптималният брой места в 1 секция е от 10 до 15, в зависимост от породата;
 • Пръчките са изработени от 2 мм стоманена тел с антикорозионно покритие;
 • Подсилено дъно на клетката, изработено от пластмаса, поцинкована ламарина или други материали, устойчиви на замърсяване;
 • Наличие на издърпваща се тава за събиране и отстраняване на оборски тор;
 • Устройство за събиране на яйца;
 • Поилки, доставящи вода от общ резервоар;
 • Хранилка, осигуряваща равен достъп до храна за всички птици в секцията.

Според начина на инсталиране, металните клетки за кокошки, освен по своите цени, се делят и на модулни и секционни. Секциите са инсталирани върху рамка, изработена от дърво или метални профили. Модулните системи, пък могат да бъдат подредени една върху друга на няколко етажа, без да се използват стойки/маси.

В нашия електронен каталог можете да намерите клетки за кокошки носачки на супер разумна цена с капацитет от 10 до 60 броя птици. Водещите производители, чиято продукция предлагаме на родния пазар осигуряват както готови комплекти, така и широка гама от оборудване и аксесоари за тях.

С какво са по-различни съоръженията за яйценосещите породи?

Отглеждането в отделни секции на птичата популация в стопанствата, занимаващи се с производство на яйца, дава възможност да се опростят и автоматизират различни операции, свързани с ежедневните грижи, да се увеличи производителността на труда и количеството на продукцията.

Клетката за яйценосещия птичи вид следва да се избере така, че да се осигури на всяко пернато минималното необходимо пространство за живот, което му гарантира постоянен достъп до вода, храна и топлина. Според числеността на животинския вид, е лесно да се определи броят на нужните кафези. Техният брой, пък от своя страна ще ви насочи към подходящите за даден вид клетки за кокошки носачки цени.

Отглеждането на яйценосещи породи поставя пред дизайна на конструкцията множество изисквания. Сред тях е съответствието на размера на секциите с броя на птиците, които ще бъдат гледани. Идеята е да се намали влиянието на отрицателните фактори, които са неизбежни при отглеждане на животни в затворено пространство.

Задължително е да се избере продукт с устойчивост на материала към окислителното въздействие на птичия тор, мухъла, влагата и другите фактори, допринасящи за развитие на опасни заболявания. Техническото оборудване трябва да осигурява непрекъснато снабдяване с вода и фуражи, както и лесен достъп до тях за всяка птица, без борба и конкуренция между пернатите.

Такива са характеристиките на модулните системи и единичните клетки за носачки, представени в нашия уебсайт. Фабрично конструираните съоръжения за птици от различни породи вземат предвид характеристиките на всеки животински вид и гарантират висока производителност на стопанството, благодарение на комфортните условия на живот, осигурени  на домашните животни.

Всяка секция е оборудвана с лесна за използване система за хранене и поене, устройства за съхранение и събиране на яйца и тави за събиране на оборски тор, които са лесни за отстраняване и почистване. Ако е необходимо могат да се добавят допълнително системи за отопление и принудителна вентилация.

Фабричните продукти на водещи производствени компании имат изгодна цена и напълно осигуряват комфортни условия на живот и висока производителност на животните. В каталога ни е представен широк диапазон от размери на клетки за кокошки носачки, така че и малките семейни стопанства, и големите птицеферми да могат да намерят подходящата за целите и нуждите им конструкция.

В случай че имате въпроси относно продуктите и опциите за оборудването им с допълнителни аксесоари, не се колебайте да се свържете с екипа ни.

Виж още
 • 1.10лв.

 • 94.00лв.

 • 166.00лв.

 • 180.00лв.

 • 298.00лв.

 • 359.00лв.

 • 489.00лв.