Клетки за бройлериКачествени, удобни за използване и с много дълъг работен живот, нашите клетки за бройлери са оборудвани с пълния набор приспособления, нужни за тяхната употреба. Разполагаме също с различни по големина метални стойки за модулните ви системи. С продуктите от раздела можете само с няколко клика да оборудване една модерна, европейска птицеферма, която ще ви носи очакваните финансови печалби.

Какво е особеното при въпросния вид съоръжения?

Отглеждането на бройлерни птици представлява все по-голям интерес сред собствениците на частни ферми и извънградски къщи. Безспорно такова предприятие би било печелившо, стига да се изпълни правилно. Бройлерите се колят за месо на възраст от два месеца, когато пилетата са достигнали около 1.5 – 2кг. Месото на този птичи вид е диетично, с нежна текстура и отлични вкусови качества.

Хибридните породи месни пилета(бреойлер), се различават от другите по високите си темпове на растеж, енергичното си развитие и бързото натрупване на месо. Основната полза от тяхното отглеждане, в допълнение към бързината на растежа и наддаването на тегло, е ниската цена на фуража на килограм в процес на растеж, в сравнение с други домашни птици.

В зависимост от условията, които собственикът на частната ферма може да осигури на своите пернати животни, има два метода за отглеждане - екстензивен и интензивен. В първия случай партидата пилета се закупува в пролетните месеци и се отглежда до средата на лятото, докато се получи продукт с нужното пазарно качество. След готовност цялата партида се коли и развъждането спира до следващия сезон.

С втория метод се придобиват нови млади птици на всеки три месеца през цялата година. Развъждането в този случай е целогодишно, а не е сезонно. Важно! Не се счита за икономически изгодно бройлерите да се отглеждат повече от 70 дни. След този период тяхната маса губи своя темп на растеж, а консумацията на фураж се увеличава. Така разходите за поддръжка се увеличават, което не е рентабилно.

Методи на отглеждане

Два месеца и половина е максималната възраст на месните бройлери, готови за целева употреба, като отглеждането се осъществява по два метода – в клетки и на специални постелки. Отглеждането на бройлери в клетки е по-удобният и по-ефективен вариант. Този метод позволява оптимални норми на разполагане.

Пространството на клетките, в зависимост от размера, позволява в съответната зона да се отглеждат до 20 птици, като тази цифра не се променя с увеличаване възрастта на пернатите. Отглеждането на бройлери в клетки позволява да се спести пространство. Кафезите могат да се наредят един върху друг на няколко реда. Клетките обаче следва да са специално оборудвани.

При добавяне на еднодневни пилета, е важно в помещението да има денонощно осветление и да се осигури добра вентилация. През първите седмици пилетата се нуждаят от висока температура на отглеждане - от + 33 ° С до + 35 ° С. Особено необходимо е да се гарантира, че през нощта стойностите не се променят.

След месец температурата може да бъде понижена до + 20 ° C и да се поддържа приблизително в тези граници (не по-ниска от + 18 ° C) през целия период на растеж. Влажността на въздуха в клетката се поддържа не по-висока от 65%, по-късно тя може да бъде увеличена до 70%.

Важно! С намаляване на оптималната температура, дори краткосрочно, растежът на пилетата се забавя и те умират. Електрическите нагреватели – инфрачервени лампи, с които са оборудвани нашите клетки за бройлери служат именно за тази цел.

Виж още
  • 27.00лв.

  • 36.00лв.

  • 156.00лв.

  • 178.00лв.

  • 178.00лв.