Перки против сланаСтудените сутрини са характерни дори за летните месеци, а през пролетта и есента са обичайно явление. Въздушните инверсии, причиняващи измръзване на земеделските култури, принуждават производителите да противодействат с адекватни методи и средства. Едни от достъпните и прости механични решения са полиетиленовите покривала, но с много по-голям обхват на действие са вентилаторните перки против слана. Ще ги намерите в нашия каталог, наред с други продукти за активна защита.

Принцип на работа и ползи

Борбата с пролетните слани, които имат капацитета да унищожат голяма част от ранните култури, включва няколко метода на действие, класифицирани като активни и пасивни. Активното противодействие на измръзването у нас се състои основно в покриване на насажденията с полиетиленови покрития и мрежи. Все по-осезаемо обаче навлизат и иновативните технически решения – газовите горелки и перките.

Като възможно най-икономично и сигурно решение, мрежите и вентилаторите могат да бъдат поставени на челна позиция. Относно разходите на човешки труд обаче, перките имат значително предимство. Дизайнът им включва контролер и климатична станция, осигуряващи автоматичен старт на двигателя, който задвижва перката.

В зависимост от особеностите на терена, една перка против слана покрива площ от 60 – 80 дка. Ъгълът спрямо терена при повечето перки е проектиран за максимално тиха работа. Със същата цел е разработен и дизайнът на кожуха на дизеловия двигател. Нивата на шум при работа на системата се движат в съвсем ниски граници – от 49dB до 51dB. По този начин, включването на системата рано сутрин няма да притеснява хората, намиращи се в съседство.

Най-новата гама перки против слана се произвеждат в два варианта – класически с 4 витла и с 5 витла, за още по-ниски нива на шум в процес на работа. Допълнителен принос за ниските децибели има и патентованата технология, по която се изработват витлата с аеродинамична форма. Лекотата на перките се постига чрез използване на специална селекция от стъклопласти.

Australian Frost Fans и New Zealand Frost Fans са две бизнес обвързани компании, произвеждащи висококачествени и тихи перки против слана. Тяхната FrostBoss C49 машина с 4 витла е най-продаваният модел на новозеландския пазар. Разработена е с помощта на бивш инженер, участващ в научни изследвания в областта на аеродинамиката Ричард Карн.

С негова помощ се оптимизират нивата на шум, като се увеличава работната площ на витлата и се забавя скоростта на въртене. В допълнение, много по-високата честота на 4-витловия вентилатор дава възможност да се елиминира нискочестотният „биещ” звук, подобен на преминаващ хеликоптер.

5-витловата машина FrostBoss C59 е една от най-тихите перки против слана на пазара. Опцията за отдалечен мониторинг дава на производителите достъп в реално време за наблюдение на системата от всяка точка на света. Опцията за отдалечен достъп включва текстови аларми, съхранение на данни за минали събития, графики за температура, работен час и производителност на машината.

Перките се превърнаха в основен елемент на повечето стратегии за борба със сланите. Използвайки по-топлия въздух в инверсионния слой, те успешно предпазват земеделските и овощните реколти от измръзване. Клиентите ни, отглеждащи ранно-зреещи и късно-есенни култури, могат да се възползват от богата гама уреди за растителна защита на водещи производители. Предлагаме продукти с отлично качество на максимално ниска за страната ни цена.

Виж още

Няма добавени продукти в тази категория.Няма добавени продукти в тази категория.