Аларма за сланаВсе повече земеделски производители инвестират в някакъв вид иновативна защита от измръзване на растенията. Въпреки това, сланите често успяват да надхитрят собствениците на градини, оранжерии и лозя. Проблемът е в късната реакция при активиране на съответното устройство. Това, което ви е нужно, е висококачествена и прецизна аларма за слана, и ние можем да ви я предоставим. С какво това решение е по-добро от всички останали методи? Ще ви посочим в следващите редове.

Принцип на работа и предимства

През пролетта собствениците на овощни и зеленчукови градини и лозя прибягват до употребата на иригационни системи и перки, които да формират влажен слой, с който да защитят цветовете на растенията от измръзване. Ефективността на машините против слана обаче е не винаги гарантирана. Една от възможните причини за този проблем е липсата на аларма или неправилното ѝ позициониране.

Алармата е съществен компонент на системата за защита от измръзване, който има едно съществено предимство пред сензорите, използвани от болшинството уреди за противодействие на сланите – измерва мократа, а не сухата температура. Именно стойностите на мократа температура показват момента на достигане на точката на замръзване.

Аларменото устройство използва сензор за мокро измерване, което му позволява да сигнализира навреме за наближаващата опасност. Вече са пуснати в продажба няколко безжични алармени устройства, които автоматично уведомяват собствениците за настъпили условия за засланяване и по този начин помагат на производителите да съхранят реколтата и избегнат огромни материални загуби.

Безжичната алармена станция за слана комбинира безжичен температурен сензор, приемник и софтуер. Тя осигурява просто, рентабилно и точно средство за проследяване на потенциални слани. Системата може да предава безжично показанията на температурата на въздуха на компютър и да предоставя звукови и визуални алармени известия чрез текстови съобщения към мобилен телефон и имейл, при създадени условия за измръзване.

Системата също така улеснява производителите, като им позволява да виждат текущите показания за температурата, както и температурните тенденции напред във времето. Безжичната аларма предлага редица функции, предназначени да опростят нейното внедряване.

Например, компактният дизайн на алармената станция улеснява инсталацията на сензорите на множество места в засадените площи, а интегрираните фотосоларни батерии елиминират нуждата от подмяна и загуба на захранване. Производителите получават продукт, който им дава необходимото спокойствие, че на сланата ще се противодейства ефективно и по-важно – навреме.

Всяка аларма известява посредством текстови съобщения, изпратени на мобилен телефон или имейл. За целта контролното устройство работи със SIM карта, каквато се набавя допълнително. Тъй като за използването на такава защита от слана е нужно покритие на мобилна мрежа, всеки потребител следва да избере услугите на оператор, предлагащ добро качество на покритието.

Станцията може да изпраща алармени известия до максимум 3 телефонни номера. Комуникацията при модерните системи е двустранна, така че потребителят би могъл да изпрати текстово запитване относно множество данни като: мокра и суха температура, относителна влажност, точка на оросяване, състояние на батерията и температура на алармата. Системата ще събере и предостави информация по търсените параметри.

С иновативна аларма за слана се решават редица проблеми в земеделието, а същевременно цената на едно такова устройство е съвсем достъпна за големите стопанства. Уредите, които предлагаме са надеждни, ефективни и лесни за инсталиране и използване. Използват сензор с точност от 0,1 ° C за максимална акуратност на данните. Предлагат се с регулируема иноксова стойка.

Виж още

Няма добавени продукти в тази категория.Няма добавени продукти в тази категория.