Уред за измерване на азотНевъзможно е да говорим за прецизно земеделие, без проследяване на азотното съдържание в почвата. Азотът е съществен хранителен елемент за производството на аминокиселини, протеини, нуклеинови киселини и др., нужни на растителните култури. При недостиг на този елемент, липсите се попълват, чрез азотни торове.

В каталога ни ще откриете прецизни, качествени и удобни за използване уреди за измерване на Азот, с чиято помощ ще осигурите оптималния баланс от хранителни вещества на своите насаждения. Ще знаете кога и как да подхраните почвата, за да поддържате идеални условия за развитие на растенията в процеса на вегетация, цъфтеж и плододаване.

Защо е важно да се следят почвените показатели?

Азотът се абсорбира предимно през фините корени под формата на амоний или нитрат. Това усвояване може да бъде повлияно от типа на почвата, рН баланса, температурата, съдържанието на влага и сезона. За оптимално развитие на културите, целта на производителя трябва да бъде постигане на подходящ баланс чрез торене, така че да се получи адекватен растеж на листата и стеблата, без да се нарушава производството и качеството на плодовете.

Друга цел на растениевъдите е да поддържат здравословно количество листна маса след събиране на реколтата, така че азотът в листата да може да се ремобилизира обратно към корените, особено при овощните дръвчета, за да се осигури максимален запас за цъфтежа през следващата пролет. Тези резерви се усвояват, преди да се пристъпи към усвояване на почвения азот.

Нашата колекция е достатъчно разнообразна, за да може всеки земеделски стопанин да намери подходящия за неговите цели и бюджет уред за измерване на азот. Устройствата ни са с компактен дизайн и оборудвани с дълги, устойчиви на корозия сонди. Разработени са специално, за да подпомогнат управлението на азотната програма в земеделските стопанства – оранжерии, градини, лозя, овощни полета и др.

Ще ви предоставим точно и лесно за използване устройството, което събира информация за съдържанието на азота и прави задълбочен анализ на рефлектиралите от растението червени лъчи (660 nm) и инфрачервени лъчи (840 nm). Вграденият сензор прави корекции на вариациите от осветеност, и по този начин уредът изчислява средната стойност от всички направени проби до момента.

Виж още

Няма добавени продукти в тази категория.Няма добавени продукти в тази категория.