Анализатори на зърно  • 620.00лв.

  • 1,230.00лв.

  • Цена по запитване
Категория прецизно земеделие включва широк диапазон от измервателни уреди, сред които особено място имат експресните NIR анализатори на зърно. Тази група устройства са особено полезни за повишаване качеството на храните, базирани на зърнени култури. Анализите разглеждат множество параметри, включително протеин, влага и мазнини, а пробите могат да се вземат отдалечено и при преминаване по поточна линия.

Преносими и удобни за използване NIR спектрометри

NIR (Near-InfraRed) спектрометрите са предназначени да анализират състава на зърнените култури, използвайки близките инфрачервени абсорбционни характеристики на спектрите на пробите. Този вид анализатори са предназначени за композиционен анализ на зърно, зърнени храни, маслодайни семена, брашно и др.

Всички възможни параметри за проверка на качеството на зърното и зърнените продукти, като протеин, влага, масленост, запрашеност, твърдост и абсорбция на вода, могат да бъдат анализирани едновременно. Материалът за изследване се пуска отгоре директно в тестерната клетка на анализатора, без да има каквато и да е нужда от смилане или друга подготовка на пробата.

Пробите се подават през тестовата камера на уреда посредством стабилно „хранещо” устройство, след което автоматично се изхвърля. За да се анализират прахообразни проби, например пшенично брашно, е наличен специален опционален модул като допълнителен аксесоар.

Болшинството съвременни анализатори на зърно, могат да се оборудват допълнително с модул за измерване на теглото – Бушел, хектолитър или друго специфично тегло, за да се определи съотношението обем към тегло на пробата. Автоматичното регулиране на дължината на пътя позволява на потребителя в минимален срок да анализира множество проби от пълнозърнести и маслодайни семена.

Прецизният инструмент за проверка на качеството на зърното се контролира от лесен за използване софтуер, задвижван от икони, с помощта на модерен слайдър за стъкления панел, наречен COS (Central Operation Slider) при конкретни модели. За максимално удобно отчитане на анализите е добавен и цветен TFT дисплей с резолюция 640 × 480 пиксела.

Иновативният графичен потребителски интерфейс и неговите функции се използват много интуитивно. Потребителският интерфейс е изработен от стъкло за лесно хигиенно поддържане и почистване и дългогодишна работа без специална техническа поддръжка. Налични са множество математически модели за всички видове продукти за бърза инсталация на алгоритми и стартиране на анализа.

Предлаганите от нас анализатори на зърно и зърнени храни са компактни и удобни за използване в полеви условия и в специализирани лаборатории. Някои модели са проектирани за монтаж на комбайн, предназначени специално за зърнопроизводителите. Апаратите за изследване на зърнени култури са оборудвани с онлайн система за управление на данни.

Уредите от последно поколение позволяват измерване на качествените параметри на зърното в реално време, включително по време на товарене в контейнер, камион или кораб. С подобна система може да се контролира смесване на зърно от два силоза с цел постигане на параметрите на договора за доставка. Системата намира приложение в мелници и фуражни заводи за входящ контрол и осигуряване на равномерност на качеството на суровините.

Почти всички анализатори от тази категория дават възможност за връзка към системата за управляване на данни, използвана от потребителя, която автоматично качва параметрите в онлайн база данни. Чрез нея може дистанционно да се следят качествените показатели на зърното, заедно с тонаж, място на съхранение, разнообразие и друга информация чрез смартфон, таблет или компютър.

Виж още