Хидрофорна помпа с ежектор Taifu ATDP370A

 • Код на продукта: 4570005370
 • Наличност: В наличност
 • 277.00лв.


ПРОФЕСИОНАЛЕН МОНТАЖ ЗА ЦЯЛАТА СТРАНА
БЪРЗА ДОСТАВКА ЗА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ
ВРЪЩАНЕ НА ПРОДУКТА ДО 14 ДНИ

Хидрофорна помпа с ежектор Taifu ATDP370A

Хидрофорна помпа с ежектор с 24 литров буфер, оборудван с превключвател за налягане, засмукване с метално сито и насочен клапан. Максимално засмукване 25 метра.

Технически данни: 

ЗАХРАНВАЩО НАПРЕЖЕНИЕ 230 V
МОЩНОСТ 0,75 kW
МАКСИМАЛНА ДЪЛБОЧИНА НА ЗАСМУКВАНЕ 25 m
РАЗМЕРИ 410х275х225 mm
МАКСИМАЛЕН ДЕБИТ 30 l / min
ЧЕСТОТА 50 Hz
ОБЕМ НА БУТИЛКАТА 24 L
ДИАМЕТЪР НА ВРЪЗКАТА 1,25 x 1 x 1
ТЕГЛО 14 kg
МАКСИМАЛНА ВИСОЧИНА НА РАЗРЕЖДАНЕ 23 m

Комплект за доставка:

 • 24-литрова бутилка с хидрофор
 • Хидрофорна помпа
 • Клапан за налягане
 • Линеал във форма на 'Т'
 • Манометър
 • Ръководство за употреба
 • Декларация за съответствие
 • Ежектор
 • Метално сито и насочен клапан
 • 1.5 m захранващ кабел

Бутилката с хидрофор се доставя в картонена кутия, отделно от хидрофорната помпа.

Висококачествената хидрофорна помпа с ежектор Taifu ATDP370A е предназначена за изпомпване на вода от дълбоки кладенци и водоеми. За такива цели се препоръчва използването на специални помпи за сондажи - самозасмукващи повърхностни помпи с вътрешен ежектор и помпени станции, базирани на тях.

Помпата, която ви предлагаме използва 24 литров буфер, оборудван с превключвател за налягане, засмукване с метално сито и насочен клапан. Максималното засмукване е 25 метра при дебит 30 литра в минута и честота 50 Hz. Бутилката с хидрофор се доставя в картонена кутия, отделно от помпата.

Приложение и свойства на хидрофорния помпен агрегат

За водоснабдяване от открити резервоари, както и от плитки кладенци (дълбочината до водното огледало не надвишава 8 m), могат да се използват повърхностни самозасмукващи помпи с вътрешен ежектор. На повърхността са монтирани битови самозасмукващи водни помпи, а изпомпваната течност се подава към смукателния тръбопровод на помпата и се отвежда от нагнетателния разклонител по специални тръбопроводи.

Използването на хидрофор с ежектор по мнения на специалисти е удачно решение за автономно водоснабдяване на отделни сгради, вили, селски къщи, както и за организиране на поливане на зеленчукови градини, градински парцели, малки ферми. Този вид помпи могат да вземат вода от открити резервоари, резервоари за съхранение, плитки кладенци и извори.

На базата на такъв помпен агрегат е възможно да се организират автоматични водоснабдителни станции. Самозасмукващата хидрофорна помпа с вътрешен ежектор има способността да "самозасмуква", тоест може да засмуква вода под входната тръба на помпата (височина на засмукване до 8 метра).

Работата на помпата не пречи на наличието на въздух във входящия тръбопровод. Това е едно от предимствата на този тип помпи. Сред плюсовете на самозасмукващите помпени устройства трябва да се отбележи високата експлоатационна надеждност и стабилността на характеристиката на потока налягане, особено при модели с удължен вътрешен ежектор. Недостатък е високото ниво на шум, поради което се препоръчва помпите да се монтират в специални помещения.

Експлоатационни особености

Хидрофорът (комплекс помпена станция) служи за автоматизиране на подаването на вода на различни консуматори с цел стабилизиране на налягането на флуида, в съответствие с определените технически параметри на помпата, акумулатора и пресостата и удовлетворяване на условията за водоснабдяване на потребителите.

Обикновено такива станции са пригодени за работа с повърхностна хидрофорна помпа за вода като Taifu ATDP370A. Могат също да работят и с дълбочинни помпи, но в този случай връзката с акумулатора ще се осъществи чрез по-дълъг маркуч. Маркучът трябва да е защитен от вътрешно налягане на водата.

Такива устройства могат да повдигнат вода не повече от 8 метра (самозасмукваща височина на помпата) от водното огледало и всеки 10 метра от входящия маркуч към помпата трябва да се равнява на 1,5 m издигане на водата от източника. Дълбочината на източника не се взема предвид. Акумулаторът може да се използва на всякакъв капацитет и място.

За компактност на станцията е по-добре да използвате акумулаторен резервоар с хоризонтално разположение, а върху специалната му платформа за закрепване да поставите смукателен агрегат –  самозасмукваща хидрофорна помпа. Превключвателят за налягане обикновено се настройва фабрично за диференциално налягане в линията от 1,5 - 3 бара. Свързващият маркуч трябва да съответства на връзките на помпата (5-пътен нипел) и входа на акумулатора.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър


Подобни продукти

Промоции


Лесна поръчка

Попълнете Email и телефон и наш представител ще се свърже с Вас, за да потвърди поръчката Ви.

Име:
Email:
Телефон:*

ПОРЪЧАЙ