Газови моторни помпи  • 4,100.00лв.
Мотопомпите са незаменим помощник на стопаните в агро сектора, като все по-често изборът клони към професионалните газови помпи за вода. За да отговорим адекватно на всяко потребителско търсене, и този вид помпени агрегати присъства в каталога ни. Помпата с двигател HONDA  е отличен професионален модел с мощност 13 к.с. и максимален дебит 63 м3/час.

Предимства пред останалите разработки

Бензиновите мотопомпи се радват на най-голяма популярност на пазара на агро оборудване. Тъй като са автономни и работата им не е обвързана с електрическа енергия, те са отлична алтернатива на електрическите аналози, които изпомпват вода само там, където има изход за електрическо захранване.

Собствениците на частни къщи и стопанства придобиват моторни помпи не само за водоснабдяване, но и за поливане на зеленчукови градини, напояване на земя, за изпомпване на вода от естествен водоем, септична яма или от наводнено мазе. Колкото и икономични да са бензиновите и дизеловите помпени агрегати, при интензивна експлоатация разходите за гориво си остават високи.

Газовите моторни помпи са добър начин да се свие разхода на горива. Експертите са изчислили, че инсталирането на газов модул на моторна помпа намалява разходите за водоснабдяване, изпомпване на вода и поливане на земеделските площи точно три пъти.

Освен това, ако моторната помпа се използва стационарно в къща или в специално обособено помещение, тогава е напълно възможно да бъде свързана към главния газопровод в обекта и по този начин икономията на гориво ще бъде още по-голяма.

Елементарна конструкция – лесна експлоатация

Газовият модул за газови моторни помпи се състои от два основни детайла – карбуратор и редуктор. Технически модифицираният карбуратор функционира перфектно в тандем с бензинов двигател, а редукторът е настроен към изходното налягане на газа в дифузора на карбуратора.

Компактният редуктор на газ има добре замислен и проектиран дизайн. Проектиран е така, че при всяко включване на моторната помпа работата да се извършва на възможно най-високо ниво, и да се постига оптималният ефект от смесообразуването и пълнота на изгарянето на течния газ.

По-добрият вариант си остава да се закупи професионална газова моторна помпа с висока производителност и минимален разход на гориво. С нея си спестявате времето и усилията по модифициране на бензиновата мотопомпа с цел превръщането ѝ в двугоривна – на бензин и на газ.

Чрез присъединяване на ефективен помпен агрегат, чийто двигател се захранва на газ пропан или бутан, земеделските стопани не само намаляват разходите за работата на помпата, но и преминават към използване на изцяло екологично чист природен ресурс. Факт е, че газът, изгаряйки в двигателната камера, не дава толкова вредни отработени газове, колкото бензина, поради което е приет за екологично гориво.

Виж още