• Комплект кабели за свързване (импулсен генератор - батерия) + заземяване

Комплект кабели за свързване (импулсен генератор - батерия) + заземяване

  • Код на продукта: 0087
  • Наличност: В наличност
  • 4.00лв.


ПРОФЕСИОНАЛЕН МОНТАЖ ЗА ЦЯЛАТА СТРАНА
БЪРЗА ДОСТАВКА ЗА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ
ВРЪЩАНЕ НА ПРОДУКТА ДО 14 ДНИ

Свързващият кабел е с дължина 1 метър и е изработен от меден проводник с големина 1,5 мм². Жълтият проводник осигурява връзката между импулсния генератор и оградата, а жълто-зеленият проводник свързва импулсния генератор със земята.

Предлагаме комплект кабели за захранване и заземяване на генератор за електропастири. Кабелите имат за цел да осигурят съответно връзката между импулсния генератор и оградата, и тази на генератора със земята. Свързващият кабел използва меден проводник със сечение 1,5 мм². Дължината на кабелите е 1м. Качеството на продукта е гарантирано, осигурявайки непрекъсната и безпроблемна работа на електрическото ограждение.

Особености и функции на компонента

Заземяването на електрически огради не бива да бъде свързвано със заземяването на сгради и изобщо с електрически мрежи или водоснабдяване. От съображения за безопасност, кабелът за заземяване на електропастири би следвало да се монтира на безопасно разстояние (най-малко 10м) спрямо инсталирането му в сгради и водопроводни инсталации.

Поради тази причина се препоръчва да се използва специален кабел за високо напрежение за организиране на заземяването. Това е особено важно в случаите, когато електрическата ограда се намира на закрито и заземяващият кабел трябва да бъде изведен извън сградата. Задължително е да се използват заземителни клеми с оригинален произход и високо качество, тъй като ръждата по нискокачествените полюси ще попречи на съоръжението да изпълни своята функция.

Кабелите за свързване на импулсния генератор и заземяването трябва да бъдат закупени още когато ограждението е на ниво проект. За целта могат да се закупят и заземяващи стълбове, заедно с кабелите, като е задължително проводниците да бъдат защитени срещу високи напрежения до няколко хиляди волта.

Изборът на подходящия кабел за заземяване и начинът на използването му ще зависят от редица фактори, включително от вида на импулсния генератор (енергизатор). Енергизаторът трябва да бъде особено мощен, ако имате животни с дебела / плътна / дълга козина, дълга ограда или труден терен с гъста растителност.

Колкото по-мощен е енергизаторът, толкова по-важно е да се осигури правилно заземяване със заземителния стълб. Ролята на заземяващите стълбове на електрическите огради е да отвеждат електрическата енергия, която тече през животното в земята и обратно в енергизатора, като по този начин се затваря веригата.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър


Подобни продукти

Промоции


Лесна поръчка

Попълнете Email и телефон и наш представител ще се свърже с Вас, за да потвърди поръчката Ви.

Име:
Email:
Телефон:*

ПОРЪЧАЙ