Енергизатор за електропастир DL 4000

  • Код на продукта: 0089
  • Наличност: Разпродаден
  • 220.00лв.


ПРОФЕСИОНАЛЕН МОНТАЖ ЗА ЦЯЛАТА СТРАНА
БЪРЗА ДОСТАВКА ЗА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ
ВРЪЩАНЕ НА ПРОДУКТА ДО 14 ДНИ

Енергизатор, или както се нарича у нас електропастир е устройство, което генерира импулси с високо напрежение, които достига до оградната система. Напрежението на тези импулси е достатъчно силно, че може да наелектризира огради с голяма дължина, но ако амперажът е нисък, той не причинява физически наранявания, само токов удар и страх за животните от това да не повторят опита си за бягство, или злонамерени хора, които се опитват да проникнат в огражденията.

Устройството може да се захранва от 220 V чрез 12 V адаптер или от автомобилна батерия (акумулатор) 12 V.  Батерията може да се зарежда със слънчева система. Устройството DL 4000 е идеалният избор за ограждане или държане далеч от домашни или диви животни - овце, кози, прасета, коне, крави, кучета, диви свине, елени, мечки, вълци, лисици и др. Енергията, осигурена от устройството, е доста силна, така че не е подходяща за малки животни - малки кучета или котки, пилета и т.н. Уредът трябва да се монтира на места защитени от вода и влага. В случай на захранване от 12 V, 45 Ah батерия, устройството може да работи от 10 до 15 дни.

Спецификации

Захранващо напрежение 12 V
Потребление 1.2 W
Максимално изходно напрежение 11 000 V
Максимално изходно напрежение при товар от 500 Ω 4 900 V
Максимална теоретична дължина на оградата 25 000 m
Максимална практическа дължина на оградата 6000 m
Максимално съхранена енергия 5.4 J
Максимална импулсна енергия 4 J
Клас на защита II
Степен на защита IP44
Материал на кутията  Пластмаса
Размери 285 × 210 × 100 mm
Тегло 1,9 kg
Гаранция 2 години

С увеличеното използване на електрически огради за защита на стопанските животни и контролиране на пашата, болшинството производители се стараят да подобряват непрекъснато своите електропастирни системи. Енергизатор DL 4000 е ефективно захранващо устройство, чиято задача е да генерира електрически импулси, които да спират животните (диви и стопански) да преминават оградената територия.

Какво е устройството и функцията на енергизатора?

Може би най-важната част от всяка електрическа оградна система е енергизаторът. От ранните дни на електрическото ограждане, най-често използваните енергизатори преобразуват електрическата енергия или от стандартен 110 волтажен променлив ток, или от 9 волта постоянна постоянна батерия в по-високо напрежение, постоянен ток, пулсиращ заряд, след което я изпращат към електрическата оградна тел.

Опитите за увеличаване на количеството електричество, генерирано от тези контролери, се превърнаха в чудесен източник на пожари в плевни и тревни площи. Разработването и популяризирането на нови видове енергийни системи напредва бавно до началото на 60-те години на миналия век.

По това време изследователи от Нова Зеландия демонстрират технология, която предава големи количества електрическа енергия (висока сила на тока и високо напрежение) през оградна система за изключително кратък период от време ( милисекунди), ефективно захранвайки всички проводници, които биха направили конвенционалния енергизатор неефективен.

Следващата стъпка в развитието на енергизаторите в стила на „Нова Зеландия“ е развитието на електрониката, която може надеждно да захранва с високо напрежение, силен ток и краткотраен прилив на мощност. Първите енергизатори по този прототип използват система, много подобна на разпределителя на автомобила, използвайки механичен превключвател и намотка.

Те бързо се превърнаха в следващото поколение енергизаторни устройства, които използват твърдотелна електроника. Това им позволява да доставят големи количества енергия със съвсем малко съпротивление (импеданс) за много кратки периоди от време, обикновено около 0,0003 секунди.

Енергизаторът DL4000 може да бъде закупен от нас и като самостоятелно устройство, и в комплект със соларен панел за захранване на батерията. И двата варианта са едно рентабилно решение, което ще гарантира непрекъснатата работа на вашето оградно съоръжение.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър


Подобни продукти

Промоции