Енергизатор за електропастир DL – 3200 – 3.2J

  • Код на продукта: 0222
  • Наличност: В наличност
  • 220.00лв.


ПРОФЕСИОНАЛЕН МОНТАЖ ЗА ЦЯЛАТА СТРАНА
БЪРЗА ДОСТАВКА ЗА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ
ВРЪЩАНЕ НА ПРОДУКТА ДО 14 ДНИ

DL 3200 е идеалният избор за задържане на домашни или диви животни - кучета, овце, кози, прасета, коне, крави, диви свине, елени, вълци, лисици, мечки и др. Енергизаторът е предназначен за ограда с максимална дължина 7000 метра.

Може да се захранва от 230 V чрез 12 V адаптер или от 12 V акумулатор (и двете не са включени в пакета). 12 V / 45 Ah акумулатор осигурява достатъчно мощност за захранване на устройството за 12-16 дни.

ВНИМАНИЕ: Енергизаторът трябва да бъде монтиран на място далеч от влага (дъжд, сняг)!

Съдържание на комплекта

  • Енергизатор за електропастир DL 3200 - 1 бр.

  • Комплект захранващ кабел (за свързване на батерията - енергизаторът) - 1 комплект.

  • Комплект кабели за свързване на устройството - електрическа ограда + уред - заземяване - 1 комплект.

  • Ръководство за потребителя и многоезичен гаранционен сертификат.

  • Книга "Ръководство за изграждане на електрическа ограда".

Спецификации:

 Захранване 12 V
Консумация 110 mA
Максимално изходно напрежение 12000 V
Максимално изходно напрежение при товар от 500 Ω 7600 V
Максимална дължина на оградата 7000 m
Максимално съхранена енергия 4.16 J
Максимална импулсна енергия 3.2 J
Клас на защита II
Степен на защита IPX4
 Материал на корпуса Пластмаса
Размери 210 × 267 × 100 mm
Тегло 1,75 kg

Импулсният генератор – енергизатор е основен компонент на всяка електрическа ограда. Той генерира електрическите импулси, които възпрепятстват преминаването на животни (домашни и диви) отвъд оградената територия. Моделът, който ви предлагаме е подходящ за енергизиране на различни видове електропастири. Може да се захранва от 230 V, чрез 12 V адаптер или от 12 V акумулатор.

Характеристики и свойства

Енергизаторът е с максимална импулсна енергия 3.2J и предназначен за захранване на огради с максимална дължина 7000 м. Корпусът му е изработен от пластмаса, а защитата му е от клас 2, което означава, че следва да се монтира на място, защитено от влага. Не е желателно да се използва на места, където съществува риск от намокряне.

Устройството се доставя в комплект с необходимите за свързването на батерията захранващи кабели (пълен комплект), както и набор от кабели за свързване на устройството към оградата и уред за заземяване. На разположение на купувача са и сертификат и ръководство за употреба. Включено е и ръководство за изграждане на електропастир.

Ролята на енергизатора в системата е ключова. Той преобразува електрическата енергия от мрежата или батерията, за да създаде импулс с високо напрежение. Импулсът е много кратък и се повтаря на всяка секунда. Импулсът бива наричан още „шок”, предизвиквайки неприятно усещане у животните, когато те докоснат ограждението.

Импулсът, който е преминал през животното след това протича обратно през земята и към кола за заземяване, като по този начин създава верига. Шокът е неприятен, така че енергизаторът заедно с цялото оградно съоръжение представлява ефективно възпиращо средство при следващ контакт на животното с оградата. Животното си спомня неприятното преживяване и избягва да докосва отново проводниците.

Изборът на енергизатор изисква да се направи детайлно проучване на възможните варианти и да се избере най-подходящото устройство. Трябва да се вземе предвид дължината на оградата, както и вида на животните, чието преминаване трябва да бъде предотвратено. Взема се предвид и вида на използваната ограда.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър


Подобни продукти

Промоции


Лесна поръчка

Попълнете Email и телефон и наш представител ще се свърже с Вас, за да потвърди поръчката Ви.

Име:
Email:
Телефон:*

ПОРЪЧАЙ