Енергизатор за електропастир AS-1100 с адаптер за захранване

  • Код на продукта: 0012
  • Наличност: Разпродаден
  • 169.00лв.


ПРОФЕСИОНАЛЕН МОНТАЖ ЗА ЦЯЛАТА СТРАНА
БЪРЗА ДОСТАВКА ЗА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ
ВРЪЩАНЕ НА ПРОДУКТА ДО 14 ДНИ

Енергизатор, или както се нарича унас електропастир е устройство, което генерира импулси с високо напрежение, които достигат до оградната система. Напрежението на тези импулси е достатъчно силно, че може да наелектризира огради с голяма дължина, но ако амперажът е нисък, той не причинява физически наранявания, само токов удар и страх за животните от това да не повторят опита си за бягство, или злонамерени хора, които се опитват да проникнат в огражденията.

Устройството може да се захранва от 220 V чрез 12 V адаптер или от автомобилна батерия (акумулатор) 12 V. В този случай няма да се нуждаете от адаптера за захранване. Батерията може да се презарежда със слънчева система. AS-1100 е идеалният избор за ограждане или държане далеч от домашни или диви животни - овце, кози, прасета, коне, крави, кучета, диви свине, елени, мечки, вълци, лисици и др. Енергията, осигурена от устройството, е доста силна, така че не е подходяща за малки животни - малки кучета или котки, пилета и т.н. Уредът трябва да се монтира на места защитени от вода и влага.

Спецификации на AS-1100

Захранващо напрежение 12 V или 230 V
Потребление 65 mA
Максимална теоритична дължина на оградата  12 000 m
Максимална практическа дължина на оградата 200 m
Максимално съхранена енергия 1.1 J
Максимално импулсна енергия 0.5 J
Материал на кутията Пластмаса
Размери 120 × 160 × 70/90 mm
Тегло 0.85 kg
Гаранция 2 години

Спецификации на адаптера за захранване

Входно напрежение - 100-240 V, 50/60 Hz
Изходно напрежение 12 V
Изходен ток 1000 mA
Защита от късо съединение Да
Стабилизиран Да

Енергизаторът PASTUCH AS 1100 е генератор на електрически импулси, предназначен за захранване на електрически ограждения, използвани при отглеждане на животни на открито и за защита на полски и горски култури от хищни животни и вредители. Устройството може да се използва също за захранване на електрически огради в обори и други закрити помещения.

Характеристики и принцип на работа

Импулс генераторът работи със специален трансформатор AC 1000mA / 12V (продава се в комплекта) и 12V батерии. Предназначен е за енергизиране на къси и средно дълги огради до 12 км. Импулсният генератор може да се захранва от мрежата на 220 V, чрез 12 V адаптер или от автомобилна батерия (акумулатор) 12 V. В този случай няма да се нуждаете от адаптера за захранване. Батерията може да се презарежда от слънчева система.

Електрическият енергизатор за ограда преобразува захранването от мрежата или батерията в импулси с високо напрежение. Енергетизаторът изпраща генерирания импулс към изолирана оградна линия около веднъж на секунда. Импулсът обикновено е дълъг едва около 150 микросекунди. Този импулс обикновено се нарича "шок" и се усеща от всяко животно, което докосне електрифицираната ограда.

Когато животното влезе в контакт с ограждението, веригата е затворена и в този момент животното получава лек електрически шок. След това токът преминава през земята обратно към заземителната система и затваря веригата. Именно шокът отказва животните от натиск върху линията на оградата.

Електрическата ограда е по-скоро психологическа бариера, отколкото физическа, така че всяко животно трябва да бъде обучено да спазва границите на ограждението. Болката, която животното изпитва, е краткотрайна и не му вреди физически, за разлика от бодливата тел, която би могла да причини силни поражения и дълготрайна болка, като същевременно уврежда кожата и тъканите.

Мрежовите енергизатори трябва да се инсталират чрез монтиране на стена, под капак и извън обсега на деца. Също така е препоръчително да монтирате енергизатора в положение, при което е по-малко вероятно да бъде повреден от машини и далеч от запалими материали. Всички наши енергизатори се доставят с подробни инструкции за монтаж, които трябва да бъдат прочетени преди инсталирането.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър


Подобни продукти

Промоции