Автоматични спринцовкиПланово отглежданите животни в животновъдните стопанства преминават множество процедури по обезпаразитяване, превенция на заболявания и лечение, включващи ваксинация. Следването на предварително изготвените имунизационни календари е още една от многото причини фермите да се сдобият с нужния им брой автоматични спринцовки. Предлагаме сертифицирани ветеринарни инжектори за масово приложение на лекарствени препарати.

Приложение и характеристики

В животновъдните стопанства все още се използва ветеринарната спринцовка за многократна употреба. С нея подкожно или мускулно се вкарват лекарства, имунизационни ваксини, стимуланти и витамини. Ваксинират се както новородените, така и зрелите животни.

Стандартната спринцовка има своите предимства – удобен захват, плоски силиконови бутала за удобна работа при всякакви условия, устойчивост на счупване и надеждно фиксиране на иглите, когато продуктът съответства на международния стандарт за присъединяване на игли към спринцовки. Сериозен неин недостатък е необходимостта инжекционните разтвори да се изтеглят от флакони с различен обем и да се дозират.

Днес пазарът на ветеринаромедицински продукти предлага значително по-удобните за работа автоматични спринцовки. Те притежават предимството на точното и прецизно дозиране на препаратите в диапазон 0.2 – 0.5 мл. Имат също и нужната здравина (устойчивост на счупване) и подлежат на стерилизиране.

Разполагат с държач за бутилки и гъвкава тръбичка с игла за изпомпване от по-големи контейнери, както и с пълен комплект уплътнения. Иглата на автоматичната спринцовка е с остър пробивен връх, с което се понижава неприятното усещане у инжектираното животно, като по този начин се ограничават вероятните инциденти, при които могат да се наранят и животното, и лицето, изпълняващо процедурата.

Друга форма на автоматични спринцовки са дозиращите помпи. Те представляват дозатори с автоматично калибриране и регулируема скорост на инфузията. За тях е характерна високата точност на разчетените количества и стабилно поддържане на зададената скорост на инфузия. Изключително подходящи са за микродозиране на различни разтвори. Работят със стандартни стерилни спринцовки.

Ветеринаромедицинската практика в животновъдството следва строго определени методи на действие, съдържащи се в рамките на ЕС за отглеждане на селскостопански животни. Съвременното професионално оборудване за професионална грижа във фермите има за цел не само да повиши качеството на продукцията, но и да осигури оптимални грижи и максимален комфорт на добитъка.

Препаратите, прилагани с различни цели следва да са регламентирани за съответните нужди, както и да са дозирани изключително прецизно. Дозата трябва да бъде с концентрация, гарантираща постигане на желания ефект, но тя в никакъв случай не бива да се надвишава, за да не се допусне наличие на остатъчни количества в млякото и месото.

Модерните стопанства все по-често се насочват към използването на автоматични спринцовки, защото с тях рисковете от грешки са почти напълно елиминирани. Това важи в пълна степен и за устройствата за дистанционно въвеждане на медикаменти и препарати с превантивна или лечебна цел. Предимството им е, че позволяват животните да се инжектират от безопасно разстояние.

Съвременните методи за ветеринаромедицинска грижа включват също използване на безиглови орални и интрадермални инжектори. С тях подаването на течни лекарства, ваксини и витамини през устата е прецизирано и е най-малко стресиращо. Особеното при безигловите инжектори е, че не използват игла.

Въвеждането на медикаментите става през кожата, чрез директно насочване на струя под високо налягане. Най-модерните инжекторни устройства имат опция за запаметяване на над 1000 записа от проведени ваксинации и имунизации.

Виж още

Няма добавени продукти в тази категория.Няма добавени продукти в тази категория.