Поцинковани лозарски колове с различни размери

 • Производител: Euroagro
 • Код на продукта: POCINKOVANI LOZARSKI KOLOVE S RAZLICHNI RAZMERI
 • Наличност: 2 -3 Дена
 • ПО ЗАПИТВАНЕ

ОпцииПРОФЕСИОНАЛЕН МОНТАЖ ЗА ЦЯЛАТА СТРАНА
БЪРЗА ДОСТАВКА ЗА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ
ВРЪЩАНЕ НА ПРОДУКТА ДО 14 ДНИ

Поцинковани лозарски колове с различни размери

Освен за лозарски, тези колове могат да се използват за земеделски стопанства или за ограничаване на площ, която би ограничила достъпа до тази зона. Такива стълбове са много полезни, когато не е нужно да вдигате ограда.

Технически спецификации

 • Материал: поцинкована ламарина
 • Последващ процес: поцинковане

Ползи

 • Различна ширина
 • Достъпни цени
 • Превъзходно качество

Цена

 • При размери: дебелина 1,5 mm, височина 2200 mm - 13.70 лв / брой
 • При размери: дебелина 1,5 mm, височина 2400 mm - 15.00 лв / брой
 • При размери: дебелина 1,5 mm, височина 2500 mm - 15.50 лв / брой
 • При размери: дебелина 1,5 mm, височина 2800 mm - 17.40 лв / брой
 • При размери: дебелина 1,5 mm, височина 3000 mm - 18.60 лв / брой
 • При размери: дебелина 2,0 mm, височина 2200 mm - 18.60 лв / брой
 • При размери: дебелина 2,0 mm, височина 2400 mm - 20.30 лв / брой
 • При размери: дебелина 2,0 mm, височина 2500 mm - 21.20 лв / брой
 • При размери: дебелина 2,0 mm, височина 2800 mm - 23.70 лв / брой
 • При размери: дебелина 2,0 mm, височина 3000 mm - 25.40 лв / брой

Срок на производство

 • Този продукт е произведен за период от една седмица.

Гаранция

 • Продуктът има сертификат за съответствие.

Приложение

 • Продуктът се използва в земеделски стопанства, за делимитация на площ и др.

Поддръжка

 • Този продукт не изисква специална поддръжка.

Монтаж

 • Продуктът може лесно да бъде монтиран без специализирана помощ.

Нуждата от висококачествени поцинковани колове е най-голяма в земеделските и животновъдни стопанства. Коловете, които ви предлагаме, са отлично решение за подпори в лозя и овощни градини. Намират също широко приложение в изграждането на временни и постоянни ограждения. Осигуряваме богат избор от размери – височината варира от 2.2 до 3м, а дебелината: от 1,5 до 2,0мм.

Защо стълбовете от поцинкована ламарина са рентабилна инвестиция?

Категорично препоръчваме да използвате висококачествени поцинковани колове за ограда, вместо по-ненадеждни укрепителни елементи. Цената, която предлагаме е невероятно ниска, а в същото време качеството на продукцията ни е изключително високо. Всеки продукт се предлага със сертификат за съответствие и не изисква допълнителна поддръжка в периода на експлоатация.

Този вид укрепваща конструкция има множество предимства. Металните лозарски колове са устойчиви на резки температурни промени и неблагоприятни атмосферни условия. Експлоатационният им живот е много по-дълъг спрямо други видове подпори. По дълготрайност не могат да им съперничат дори коловете от бетон.

Високата механична якост и дълъг работен живот се постигат чрез специална технология на нанасяне на защитното покритие, позната като поцинковане. От значение е също качеството на базовия материал, който в случая е стомана с дебелина 1,5 – 2мм. В конструкцията на подпорите са осигурени отвори и канали за прокарване на тел при интервал 100мм.

Бетонните и дървените колове за ограда, за разлика от металните, се разрушават в голяма степен вследствие на неблагоприятното време. Стоманените от друга страна са по-леки, но същевременно значително по-стабилни от бетонните. Поради по-ниското им тегло, монтажно-укрепителните операции са по-лесно изпълними.

Експлоатационните разходи с тях са минимални. Ако например, бетонен стълб се наклони или падне, той повлича цялата редица със себе си поради тежестта си. За възстановяване на носещата конструкция в лозови масиви и дворни ограждения ще са необходими значителни усилия и материални разходи. Стоманените стълбове със защитно цинково покритие нямат този недостатък.

Коловете се монтират лесно, като това може да стане ръчно или механично с помощта на хидравлична земекопна машина. Стабилно укрепване може да се постигне във всякакъв тип почва, а конструкцията е достатъчно стабилна дори при плитък монтаж. Стълбовете от поцинковани метали са устойчиви на голямо натоварване и рядко се нуждаят от ремонт.

В сравнение с бетонните и дървените подпори, металните поцинковани стълбове са нужни в много по-малък брой за ограждане на хектар площ - до 800 бр. В зависимост от отглежданите култури разстоянието между опорите е до 6 м. Стълбовете са предназначени за използване в лозя, овощни градини, оранжерии и др. Често се използват и като опори за огради от мрежа или тел. Срокът им на експлоатация е повече от 40 години.

Метални колове от производител – качество на достъпна цена

За повишаване на ефективността на производството на грозде и намаляване на разходите е необходима комплексна механизация на технологичните процеси. Дейностите включват обработка на почвата, торене, прибиране на реколтата, дълбоко разрохкване на междуредията и др. Тези процеси са не само възможни, но и лесно изпълними при наличието на система за поддържане на лозята.

Нашата компания произвежда метални поцинковани стълбове на изгодна цена, с които се оформя т.нар. пергола. Коловете са изработени от поцинкован профил с щамповани куки, нужни за окачването на тел. Използвайки технологията за покриване и полупокриване на лозови култури върху метални подпори, телта се отстранява от куките и се окачва отново през пролетта, без да се увреждат растенията.

Валцуваните профили за укрепване на лозя имат редица предимства:

 • Експлоатационният живот на антикорозионното покритие е 50-70 години;
 • Лекота на инсталиране и подмяна;
 • Ниско тегло;
 • Позволяват въвеждането на механизация при обработката на насажденията.

Ако направим сравнителен анализ на издръжливостта и надеждността на коловете от метал спрямо тези от железобетон и дърво, ще установим, че първият вид превъзхожда останалите два по множество показатели. Така например предимство на стомано-бетонната конструкция е ниската цена, но недостатъците включват: стандартна дължина от 2,4 м, голяма маса, крехкост, лесна повреда от удари.

По същия начин , ако решите да използвате дървен вместо поцинкован стълб, ще установите, че предимството му се състои единствено в по-ниската цена. Недостатъците от друга страна включват: експлоатационен живот 12-15 години, разход на дървесина на 1 хектар лозе, с отчет на отпадния продукт 30-35 m3/куб, само твърда дървесина. Препоръчително е да се използват в залесени площи.

При нас ще намерите поцинкован кол за ограда с дължина 3м., който е същевременно с ниско тегло и висока якост – нещо особено важно при транспортно-разтоварителни операции. Стълбовете ни имат дълъг експлоатационен живот и дизайн, улесняващ изграждането на укрепителни системи за лозя и ограждения.

Конструкцията е проектирана по такъв начин, че при сблъсък стълбът отнема енергията на удара и ограждението не се поврежда. Всичко това прави възможно прехвърлянето на лозарството към интензивни, евтини енерго- и ресурсоспестяващи технологии, които повишават трайността, добива и качеството на продукцията.

Ползи, за които вероятно не знаете

Колекционери-сортоизпитватели, отглеждащи касис и цариградско грозде на пергола, са установили, че с използването на метални колове за лозя сборът от плодове се е увеличил с 5-10%, както при естествено, така и при свободно опрашване от други сортове. Като цяло добивът се е увеличил с 40%.

Инвестирайки в качествени лозарски колове на ексклузивни цени, същите производители отчитат, че нивото на увреждане на растенията от болести (антракноза и септориоз) се е понижило, тъй като растенията, отглеждани по този метод са по-добре проветрени.

Друго предимство на отглеждането на касис и цариградско грозде с помощта на поцинковани колове за лозя при изграждане на пергола е 2-кратно увеличение на добива поради увеличаване гъстотата на засаждане. Осветеността на растенията при този тип култивиране се увеличава с 30%, така че високата гъстота на засаждане не влияе върху нетната производителност на фотосинтезата.

Пълен цикъл – производство и продажба

Производството на метални колове за лозе се извършва по поръчка на клиента. При изработката се отчита дължината, сечението на профила, дебелината на цинковото покритие, дизайна на укрепващите детайли. Цената на поцинкованите лозарски колони е по-висока от тази на стоманобетонните или дървените, но експлоатационният живот на цинковото покритие е 50-70 години (при дървените е 12-15 години). Рентабилността е налице.

Можете да закупите поцинковани колове за лозя на изгодна цена от всяка точка на страната. Поръчките се изпълняват в минимални срокове. Обикновено такъв продукт се произвежда за срок от една седмица. Имаме пълния капацитет да произведем извънредно големи количества за не по-дълъг времеви период.

Поцинкованите ни метални лозарски колове са придружени от сертификат за съответствие с установените международни стандарти.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър


Подобни продукти

Промоции


Лесна поръчка

Попълнете Email и телефон и наш представител ще се свърже с Вас, за да потвърди поръчката Ви.

Име:
Email:
Телефон:*

ПОРЪЧАЙ