Покрития против сланаШирока гама покрития против слана ще помогнат на фермерите да противодействат ефективно на един от най-сериозните проблеми в земеделието – измръзването на насажденията. Нашите нетъкани фолиа от полипропилен са UV-стабилизирани за гарантирана дълготрайност и устойчивост на слънчевите лъчи и други атмосферни влияния. Продуктите от категорията са с широко приложение: селско стопанство, градинарство, овощарство и лозарство.

Характеристики и свойства

Агрометеорологията разглежда взаимодействието между метеорологичните и хидрологичните фактори, от една страна, и селското стопанство в най-широк смисъл, включително градинарството, животновъдството и горското стопанство, от друга. Целта е да се проучат и дефинират такива взаимодействия, а след това да се приложат познанията за атмосферата на практика в селското стопанство.

Въпреки впечатляващия напредък на селскостопанската технология в последните няколко десетилетия, земеделското производство остава зависимо от времето и климата. Пределно ясно е, че климатичните промени ще играят все по-голяма роля в земеделието, тъй като хранителните ресурси намаляват, докато населението на Земята се увеличава с бързи темпове.

Специалните покрития против слана на водещи производители претърпяха редица подобрения. Проблемите, тревожещи производителите, сред които и измръзването, днес са лесно решими. Богата гама тъкани е налична на пазара, сред които могат да се срещнат както по-скъпи, така и съвсем достъпни като цена разработки.

Целта на разнообразието от материи и тяхното устройство е да се направи отглеждането на цветя и други култури много по-лесно и удобно, и преди всичко да се гарантира рентабилността на вложените труд и финансови инвестиции. Когато се касае за защита на растенията от агресивните климатични условия, справянето с измръзването е в челото на списъка.

Покритията, разработени за защита на културите от слана са изработени от различни материали – най-често от UV-стабилизиран полиетилен. При избора на такъв продукт е важно да се обърне специално внимание на неговите характеристики. Факторът, който трябва да се вземе предвид, е дали материалът е порест или не. Ако използваното покритие е недостатъчно поресто, то не може да осигури циркулация на въздушния поток.

При липса на свободна циркулация на въздух, растенията се задушават, което би могло да доведе до загниване и увяхване на културите. Големите температурни амплитуди през деня и нощта са друг проблем, с който качествените покрития против слана се справят успешно. Измръзването на насажденията често се случва при слаба подготовка, когато сезонът не предполага подобни катаклизми.

През пролетта и есента се случва следното: почвата се нагрява през деня, но през нощта температурите падат и топлият въздух от почвата започва да се издига на повърхността. В същото време, студеният въздух, който е по-плътен, се спуска, за да запълни свободното пространство. Целта на всяко покритие е да гарантира, че топлината ще остане в почвата, а няма да се издигне над нейната повърхност.

Земеделските покрития срещу слана са ефективни в различна степен, в зависимост от вида на материала, неговата структура и плътност. Изборът трябва да се базира на географския регион, в който защитата ще се използва, както и на вида на културите и времето на засаждане.

Добрата новина е, че почти всички защитни тъкани осигуряват и допълнителни защити. Те могат да послужат и като бариера срещу насекоми, птици и някои заболявания. При крупни химически третирания от въздуха срещу различни вредители, термо-фолиото ще предпази плодовите и зеленчукови насаждения от нежеланата химическа атака.

Виж още

Няма добавени продукти в тази категория.Няма добавени продукти в тази категория.