Мрежи против слана  • 0.27лв.

  • 0.27лв.

  • 18.40лв.

Капризите на времето са главен неприятел на земеделските стопани и хората, отглеждащи собствена плодово – зеленчукова продукция. Ниските температури през пролетта и есента водят до формиране на тънък скреж върху почвата и надземната част на растенията. Вашите цветя, плодове и зеленчуци могат да бъдат защитени от неприятните атмосферни условия с нашите висококачествени мрежи против слана.

Характеристики и предимства

Инсталирането на защитни тъкани директно върху наскоро засадените лехи осигурява надеждна защита срещу измръзване на растенията, и по този начин помага за увеличаване на добива в края на сезона. Мрежите против слана са изработени от нетъкан полипропилен, който е UV-стабилизиран за максимална устойчивост на слънчевите лъчите.

Структурата на такава мрежа свободно пропуска преминаването на въздух и вода, така че насажденията да се предпазят от загниване. Посевите могат да се поливат, без да е необходимо мрежата да се премахва. Тъканите са специално проектирани за защита на културите от скреж, сняг, градушка, силен вятър и насекоми.

Предпазните мрежи позволяват по-ранно посяване на земеделски култури и цветя, което ги прави чудесна алтернатива на оранжерийното отглеждане. С покритията срещу измръзване, земеделските стопани имат възможност да увеличават броя посеви за сезон, увеличавайки по този начин добива и печалбата.

Приложението на anti-frost тъканите в земеделието е широко. Освен срещу слани, мрежите предпазват растенията и от сняг, градушки, вятър и насекоми. Защитават успешно разсадите в зеленчукови градини, както и цвета и плода на овощните дървета при краткотрайни заскрежавания и температури до 5 градуса под нулата.

Мрежата влиза в ролята на термичен буфер, улавящ топлината, съхранявана в земята. Тази топлина представлява топлинна маса, загрята от UV-лъчите през деня, чиято радиална стойност се връща в атмосферата през нощта.

Мрежата по същество улавя тази термична делта, като не ѝ позволява да се върне толкова бързо в атмосферата, създавайки температурна разлика от няколко градуса. Тази разлика е напълно достатъчна за спасяване на насажденията, създавайки ефект на оранжерия. Покритията предотвратяват загуби на стойност хиляди левове в по-големите земеделски стопанства.

Полиетиленовите мрежи против слана предотвратяват директния контакт на растенията с нощната роса. С настъпването на нощта, росата влиза в директен контакт с растителната тъкан на плодовете, зеленчуците и цветята. Тази влага, когато температурата падне около и под нулата, променя състоянието си от течно в твърдо. Скрежът „попарва” незабавно по-чувствителните и нежни растения.

С поставянето на мрежа, действаща като щит, влагата остава на повърхността на тъканта, без да може да достигне полезните култури и да им навреди. Специално създадените за целта мрежи против слана са леки с тегло 17грама./кв.м. и следователно с тях се оперира много лесно. Предлагат се в различни цветове и размери. Позволяват многократна употреба за няколко сезона.

Всеки земеделски производител знае, че изкарването на готовата продукция на пазара една седмица по-рано от конкуренцията, може да увеличи значително финансовите му приходи. И обратното – късната готовност кара много производители да изоставят реколтата си или да я дадат за храна на животните, тъй като нейното събиране би било по-скъпо от това, което плаща пазарът.

Чрез нашите мрежи против слана, ние ви даваме възможност да създадете идеалния микроклимат в лехите, който ще форсира развитието на семената и разсада чрез загряване на почвата и улавяне на топлината в защитната термична постелка. Този ефект позволява да се премине към вегетативния етап в момент, когато земеделците, които не използват тази технология, все още не могат да преминат към засаждане или пресаждане на културите.

Виж още