Мрежа против сланаКапризите на времето са главен неприятел на земеделските стопани и хората, отглеждащи собствена плодово – зеленчукова продукция. Ниските температури през пролетта и есента водят до формиране на тънък скреж върху почвата и надземната част на растенията. Вашите цветя, плодове и зеленчуци могат да бъдат защитени от неприятните атмосферни условия с висококачествена мрежа против слана на изгодна цена.

Характеристики и предимства

Инсталирането на защитни тъкани директно върху наскоро засадените лехи осигурява надеждна защита срещу измръзване на растенията, и по този начин помага за увеличаване на добива в края на сезона. Мрежите срещу слани са изработени от нетъкан полипропилен, който е UV-стабилизиран за максимална устойчивост на слънчевите лъчите.

Структурата на такава мрежа свободно пропуска преминаването на въздух и вода, така че насажденията да се предпазят от загниване. Посевите могат да се поливат, без да е необходимо мрежата да се премахва. Тъканите са специално проектирани за защита на културите от скреж, сняг, градушка, силен вятър и насекоми.

Предпазните мрежи позволяват по-ранно посяване на земеделски култури и цветя, което ги прави чудесна алтернатива на оранжерийното отглеждане. С покритията срещу измръзване, земеделските стопани имат възможност да увеличават количеството на посевите за сезон, увеличавайки по този начин добива и печалбата.

Приложението на полиетиленовата мрежа против слана в земеделието е широко. Освен срещу слани, мрежите предпазват растенията и от сняг, градушки, вятър и насекоми. Защитават успешно разсадите в зеленчукови градини, както и цвета и плода на овощните дървета при краткотрайни заскрежавания и температури до 5 градуса под нулата.

Мрежата влиза в ролята на термичен буфер, улавящ топлината, съхранявана в земята. Въпросната топлина представлява топлинна маса, загрята от UV-лъчите през деня, чиято радиална стойност се връща в атмосферата през нощта.

Мрежата по същество улавя тази термична делта, като не ѝ позволява да се върне толкова бързо в атмосферата, създавайки температурна разлика от няколко градуса. Тази разлика е напълно достатъчна за спасяване на насажденията, създавайки ефект на оранжерия. Покритията предотвратяват загуби на стойност хиляди левове в по-големите земеделски стопанства.

Полиетиленовите мрежи против слана предотвратяват директния контакт на растенията с нощната роса. С настъпването на нощта, росата влиза в директен контакт с растителната тъкан на плодовете, зеленчуците и цветята. Тази влага, когато температурата падне около и под нулата, променя състоянието си от течно в твърдо. Скрежът „попарва” незабавно по-чувствителните и нежни растения.

С поставянето на мрежа, действаща като щит, влагата остава на повърхността на тъканта, без да може да достигне полезните култури и да им навреди. Специално създадените за целта мрежи против слана са леки с тегло 17грама./кв.м. и следователно с тях се оперира много лесно. Предлагат се в различни цветове и размери. Позволяват многократна употреба за няколко сезона.

Всеки земеделски производител знае, че изкарването на готовата продукция на пазара една седмица по-рано от конкуренцията, може да увеличи значително финансовите му приходи. И обратното – късната готовност кара много производители да изоставят реколтата си или да я дадат за храна на животните, тъй като нейното събиране би било по-скъпо от това, което плаща пазарът.

Чрез всяка наша мрежа за слана, ние ви даваме възможност да създадете идеалния микроклимат в лехите, който ще форсира развитието на семената и разсада чрез загряване на почвата и улавяне на топлината в защитната термична постелка. Този ефект позволява да се премине към вегетативния етап в момент, когато земеделците, които не използват тази технология, все още не могат да преминат към засаждане или пресаждане на културите.

✅ Пречи ли мрежата против слана на правилното развитие на насажденията❓

Мрежите против слана представляват изключително леки материи, които пропускат необходимите на растенията въздух и светлина. Теглото на мрежата е минимално, така че да не се смазват нито листата и стеблата, нито цвета на културите. Дишащата и светлопропусклива материя е с тегло 30 гр на квадратен метър. Това тегло предпазва културите при температури от 4 ° до 6 °С напълно ефективно.

✅ Предпазват ли фолиата против слана растенията от силен вятър и как❓

Фолиата против слана защитават зелената част и цвета на растенията по време на спад в температурите и силен вятър, предпазвайки ги от счупване. Като цяло такава защита е нужна единствено през вегетационния период на отглеждане, и се използва за защита на овощни дървета и лозя. През зимата предпазните мрежи не са необходими на тези култури, стига да се отглеждат при оптимални климатични условия, съобразени с техните нужди.

✅ Какви са изискванията на мрежите по отношение на поддръжка – колко време могат да се използват❓

Мрежите ни против слана са с високо качество, предназначени да се използват последователно от 3 до 5 години. За да се изпълни това условие е важно обаче да се използват и съхраняват правилно. Фолиата могат да се измиват със студена вода, но не и с гореща. Не бива също да се сушат чрез нагряване, както и да се правят опити за гладене, поради риск от разтопяване на материала. Желателно е да се демонтират в края на сезона и да се съхраняват на закрито, далеч от пряка слънчева светлина и източници на топлина.
Виж още

Няма добавени продукти в тази категория.Няма добавени продукти в тази категория.