Мрежа против птици  • Цена по запитване
Мрежо-подобните покривала са все по-предпочитан метод на защита в селското стопанство. Те са достъпен, лесно приложим и дългосрочен начин да се предпазят насажденията от природни бедствия и вредители. Наред с тъкани, защитаващи от градушки, слани, насекоми, гризачи, пазарът за агро продукти предлага и мрежа против птици в максимално разнообразие от форми, цветове и текстури.

Видове и начин на използване

Птиците са едни от най-големите вредители в селското стопанство, поразявайки не само зрелите плодове, но и посевите, листата и цветовете на полезните култури. Независимо дали дейността на дадено стопанство включва засяване на семена или вкореняване на готови разсади, птичите ята, сформирани от някои видове пернати, са способни да унищожат стотици декари зеленчукови и овощни градини.

Полиетиленовата мрежа за птици, е подходяща за опазване на всички видове земеделски култури, без значение от начина на отглеждане и вида – лехи, лозя, овощни градини и т.н. За разлика от химическите средства, мрежата е екологично чист и безопасен за хората и животните метод, който ефективно помага за увеличаване на добива и запазване качеството на отглежданите култури.

Мрежите са изработени от полиетилен с висока плътност, стабилизирани допълнително с UV-агенти. Те са устойчиви на слънчеви лъчи и неблагоприятни атмосферни условия. Експлоатационният им живот достига над 7 години при добрите разработки. Предимство на мрежата е, че не лишава растенията от нужната им за вегетацията светлина.

Предпазните мрежи не засенчват покритите площи, но същевременно ограничават образуването на прашен слой върху стеблата, листата и плода. Нещо дори още по-важно – покритията са изтъкани така, че птиците да не се оплитат и нараняват от защитното съоръжение. Полиетиленовите мрежи не отделят токсични вещества и са напълно безопасни за продукцията и околната среда.

Теглото на една стандартна мрежа срещу птици е 15г./кв.м. , но има и по-леки варианти – 12г./кв.м. Произвеждат се с различни дължини и ширини – най-често 2 х 500 ширина и 4 х 250 дължина. Повечето специализирани магазини, какъвто е нашият, ги предлагат в различни ширини по размер, избран от клиента. Максималната ширина, която може да се поръча е 20м.

Освен супер леки и много здрави, мрежите, защитаващи земеделската продукция от птичите инвазии, са и изключително лесни за поставяне. Те, за разлика от тъканите за защита от градушки не се нуждаят от специална конструкция, макар поставянето им върху циментови, дървени или метални колове да прави системата по-устойчива на бурен вятър и проливни дъждове.

Сред предимствата на мрежата, защитаваща земеделските насаждения от птиците, можем да изтъкнем:

  • Здрав и устойчив, UV-стабилизиран материал;
  • Негниеща пластмаса;
  • Финансово изгоден метод за опазване на реколтата;
  • Позволява преминаването на опрашващи насекоми;
  • Висока якост на опън и ниско тегло;
  • Лесна за поставяне и използване.

Трайността е това, което се отчита при всяка добра инвестиция, а мрежите против вредители се изплащат още през първата година на използване. Инсталацията им е проста и лесна. Не изисква допълнителни работници и специални усилия. Предлагат се в различни цветове – от бяло до светло зелено и черно.

Полиетиленовата мрежа против птици е с достъпна цена и действа също като светлинен стабилизатор, модерирайки засенчването. По този начин предпазват цвета, листата и плода от слънчевия пригор, но същевременно осигуряват оптимална среда за добър растеж на растенията. Като се има предвид стойността на щетите, които птиците могат да нанесат върху посевите, инсталирането на мрежи е един доказано разумен избор.

✅ Какво е приложението на мрежите против птици❓

Мрежите против птици имат всеобхватно приложение. Могат да се използват както при оранжерийно отглеждане, така и на открито. Подходящи са защита на лехи със зеленчуци, а също и за овощни градини и лозя. Приложението на такъв вид мрежи се определя от носещата конструкция, която ще изградите.

✅ Какъв е експлоатационният живот на мрежите за защита от птици❓

Полиетиленовите мрежи за агросектора са с високо качество и дълготрайност. В състава им е добавен UV стабилизатор, който не допуска изгаряне на пластмасата под въздействие на слънчевите лъчи. При правилна употреба и съхранение извън сезона, може да се използва от 3 до 7 години, в зависимост от качеството на продукта.

✅ Пречат ли мрежите против слънце на фотосинтезата на растенията❓

Всяка полиетиленова мрежа има различна степен на светлопропускливост, тоест, различна степен на засенчване. По правило, мрежите против птици имат по-големи отвори, така че те най-малко засенчват насажденията. Следователно по-никакъв начин не пречат нито на опрашването, нито на другите процеси по време на вегетационния период.
Виж още