Мрежи за краставициПоддържащите мрежи за краставици, включени в асортимента ни са едно удобно, надеждно и финансово изгодно решение. Такава конструкция е много по-лесна за изграждане и значително по-ефективна в малки площи и дворни пространства. UV-стабилизираният полипропилен, от който са изработени, дава гаранция за дългосрочно използване при всякакви атмосферни условия и методи на зеленчукопроизводство.

Приложение и предимства

Мрежата е идеален компонент на поддържащите конструкции при отглеждане на пълзящи култури, каквито са бобовите култури, тиквите, пъпешите и краставиците. Болшинството разработки са с големи отвори 15х17см и изключително леки – 9гр/кв.м. Предлагат се в различни ширини – от 1.5 и 1.7м. Височината им варира в диапазон 1.5, 1.7 и 2м.

Мрежите, предназначени специално за отглеждане на краставици са с двойно цепнати отвори. Произвеждат се от полипропилен с добавка, осигуряваща защита срещу ултравиолетовите лъчи. Много удобни и лесни за разкрояване, те съкращават значително времето и усилията по изграждане на конструкциите за поддържане на растенията.

Полиетиленовата мрежа за вертикална подкрепа на краставици и други растителни култури е достатъчно стабилна, за да поддържа самата растителност и плодовете. Устойчивостта на конструкцията е по-зависима от здравината на подпорите, за които е хваната мрежата, отколкото от самата полиетиленова тъкан.

Мрежите имат редица предимства пред останалите поддържащи системи за влачещи се растения. Те осигуряват свободен достъп на слънчева светлина и въздух до растенията, подпомагайки по този начин правилното им развитие във всеки отделен етап. Скелето, придържащо културите, използващо мрежа не само увеличава добива, но и подобрява качеството на реколтата.

UV-стабилизираният полиетилен е екологично чист материал, който не отделя вредни за насажденията и околната среда химически вещества. Този метод се е доказал като ефективен, удобен и финансово изгоден както в големите земеделски стопанства, така и в частните дворни градини. Производителите предлагат мрежи с различни дължини, подходящи за различни мащаби на производство. Най-често се предлагат на метър спрямо желанието на купувача.

Поддържащите мрежи за краставици имат предимството да бъдат по-лесно монтирани върху носещата конструкция. Закрепването на растението става посредством захващане на пълзящите пипала (ластари) към пластмасовите нишки. В повечето случаи дори не е нужно човешко участие. Пълзящите растителни видове притежават свойството сами да се прихващат към вертикални повърхности в процес на растежа.

Подпорните мрежи спестяват усилия за привързване на всяко растение поотделно. След приключване на сезона, мрежата се прибира със същата лекота, с която се изпълнява и монтажа. При правилно съхранение, спокойно може да се използва няколко поредни сезона. Желателно е преди прибиране, нишките, оформящи отворите да се почистят добре от листа и стебла.

Препоръчваме на стопаните, желаещи да си осигурят максимални ползи от употребата, да заложат на мрежи с двойна нишка (кант) в долния и горния край. Кантът придава допълнителна устойчивост на подпората и не ѝ позволява да се огъва под тежестта на растителността.

Продуктите, представени в раздела са дело на водещи български и европейски производители. Произведени са от здрави и напълно безопасни материали, съобразно европейските директиви за екологично чисто производство на плодове и зеленчуци. Всеки от предлаганите артикули е придружен от сертификат за качество и гаранция за определен период на употреба.

При нас мрежите за краставици са на едни от най-достъпните цени, от които вярваме ще се възползват големите производители и собствениците на хоби – градини.

Виж още

Няма добавени продукти в тази категория.Няма добавени продукти в тази категория.