Кошове и торби за бране на плодовеКрайната фаза – събирането на плодовете е един от най-отговорните процеси, изискващ участие на голям брой берачи. Наред с природните катаклизми, ръчно извършеното събиране нанася най-сериозни щети на земеделската продукция. Забравете старите методи и средства за бране на узрелия плод. Ние предлагаме богат асортимент от кошове и торби за бране на плодове с иновативен дизайн, висока функционалност и изключително качество.

Характеристики и предимства

На пазара днес се предлагат специално проектирани торби за събиране на овощни култури и грозде, изработени от леки, но изключително здрави текстилни материали. Те позволяват да се премине към изцяло нов подход, който залага на запазване доброто състояние на плодовете след тяхното събиране. Дори по-твърдите – ябълки, круши и дюли се нараняват при изсипване от кошовете и кофите, а какво да кажем за деликатните видове – череши, кайсии и праскови.

Торбите за плодосъбиране имат редица предимства. Те значително улесняват процесите, позволявайки на берача да използва и двете си ръце. Работата с конвенционалните съдове не дава такава свобода, защото едната ръка на берача е обикновено заета с придържане на коша. За целта е необходимо да се намери подходящо място за неговото закачване.

Текстилните кошове тип торба са с много ергономична конструкция. Прикрепят се към предната част на тялото на принципа на раницата, така че поставянето на откъснатите плодове да не изисква никакви усилия. Елиминира се нуждата от навеждане, така че работата е много по-малко трудоемка и уморителна.

Без значение от вида и мекотата на плода, новият тип кошове/торби се грижат за запазване на доброто му състояние. Дъното се отваря с освобождаване на връзките, така че изсипването да става плавно и прецизно, а не от височина, както е при старите методи. Самото струпване на плодовете не причинява натъртване и загниване. Мекият плат на съда осигурява пространство, вместо да притиска зрелите култури.

Една такава торба може да се използва от всеки, без значение от ръста. Дълбочината (обема) на съда се регулира индивидуално спрямо височината на берача. В зависимост от това как е регулирана, торбата има вместимост от 5 до 20кг., което я прави много удачно решение, когато в беритбата участват жени и деца.

Уникалният дизайн на новите торби и кошове за плодове подпомага самия процес по бране. Отворът остава постоянно отворен, без значение от позата, но същевременно не позволява на плода да изпада навън. Бързото разтоварване посредством отваряне на дъното на торбата гарантира безпрецедентна бързина през всеки от етапите.

За изработка се използват меки, но устойчиви на натоварване материи. Торбите са изключително здраво ушити за максимална издръжливост и дългосрочна употреба. Добавена е омекотяваща подложка от страната на берача, осигуряваща нужния комфорт и предпазваща от наранявания. Беритбата се извършва по най-деликатния и удобен начин.

Богатият ни асортимент от кошове и торби за бране на плодове ще зарадва собствениците на лозя, защото съдовете, предназначени за тази дейност дават отново перфектната комбинация от комфорт и лекота. Кошовете отново са изключително леки и удобни за използване. Особено подходящи са за бране на десертно грозде, защото не позволяват смачкване на зърната.

Предлагаме продукти с уникална ергономичност, здравина и максимално лесен принцип на използване. В каталога ни ще откриете едни от най-ниските цени за изделия на водещи производители, спечелили земеделските производители по целия свят.

Виж още

Няма добавени продукти в тази категория.Няма добавени продукти в тази категория.