Дозатори за биг бег  • 347.00лв.
На земеделските и животновъдните стопанства, ние от EuroAgro предлагаме оптимален избор от дозатори за Биг Бег торби. С тях изсипването на товарите става бързо, лесно и прецизно. Възможността за регулирано изпразването на чувалите е безценна, защото по този начин се намалява ръчната работа и се пестят скъпи ресурси – фуражи, торове, посевен материал, сол и гранулати. Представяме на родния пазар едни от водещите разработки на български и европейски производители.

Предназначение и предимства

Диспенсърите за Биг Бег торби са една уникална разработка, позволяваща прецизно дозиране на товарите в процес на изпразване. Торбите са предназначени за ефективно и безопасно съхранение на насипни материали, но тяхната ефективност в освобождаване на товарите е минимална. След срязване на чувала, съдържанието му се изсипва лавинообразно, а това не винаги е желаният ефект.

Когато обемът на Big Bag контейнерът надвишава капацитета на сеялката или торачката, специалните дозатори идват на помощ, давайки възможност за директно подаване на нужните количества тор, семена или друг материал. Диспенсърът е предназначен за лесно и бързо монтиране към всеки чувал, както и демонтажът му, когато дойде моментът да се постави на следващата торба.

Благодарение на различните видове дозатори, се слага край на разхищенията и трудностите при ръчно дозиране на точните количества насипни материали. Загубите са ограничени, защото дозаторът позволява останалият материал да се съхранява в контейнера до следващата му употреба. Обикновено е налично допълнително устройство, което насочва потока на съдържанието към определеното за целта място.

Качествените дозатори за биг бег торби се произвеждат с висока прецизност от здрави и напълно безопасни материали. Цената им е под стойността на един чувал азотен тор, а в същото време могат да се използват безпроблемно в продължение на години. Най-често за производство се използва материал, който е модифицирана смес от полиамид и стъклени влакна.

Сред общите характеристики на качествените разработки, можем да посочим:

  • Наличие на гъвкава дръжка;
  • Липса на корозионни процеси;
  • Здравина и устойчивост на натоварване;
  • Усилен накрайник на клиновидното острие;
  • Прецизно дозиране;
  • Сертификат за съвместимост с хранителни продукти.

Клиновидното острие на дозатора гарантира лесно врязване в тъканта на торбата, като освен това се накланя в процес на въвеждане, за да се адаптира към спонтанното разклащане на контейнера, което е трудоемка задача, особено при чувалите с голям обем. Диспенсърът за биг бег торби, който ще изберете е добре да бъде съвместим с контейнери за еднократна и за многократна употреба. Опция променливо дозиране се среща при най-добрите модели на пазара.

Гъвкавите дръжки помагат много за въвеждане на дозатора в гъвкавия контейнер, тъй като BIG BAG торбите обикновено се люлеят при повдигане. Така процесът се изпълнява без риск от счупване на механичен елемент. Употребата на качествените дозатори е изключително проста. Дозаторът се поставя на твърда и равна повърхност, след което торбата се спуска плавно над него, като накрайникът се врязва в материята.

Цената на такова приспособление е изключително достъпна, а в допълнение, дозаторите помагат да се намалят разходите и разхищенията при освобождаване на насипни материали. Качествената изработка на добрите продукти и С-модифицираната полиамидна стъкло-влакнеста смес, която издържа най-високите натоварвания, осигурява неограничен експлоатационен живот при правилна употреба, без риск от корозия.

Виж още