Биг бег торби  • 26.00лв.
EuroAgro ви предлага богат асортимент от Биг бег торби, проектирани и произведени специално за селскостопанския сектор и земеделието като цяло. Тази група контейнери за съхранение на насипни товари позволява да се спазват всички законови разпоредби относно съхранението на торове и препоръките, предоставени от производителите на почвени смеси и обогатители. При нас ще откриете идеалното съотношение между качество и цена.

Характеристики и свойства

Big Bag чантите са адаптирани към операциите в земеделските стопанства. Предназначението им е да послужат за безопасно съхранение и транспортиране на торове, семена, зеленчуци и много други насипни, сухи товари като фуражи и фуражни добавки. Гъвкавите полипропиленови контейнери представляват висококачествена индустриална опаковка на множество насипни продукти.

Изработват се от специална плетена тъкан от UV-стабилизиран полипропилен с изключителна здравина и товароносимост. Предлагат се в различни размери и капацитет на вместимост – от 500 до 2000кг. Различните разработки са с различни опции за пълнене и изпразване на товара. Съвместими са с широка гама диспенсъри за прецизно дозиране на материалите при изсипване.

В много сфери на индустрията полиетиленовите Биг бег торби са единственият начин да се гарантира безопасността на съхраняваните продукти, на работните процеси и на околната среда. Освен торове, минерали и химикали, в контейнерите удобно и съобразно регламента се пазят и пренасят хранителни продукти и отпадъци от метал, хартия и пластмаса.

На пазара, включително в нашия онлайн магазин, биг бег торбите се предлагат в множество вариации. Различните модели се отличават спрямо: вид на материала, товароносимост, брой на захватите за повдигане, вида на конструкцията в горната част – отворени, с входящ шнур, с престилка за връзване след напълване и др.

Материалите, от които такава торба може да бъде направена са основно два вида – неламинирана дишаща тъкан (плетен полипропилен) и ламинирана (промазана) материя. Видът на материала се определя от особеностите на товара и неговите специфични изисквания. Ламинираните торби се използват за пренос на хранителни, фармацевтични и други материали със силна запрашеност при пълнене.

Големите гъвкави контейнери дават огромен избор по отношение на товароносимостта. Могат да се намерят модели с вместимост 500 кг, 1000 кг, 1250 кг, 1500 кг, 2000 кг, като допустимият толеранс за претоварване е в рамките на 10%. Изработват се във вариант с отворена горна част и с капак, пришит в единия от 4-те горни ръба на торбата и с връзки на срещуположната страна.

Безспорни предимства

Предимствата на Big Bag контейнерите пред останалите видове опаковки са много на брой и съществени. На първо място можем да посочим ниското им собствено тегло. За разлика от металните, пластмасовите, стъклени и дървени опаковки с твърда структура, биг-бегс са с незначително тегло, но способни да поемат товари, надвишаващи 1000 пъти собственото им тегло.

Използването на товарите, съхранявани в такъв тип торби става изцяло механизирано, така че ръчният труд се намалява значително. В празно състояние подлежат на сгъване и пресоване, заемайки минимално пространство, което позволява оптимална организация на складовите помещения. В пълно състояние могат да се редят вертикално на няколко реда, без да се компрометира здравината на тези от долния ред.

Биг бег чувалите могат да съхраняват сухи насипни товари с най-различна форма – прахообразни, гранулирани, на люспи и т.н. В зависимост от спецификата и условията на работа на съхраняваните продукти, различните дизайни предоставят удобни възможности за повдигане, изпразване и пълнене. 

Виж още