• Гарван в естествен размер - плашило срещу гълъби, врабчета, малки птици

Гарван в естествен размер - плашило срещу гълъби, врабчета, малки птици

 • Производител: Euroagro
 • Код на продукта: 220
 • Наличност: В наличност
 • 54.00лв.


ПРОФЕСИОНАЛЕН МОНТАЖ ЗА ЦЯЛАТА СТРАНА
БЪРЗА ДОСТАВКА ЗА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ
ВРЪЩАНЕ НА ПРОДУКТА ДО 14 ДНИ

Гарван в естествен размер - плашило срещу гълъби, врабчета, малки птици

Фигура на гарван, плашило което защитава около 40 кв.м. За по-големи повърхности се препоръчва използването на повече плашила. Много лесен за използване, поставете плашилото на места, където не искате да идват птици, на ограда или на дърво, на покрива на къщата, или просто на стълб, където е видим за птиците.

 • Водоустойчив
 • Размер: 40 cm                                                                                      

Плашилото може да защитава: 

 • кортове
 • тераси
 • градина
 • балкони
 • покриви
 • ферми
 • култури 
 • и много други

Птиците могат да се окажат неприятен натрапник и дори вредител, способен да унищожи солидно количество реколта. Методите за справяне с тях са много на брой и с висока ефективност, но плашилата си остават най-старият, прост и хуманен начин за тяхното прогонване. Предлагаме ви гарван плашило, който действа ефективно срещу гълъби и по-малки пернати.

Екологично чист и хуманен метод за прогонване на вредителя

Гарванът, чиято фигура ви предлагаме, е изработен в естествен ръст и по начин, който точно пресъздава визията на тази хищна птица. Плашилото е доказано работещо решение, тъй като залага на естествения инстинкт за съхранение, заложен у всяко живо същество. Вредителите, най-често врабчета, скорци, гълъби и др., регистрират наличието на опасност и незабавно се оттеглят от защитената територия.

Методът е екологично чист и хуманен. Птиците, които искате да прогоните, не са застрашени по никакъв начин. Не се въздейства на способността им да се размножават, а само биват принудени да гнездят и потърсят прехрана далеч от вашия имот. За разлика от електронните репеленти, които прогонват пернатите със звук и светлина, с използването на гарван против гълъби, не се смущава спокойствието на хората и домашните животни.

Има и други средства за борба с нежеланите пернати, особено в градска среда. Обмазването на первазите на прозорците с репелент отучва гълъбите и чайките да кацат на тези места и да ги замърсяват. С този подход обаче защитената зона също бива замърсена, само че по друг начин.

Защо плашилото – птица е по-ефикасно от други видове плашила?

Ефектът от използването на плашило гарван е толкова очевиден, че не изисква допълнително обяснение. По някаква причина хората дълго време вярваха, че птиците се страхуват от хора, и затова плашилата се използваха активно. Птиците обаче са доста умни и, когато взаимодействат с хора, те добре осъзнават колко далеч трябва да стоят, за да не бъдат хванати. Това разстояние е много малко.

Съвсем друго нещо са грабливите птици, чийто живот е посветен на лов на други представители на орнитофауната. Пернатите се страхуват от хищници, защото могат да умрат при близко взаимодействие с тях. Те са склонни да стоят далеч от местата, където живеят и ловуват хищни видове. Има и безопасно разстояние, което трябва да се спазва, но то е много по-голямо от безопасното разстояние до човека.

Важно е обаче да се знае, че не всички представители на птичия свят се страхуват от врани. Те действат на малки до средни видове, но не и на други хищници. Ако използвате враната за прогонване на сови, мишелови, орли и гераци, може да постигнете обратен на желания ефект. Препоръчваме да закупите изкуствен гарван, само ако имате проблем с нашествието на посочените птичи ята.

Този безопасен репелент има няколко невероятни предимства:

 • Подвижен дизайн – можете лесно да смените неговото местоположение;
 • Не се нуждае от захранване и смяна на батерии;
 • Влагоустойчив и дълготраен продукт – може да се използва на открито.

Гарванът е лесно за използване и евтино плашило за гълъби. Той ще ви спаси от птичите изпражнения, както и от паразитите и заразите, които гълъбите пренасят. Може да се използва както в градска среда, така и в селскостопански райони за защита на лозя и овощни градини. Във втория случай ще бъде нужно да закупите по-голям брой плашила.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър


Подобни продукти

Промоции


Лесна поръчка

Попълнете Email и телефон и наш представител ще се свърже с Вас, за да потвърди поръчката Ви.

Име:
Email:
Телефон:*

ПОРЪЧАЙ