Монофазни електродвигатели • 354.00лв.

 • 369.00лв.

 • 378.00лв.

 • 399.00лв.

 • 413.00лв.

 • 423.00лв.

 • 472.00лв.

 • 500.00лв.

 • 536.00лв.

 • 549.00лв.

 • 599.00лв.

 • 2,182.00лв.
Вашето земеделско или животновъдно стопанство със сигурност се нуждае от качествен монофазен електродвигател. На електромоторите от този вид сме посветили цяла категория, представяйки най-доброто от продукцията на марката VOLT. Изборът ви се простира между модели с различна мощност, но с еднакво атрактивна цена и вложени първокласни компоненти. Устройствата са със 100% медна бобина.

Характеристики и принцип на работа

Монофазните 220 V електромотори представляват задвижвания с ниска мощност (до 2,2 кВт), които са свързани към еднофазна променлива мрежа. Такива електрически двигатели се използват широко в областта на битовата техника. Те могат да се използват като част от окомплектовките за перални машини, вентилатори, електрически инструменти, кухненски и други домакински уреди.

По отношение на техническите си характеристики, асинхронните монофазни електродвигатели отстъпват на трифазните. Прави впечатление, че със същите размери като тези на трифазните мотори, монофазните се справят по-слабо по отношение на мощността, ефективността, капацитета на претоварване и скоростта на празен ход.

Освен това монофазният електрически двигател няма стартов въртящ момент. Статорът му има две намотки - едната работеща, която създава магнитно поле, и втора пускова, която позволява да се получи стартовото завъртане, използвана само при стартиране на електродвигателя. Такъв електромотор има една работна фаза. Асинхронният двигател няма бобина на ротора и се счита за късо съединение.

Осите на двете намотки на монофазен електромотор са изместени една спрямо друга на 90 градуса. В началото на стартиране възниква относително изместване на допълнителната фаза. Тя е свързана към 220 волтова мрежа за захранване и гарантира ускорението на ротора на електродвигателя.

Когато се достигне номиналната скорост на ротора на еднофазно устройство, допълнителната фаза се изключва и електродвигателят преминава от двуфазен в еднофазен режим. Прави впечатление, че периодът на ускорение на електродвигателя не надвишава 3 секунди, което е характерно за такъв дизайн на стартовата намотка.

Предлаганите от нас монофазни електродвигатели са с изгодни цени и гарантирано качество. Те се различават от трифазните устройства с единична намотка, свързана в еднофазна мрежа и заемат до 65% от обема на статора. Прави впечатление, че честотата на промяната в електромагнитния поток върху работната намотка на синхронни единици е идентична на скоростта на тока, преминаващ през него.

Двигателите от представения вид имат вторична стартова намотка, която е предназначена за предаване на въртящ момент и е свързана чрез резистор. Ако е необходимо да се обърне въртенето на вала на електродвигателите, се използва обратна връзка, която допринася за появата на въртящ момент в обратна посока.

Кондензаторните монофазни електромотори имат стартови кондензатори в схемата на свързване, които са необходими в етапа на стартиране за възникване на начален въртящ момент и за краткосрочно изместване на текущата фаза към една от намотките на сърцевината на статора.За да се увеличи ефективността на такива единици и да се намали консумацията на енергия, за битови нужди се използват асинхронни еднофазни кондензаторни мотори с две намотки.

Продуктите VOLT са с повишена ефективност, достигаща до 76%, и намалено ниво на шум, което се постига благодарение на използването на лагери с повишена точност и отлична вентилационна система в техния дизайн. Те се използват широко в производството на бетонобъркачки, строителни електроинструменти, многофункционални земеделски, преработвателни и пробивни машини.

Предимства на нашите продукти

Volt Motor е сформирана с предмет на дейност производство на намотки през 1966 г. През 1987г. започва да произвежда еднофазни електро двигатели, а впоследствие и трифазни, заемайки ключова позиция в сектора за производство на електромотори. Компанията се присъединява към останалите партньори на Saya Group през 2011г., достигайки максимално разнообразие от продукти с мощност 200kW.

Ако ви е нужен качествен електромотор монофазен, категорично ви препоръчваме продукцията на въпросния бранд. Днес Volt Motor е един от водещите производители на електрически двигатели в Турция. Представяйки наскоро електромоторите в клас на производителност IE3, като премиум енергийно ниво. Научноизследователските и развойните дейности при този производител целят намаляване на потреблението на енергия и повишаване на енергийната производителност.

Виж още