Лента за комбинирано измерване на ръст/тегло на телета - ANIMETER

  • Производител: Euroagro
  • Код на продукта: 160
  • Наличност: В наличност
  • 24.00лв.


ПРОФЕСИОНАЛЕН МОНТАЖ ЗА ЦЯЛАТА СТРАНА
БЪРЗА ДОСТАВКА ЗА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ
ВРЪЩАНЕ НА ПРОДУКТА ДО 14 ДНИ

Лента за комбинирано измерване на ръст/тегло на телета - ANIMETER

  • Дължина: 2,5 метра
  • Пластмасов корпус
  • Зелена на цвят
  • Лентата се стартира автоматично при натискане на бутона

При определяне на живото тегло на едрия рогат добитък се измерва обиколката на гърдите на животното зад издадените кости на лакетните стави. След измерването на обиколката в сантиметри, може да измерите живото тегло в килограми директно върху обратната страна на измервателната лента.

ANIMETER е измервателна лента за комбинирано измерване на ръст и тегло на телета. Стриктното следене на теглото на младите говеда е от огромно значение за голяма част от операциите при тяхното отглеждане. На база ръста и теглото, се определят дневните дажби от храна, дозират се медикаменти и се разбира кога е достигнато съответната телесна маса за клане. Ние ви предлагаме богата гама измервателни уреди, предназначени специално за селското стопанство.

Характеристики и принцип на работа

Двойната измервателна скала е разработена под формата на ролетка, така че да придобие съвсем компактна форма и бъде удобна за пренасяне в джоб по време на ежедневните инспекции в говедовъдното стопанство. За максимално удобство  и дългосрочна работа, ролетката ANIMETER е снабдена с устойчива на разкъсване 250 сантиметрова лента, която от едната страна представя скала в сантиметри, а от другата – масата на животното.

При измерване на гръдния кош на телетата в сантиметри, от другата страна на лентата е обозначено съответното тегло, като в него са включени живото тегло на всяко животно и количеството мастни и нормални запаси. "Нормален запас" означава говеда с нормално телосложение, отглеждани в обори и на пасища. "Мастният запас" е относим към добитък, специално угоен за производство на месо.

Начин на използване

Ако животните са под стрес преди измерването,  поради продължителен транспорт или ходене, тогава посочените резултати за тегло трябва да бъдат намалени с 5%. Лентата за измерване на ръста следва да се постави така, че да обхваща изцяло гърдите на животното точно зад издадените кости на лакетните стави.

След измерване на обиколката в сантиметри, можете да определите теглото на говедата като веднага обърнете измервателната лента от обратната страна и се уверите, че цифрите от двете страни съвпадат точно. Както при всяка стандартна ролетка, и тук прибирането на измерващата скала става бързо с едно натискане на бутона, разположен върху пластмасовата кутия.

Този измерващ инструмент не се нуждае от батерии и други консумативи. При правилна употреба и съхранение ще ви служи изключително дълго.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър


Подобни продукти

Промоции


Лесна поръчка

Попълнете Email и телефон и наш представител ще се свърже с Вас, за да потвърди поръчката Ви.

Име:
Email:
Телефон:*

ПОРЪЧАЙ