Сезал за балиране  • 33.00лв.

  • 58.00лв.

  • 31.00лв.

  • 31.00лв.

  • 32.00лв.
На много животновъдни стопанства е нужен качествен сезал за балиране, адаптиран отлично за различните модели и големини балопреси. Нашите продукти отговарят на най-високите изисквания за качество и съответстват на европейските стандарти. Предлагаме разнообразие от балировъчни сезали с висока якост на опън и с различни дължини. Изгодната цена, съчетана с безупречни характеристики е валидна за всичките ни продукти.

Характеристики и свойства

Балировъчният сезал представлява синтетичен канап с малък диаметър, използван основно за свързване на определено количество влакнест материал (главно сено и слама) в по-компактна и подредена форма – бала. Якостта на опън на еднослойните сезали варира от 95 psi (0,66 MPa) до 325 psi (2,24 MPa).

Сезалните влакна са изработени от 65% целулоза, 12% хемицелулоза, 9,9% лигнин и 2% восък. Могат да се открият под формата на връв, рибена кост или тъкан с диагонална сплитка. Сезалът има добри звукови и ударопоглъщащи, както и естествени антистатични свойства, които не улавят праха и абсорбират влагата лесно.

Оригиналният му обикновен цвят позволява лесно боядисване и дава възможност да се произвежда в голям диапазон от разцветки. Сезалният канап е естествено биоразградим. Друга разновидност на сезала са влакната изработени от 100% полипропилен. Този вид е лек, евтин, с висока товароносимост и ниска плътност. Притежава изключителна сила и се връзва лесно на възел.

Сизалните влакна се добиват от растението Агаве и по-конкретно от неговите листа. Листата се нарязват, след което се прехвърлят в машина, която ги разделя и извлича търсените фибри. Този процес се нарича декортикация. Впоследствие влакната се пресоват и разресват, преди да бъдат измити, след което се оставят да изсъхнат за 24 часа.

Обработените вече влакна се сортират на базата на клас. Тези от по-ниските класове се използват за производство на канап. Влакната се четкат заедно, за да бъдат направени на дълги нишки, които се подават на машина, която ги усуква, за да се превърне канапа чрез усукване от множество сизални влакна в една здрава връв. Колкото повече нишки има, толкова по-дебел ще бъде сезала и ще може да носи по-голямо тегло.

Сложният процес на преработка на суровината прави класическият сезал нерентабилно решение за балиране. Естественият продукт е значително по-скъп от този, произведен от полиетилен, а освен това е значително по-малко устойчив на натоварване и неблагоприятни атмосферни влияния.

Здравината на сезалните и полипропиленовите въжета е тествана посредством специална машина в лабораторни условия. Полипропиленовият сезал логично показва много по-голяма здравина. С приблизително крайна якост на опън от 270 МРа, той има повече от 100% по-голяма здравина от тази на сизаловия шнур, който има максимална якост на опън от 100 МРа.

Съвременните разработки включват UV-стабилизиране на полипропилена, което повишава устойчивостта на сезала на външни въздействия и удължава неговия живот. Когато се касае за балиране, дългосрочното запазване на основните характеристики е от значение. Съвременните сезали за балиране са произведени съобразно изискванията на последното поколение UHD балопреси.

Отличното изпълнение на всеки сезал за балиране в нашия каталог не подлежи на съмнение, защото за производството му са използвани най-новите технологии, гарантиращи ефективност, надеждност и финансова рентабилност. Животновъдните стопанства могат да се възползват от балиращи шнурове с висока производителност, превъзходна здравина и допълнителна дължина. Технологията против отвързване на възлите дава допълнителна защита на балите със сено и силаж.

Виж още