Обикновен плуг ProGarden

  • Производител: ProGarden
  • Код на продукта: 4560000001
  • Наличност: В наличност
  • ПО ЗАПИТВАНЕ


ПРОФЕСИОНАЛЕН МОНТАЖ ЗА ЦЯЛАТА СТРАНА
БЪРЗА ДОСТАВКА ЗА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ
ВРЪЩАНЕ НА ПРОДУКТА ДО 14 ДНИ

Той е предназначен за оран, работа, при която почвата се отделя от браздите, раздробяването им и преобръщането им от обработвания слой на почвата със средна устойчивост (градина).
Извършва само повърхностна оран, градинска или слънчева, когато земята е силно уплътнена или след прибиране на зеленчукови култури, които достигат зрялост и се подготвят за установяване на последователни култури. Не изпълнявайте дълбока есенна оран.

  • Може да бъде прикрепен към цялата гама моторни триони на ProGarden или подобни, заедно с метални колела за по-добро сцепление; за Progarden HS 500 се изисква адаптер 501/560 адаптер.

Винаги е удачно да добавите в земеделския си арсенал обикновен плуг на марката ProGarden. Конструкцията и дизайнът му позволява да се окомплетова с всички серии моторни триони на този производител, както и с други селскостопански машини на марката – мотофрези, трактори и др. Детайлът е изработен от много здрав и устойчив на корозия метал.

Плугът – незаменим помощник при обработка на почвата

Плугът представлява пасивен прикачен детайл, който се монтира на ръчно задвижвани или самоходни машини. Предназначението му е основно за обработка на почвата. Използва се при оран, засаждане и събиране на кореноплодни, както и за разрохкване на пръста и оформяне на бразди. Ниската цена на обикновения плуг задължава всички стопани да закупят този детайл.

Този основен инструмент е необходим при извършване на различни видове селскостопански работи. Основната му задача е да обърне горния слой на почвата, като операцията се изпълнява посредством работните му детайли – лопатка, острие и плоча. Те от своя страна съставляват тялото на плуга и са укрепени към стойка, която е част от неговата конструкция.

Плочата, опряна в дъното на браздата, изпълнява функцията на опора на плуга. Острието разрязва слоя земя и с помощта на лопатката я обръща и разрохква. Плугът на ProGarden позволява различна височина на закрепване върху задвижващата машина. По този начин се избира дълбочината, до която ще бъде обработена земната маса.

Материали, използвани за производството на плугове

За изработката на качествени плугове се използва стомана с дебелина 3-5мм. По-малка дебелина на стоманата ще доведе до деформация на детайла. Деформациите се дължат на големите натоварвания върху плуга, когато се обработват пластове с дебелина 20 – 25см. За изработка на скобата на плуга е добре да се използва легирана стомана 9XC.

Когато плугът е свалящ се детайл, става възможно неговото заточване преди оран, ако това е необходимо. Подвижният, допълнително закупен плуг, ви позволява да го използвате заедно с различни видове земеделска техника, особено с добавянето на метални колела за по-добро сцепление.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър


Подобни продукти

Промоции


Лесна поръчка

Попълнете Email и телефон и наш представител ще се свърже с Вас, за да потвърди поръчката Ви.

Име:
Email:
Телефон:*

ПОРЪЧАЙ