Електрически култиватор Texas EL-TEX 750

 • Производител: Texas
 • Код на продукта: 4800062082
 • Наличност: В наличност
 • 236.00лв.


ПРОФЕСИОНАЛЕН МОНТАЖ ЗА ЦЯЛАТА СТРАНА
БЪРЗА ДОСТАВКА ЗА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ
ВРЪЩАНЕ НА ПРОДУКТА ДО 14 ДНИ

Електрически култиватор с ниско тегло, нисък шум и лесна работа. El Tex 750 е електрически култиватор, при който получавате леко тегло, нисък шум и лесна работа в едно. Култиваторът е добър за използване в цветни лехи, между храсти, където пространството е тясно. Подарете облекчение на гърба, ръцете и раменете с машина, която може да стигне навсякъде. Ниското тегло прави El Tex 750 изключително подходящ както за млади, така и за по-възрастни потребители. 

Технически параметри: 

 • Мощност: 750 W
 • Тип двигател: Електрически 230V
 • Стартер: Електрически
 • Работна дълбочина: 22 cm
 • Скорост на ножа: 400 об. / Мин (RPM)
 • Работна ширина: 28 cm
 • Задни предавки: 0
 • Предни предавки: 1
 • Ниво на вибрация лява дръжка: 1,07
 • Ниво на вибрация дясна дръжка: 1,07
 • Тегло: 7,5 kg

El-Tex 750 на датската компания Texas е лесен за използване електрически мини-култиватор с ниско тегло и ниски нива шум по време на работа. Ставайки собственик на този модел, ще получите многофункционален инструмент за градинарство, с който можете да плевите, обработвате, аерирате почвата, да засаждате растения и също така да обработвате ръбовете на тревни площи и цветни лехи.

Електрическият култиватор Texas El Tex 750 е инструмент за разрохкване на вече обработена почва (не е подходящ за оран). Може да се справи с парцел от 3 декара с еднократна обработка. Една от функциите на култиватора е да обогатява почвата чрез смесването ѝ с торф, компост и различни торове. Инструментът не е подходящ за каменисти или глинести почви.

Електрическият мотор на култиватора 230V има впечатляващи показатели за ефективност. Когато купувате този продукт, първо трябва да проверите наличието на грес в скоростната кутия, за да избегнете неизправности. Multifak EP-0 позволява на двигателя да работи с пълна мощност от 0,81 kW.

Това е достатъчно за висококачествено обработване на почвата, тъй като скоростта на въртене на ножовете е 130 оборота в минута, което е дори повече от някои бензинови модели. И въпреки че култиваторът е оборудван само с една предавка - напред, управлението му не се нуждае от допълнителни усилия. Теглото на цялата конструкция е само 7.5 килограма, така че комфортът при работа се осигурява от лекотата на машината.

Важна особеност при закупуването на електрическия култиватор Texas El-Tex 750, както и на всеки друг модел, който се доставя в сглобено състояние, е транспортирането. По време на товаренето и транспортирането, уредът може да се повреди или маслото за предавките да изтече. Ето защо, преди употреба, трябва да проверите изправността на продукта и преди употреба да добавите масло в резервоара за смазка.

Абсолютна безопасност при работа! При електрическите култиватори безопасността е изключително важна. Ето защо кабелът на конкретния уред е разположен на дръжката, за да се осигури комфортна работна среда и по никакъв начин да не се повреди изолацията. В допълнение, върху дръжката на култиватора са монтирани практични гумени уплътнители.

Кои са предимствата на електрическите култиватори?

Компактният електрически култиватор е модерна и финансово достъпна алтернатива на механичните градински инструменти. Той е удобно решение за обработка на малки домашни зеленчукови градини и цветни лехи, даващ възможност за неограничено използване. Лек и мобилен, тих и маневрен, култиваторът Texas EL-TEX 750 се справя отлично с разрохкването на култивираната почва.

Преди да изберете култиватор трябва да решите дали наистина имате нужда от него. Почти 99% от градинарите ще отговорят на този въпрос утвърдително и ще бъдат прави. Култиваторът значително опростява работата по отглеждането на полезни култури и цветя. Копаене, разрохкване, оформяне на бразди и лехи - задачи, които могат да бъдат решени с една лека машина, вместо с набор от градински инструменти.

Ползите от придобиването на малък електрически култиватор с достъпна цена са много. Сред тях можем да посочим:

 • Намаляване на физическите усилия. При работа с култиватора гърбът, краката, ръцете изпитват по-малко напрежение, отколкото при копаене с лопата;
 • Екологична безопасност. За разлика от бензиновите модели, електрическите ръчни култиватори не отделят токсични съединения от петролни продукти в атмосферата или почвата;
 • Липса на шум. Дори и не най-мощният мотоблок работи почти безшумно. Той може да се използва рано сутрин или късно вечер, без да причинява неудобство на членовете на семейството и съседите;
 • Лекота на поддръжка и работа с уреда. Можете да управлявате култиватора без да познавате устройството на този вид техника. Дори тийнейджър или крехко момиче може да запали двигателя и да започне да обработва лехите с уреда.

Всяко градинско оборудване е предназначено да изпълнява определени задачи, поради което критериите за оценка на качеството на работата на електрическите култиватори в повечето случаи са субективни. Често се случва даден модел електрически градински култиватор да бъде оценен от експерти като висококачествен и надежден, но потребителят да не е доволен от него.

Защо се случва това? В повечето случаи причината за недоволството е неадекватността на техниката към съществуващите задачи. Леките култиватори са добри за разрохкване на пръстта около ствола на растения и за култивиране на мека почва. Обработването на тревни площи, глинести почви с тяхна помощ ще бъде невъзможно - култиваторът няма да се справи с натоварването.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър


Подобни продукти

Промоции


Лесна поръчка

Попълнете Email и телефон и наш представител ще се свърже с Вас, за да потвърди поръчката Ви.

Име:
Email:
Телефон:*

ПОРЪЧАЙ